Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: Avtotehna VIS in Avto Grosuplje?

Napisal/-a nevermind Ne jan 02, 2011 1:38 pm

peroRS je napisal/-a:Kolk je zanimivo folk opazovat. Ko kupujejo avto, se ponavadi odpre tema kle gor in se našteje zahteve:
-nov avto NE, ker je to neumno...nove avte kupujejo samo ljudje, ki vzamejo lizing na 15 let
-MAX 4000€, ker ni denarja za take stvari, gremo raje 2x na morje pa 3x smučat v tujino
-največ 3 leta star
-bognedaj več kot 100.000km
-odlično ohranjen
-zmogljivosti morajo biti dobre za obisk Grobnika
-ne sme pokurit več kot 5 litrov
-najbolje, če ni treba dat nič za nadaljne vzdrževanje
-mora imeti maksimalno opremo

In potem grejo do najcenejše izbire, ki je na avtonetu, prodajalec jim vrže par kosti za glodat, vse mu verjamejo in kupijo avto, za katerega se izkaže, da je krš od krša. :huh:
Nato se gre najprej sem na forum pljuvat po ljudeh in izrazit par kletvic, šele potem pa pride na misel, "joj zakaj nismo dali malo več €€€ pa bi bil avto dober".

Točno to. Boljše nebi mogel napisat.

Gregorijus
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregorijus Pe maj 06, 2011 12:22 pm

Evo, zgleda, da sm jst prvi zadovoljni kupec pri Avto Grosuplje. Pred letom in pol sem pri njih kupil Citroen C5 karavan automatik, letnik 2005 s prevoženimi (kao) 135 kkm (danes ima avto 180 kkm). Bil je nekaj malega popravljan (Desna zadnja vrata, desni bok, Spredaj levo odbijač) in globinsko očiščen (ne vem v kakšnem stanju je bil avto prej), po obrabi bi po moje kilometrina lahko štimala. Nisem pa nikoli preverjal kakšno naj bi bilo dejansko stanje kilometrov.

Skratka, za enkrat , potrkam na les, vse uredu :D

LOL res pa ne ustreza skoraj nobenemu pogoju, ki jih je naštel [b]peroRS[/b]

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe maj 06, 2011 2:14 pm

Gregorijus je napisal/-a:Evo, zgleda, da sm jst prvi zadovoljni kupec pri Avto Grosuplje. Pred letom in pol sem pri njih kupil Citroen C5 karavan automatik, letnik 2005 s prevoženimi (kao) 135 kkm (danes ima avto 180 kkm). Bil je nekaj malega popravljan (Desna zadnja vrata, desni bok, Spredaj levo odbijač) in globinsko očiščen (ne vem v kakšnem stanju je bil avto prej), po obrabi bi po moje kilometrina lahko štimala. Nisem pa nikoli preverjal kakšno naj bi bilo dejansko stanje kilometrov.

Skratka, za enkrat , potrkam na les, vse uredu :D

LOL res pa ne ustreza skoraj nobenemu pogoju, ki jih je naštel peroRS

nisi edini, sem že jaz v juliju 2010 kupil pri njih VW Passata in to dizla 2.0 tdi ;) tudi jaz potrkam na les, še vedno dela in nobenih težav z avtomobilom razen rednih servisev ( olje, filtri, pač potrošni material...).

mercurio
Nov uporabnik

Napisal/-a mercurio So jun 18, 2011 9:48 pm

jest sem pri Avto Grosuplje pozno jeseni 2010 kupil 3 leta star avto... na dolgo in široko so nakladali da je avto brezhiben vendar:
- na testni vožnji so stabilizatorji rahlo "škljotali" pri naravninah na cesti. Zagotovili so mi da bojo vse popravili do takrat ko pridem po avto. Ko sem prišel tja je pa frajer vse pozabil, tako da sem moral še enkrat kasneje tja da so mi jih zamenjali. Zdaj je od tega pol leta - avto res čuvam in še ni bil parkiran po robnikih ipd., ampak je spet vse ropotalo in je bilo treba isto zamenjat še enkrat;
- ko sem kupil avto je bilo že zelo hladno in spomladi se je kmalu izkazalo da klima ne dela - kompresor je bil zariban,
- pri hudem mrazu pozimi je težko vžgal - izkazalo se je da so bile 3 grelne svečke od štirih pokurjene
- spomladi sem kupil nove gume in vulkanizer je takoj videl da sta dve platišči zviti - čudežno sta bile obe na zadnji osi, da se na volanu ni takoj dalo tega začutiti,
- pa še to lahko omenim da sem naslednji dan po nakupu ugotovil da luči v prtljažniku sploh ni - na mestu, kjer bi moralo biti stekelce z žarnico je bila prazna luknja. Nek znanec rad hodi po avtoodpadih, tako da sem tole tudi kmalu uredil.

Takoj ko sem avto kupil sem ga peljal k optiku in je ugotovil da je s podvozjem načeloma vse v redu (torej ni bil zaleten, oz. vsaj bolj resno zaleten), na uradnem servisu so priklopili avto na računalnik in tam so ugotavljali da so kilometri realni (85000 km pri treh letih starosti), ker so se jim vse notri shranjene številke ujemale - vnašanje podatkov o servisih v bazo podatkov proizvajalca pa italijani tako ali tako skoraj ne poznajo. S servisno knjigo ki pa jo dobiš zraven iz Italije si pa itak lahko samo r*** obrišeš. Za vsak primer sem vseeno dal zamenjati zobati jermen in vodno pumpo da mirneje spim... :)
Stroški popravil sicer niso bili preveč veliki, razen seveda kompresor klime. Za to zadevo sem uveljavljal GSV garancijo, ki sem jo takrat doplačal. S temi garancijami sem doživel tudi marsikaj zanimivega, vendar o tem kdaj drugič - če koga zanima seveda.

Zdaj je z avtom vse OK, ful sm vesel da ga imam, če se pa še kdaj spomnim tiste ljudi tam v Grosuplju mi pa rata kar malo slabo. Prav v ta namen sem kmalu po nakupu zamenjal okvirje tablic z njihovim napisom, da jim ne bi slučajno še reklame delal.

Edino kar dobro znajo pri Avto Grosuplje je torej pranje avtomobilov in širokoustenje. Če boste kupovali kdaj avto pri njih si točno zapišite kaj ste se dogovorili, ker vsi prodajalci tam imajo spomin na nivoju zlate ribice.
Gas.... mal se pokadi... pa me več ni :):)

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Ne jun 19, 2011 9:19 am

mercurio je napisal/-a:Stroški popravil sicer niso bili preveč veliki, razen seveda kompresor klime. Za to zadevo sem uveljavljal GSV garancijo, ki sem jo takrat doplačal. S temi garancijami sem doživel tudi marsikaj zanimivega, vendar o tem kdaj drugič - če koga zanima seveda.

Mercurio, mene pa zanima, kako je s tem doplačilom za garancijo. Sem v fazi kupovanja večjega enoprostorca (po vsej verjetnosti tudi pri šmuglarju-dilerju), pa me zanima, kaj vse pokriva oz ali se splača? Ko sem lani kupoval rabljenega G.Scenica, mi je bilo žal, da nisem dal takrat 400€ za (mislim, da se ji tako reče) NSA garancijo.
lp

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Ne jun 19, 2011 10:21 am

Glede na to da živim slabe 3km stran od Avto Grosuplje lahko potrdim, da imajo večino avtomobilo uvoženih in ZELO slabih. Veliko ljudi se pride nazaj pritoževati zaradi "j**c", ki so jih kupili. Ne pravim, da vsi...ampak večina. Tam ODSVETUJEM nakup.

Avtotehna Vis - je bila vedno znana kot "nategatorska" oz. prodajaja na pol podrte avtomobile za ogromno denarja......

Pri nobenem od zgornjih ne bi kupil niti mleka kaj šele avto =)
Slika

mercurio
Nov uporabnik

Napisal/-a mercurio So jul 23, 2011 12:17 pm

airbus320 je napisal/-a:Mercurio, mene pa zanima, kako je s tem doplačilom za garancijo. Sem v fazi kupovanja večjega enoprostorca (po vsej verjetnosti tudi pri šmuglarju-dilerju), pa me zanima, kaj vse pokriva oz ali se splača? Ko sem lani kupoval rabljenega G.Scenica, mi je bilo žal, da nisem dal takrat 400€ za (mislim, da se ji tako reče) NSA garancijo.
lp

Jaz osebno se za to vrsto garancije ne bi več odločil... Kot ponavadi je tudi tukaj veliko t.i. drobnega tiska, ki se ga vsekakor splača preštudirati, preden se za to odločiš.
Prvo kar je, moraš del popravila še vedno sam plačat (mislim da 10% oz. min 100€), drugič pa to, da oni dajo vedno del, ki ga oni najceneje dobijo. Oni si pridržujejo pravico da ti vgradijo tudi rabljene dele, kar pa verjetno ni to tisto kar bi mi ljudje običajno radi.

Če pa upoštevam še to, da lahko papirologija in ostala procedura traja tudi nekaj dni, je včasih že težko dobit serviserja, ki se je pripravljen s tem ukvarjati. Morda je najbolje kar njih vprašat kam naj avto odpeljete na popravilo.

Še enkrat: vzemite si uro časa in dobro preberite splošne pogoje, dobi se jih tudi na strani od GSV garancij in nato se odločte sami :)
Gas.... mal se pokadi... pa me več ni :):)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov