Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Re: nakup avtomobila nižjega/srednjega razreda, 10-12k €

Napisal/-a srcnik Pe jul 15, 2011 11:29 am

Če kupuješ: Clio 3 1.2 TCE, z avtomatsko klimo + senzor za dež (paket udobje)

Turbina naredi svoje in je prav poskočen motorček ob zmerni porabi, seveda če kupuješ bencinerja.

JJJ
Nov uporabnik

Napisal/-a JJJ Pe jul 15, 2011 1:28 pm

Kako je pa s testnimi avtomobili? Načeloma so sicer cenejši, a po drugi strani je razumljivo, da ga noben tester ni kaj posebej šparal... Kakšno je vaše mnenje, a se splača?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jul 15, 2011 1:34 pm

JJJ je napisal/-a:Kako je pa s testnimi avtomobili? Načeloma so sicer cenejši, a po drugi strani je razumljivo, da ga noben tester ni kaj posebej šparal... Kakšno je vaše mnenje, a se splača?

nekateri ful nasprotujejo tesnim vozilom, nekateri jih radi kupujejo, odloči se sam :) Veš koliko reči bi lahko menjal na avtu s privarčevanim denarjem v primerjavi z novim...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

JJJ
Nov uporabnik

Napisal/-a JJJ So jul 16, 2011 11:19 am

Kako je pa kaj s stroški servisa?

Recimo clio, kia ceed in C3?

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So jul 16, 2011 11:24 am

Tukaj piše da naj bi bili stroški za cliota 1318 eur na pooblaščenem servisu.

http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... 2_tce.aspx

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN So jul 16, 2011 11:36 am

JJJ, jaz imam Clio 3 1.2 TCE in imam same pohvale tako čez avtomobil, kot motor. Stroški servisa ti lahko povem iz prve roke znašajo okrog 120€, letos me je prišlo celo verjeli ali ne 84€ na pooblaščenem servisu, tako da resnično same pohvale.

Če te pa še kaj zanima pa vprašaj, za ostala dva avtomobila C3 in Cee'D-a pa ti bodo drugi povedali kako in kaj je s stroški.

LP

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jul 16, 2011 11:58 am

Punca je kupil C1 pri Trobc-u v lj. Naslednje leto je šla k njemu na redni servis (10kkm) in je dala 155eur :shock: mene je skoraj kap vsekala

JJJ
Nov uporabnik

Napisal/-a JJJ To jul 19, 2011 1:39 pm

Kako je pa s spremenljivostjo cen?

Konkretno, grem do prodajalca (recimo ena večjih avtohiš) in vprašam koliko stane clio tce expression. Poišče enih 7 cliotov, ki so trenutno na zalogi (vsi kovinske barve = +400EUR), napiše nekaj številk na list. Skupaj znese cca 12000, nato pa reče: 'Pa dajva še kaj odštet...', napiše kar en popust in na koncu dvakrat podčrta 10.399.

A to je sedaj to ali ima on še kaj rezerve? Domnevam, da bi se z dobro pogajalsko taktiko dalo to ceno zbiti. Kako je s tem?
Hvaležen bi bil tudi za opis te taktike ;)

Broz
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Broz To jul 19, 2011 2:18 pm

Mogoče za razmislek. Moj prvi avto je bil 306 ka in še sedaj ga ma stari za na šiht pa fijakanje. Kar želim povedati je da je 306 prostorsko velik avto glede na razred in pa tudi zelo funkcionalen. V primerjavi z sedajšnjo Astro sem kar razočaran vsaj glede prtljažnega prostora. Res pa da je Astra kupe! V cliotu sem se že vozil ampak nisem nikoli delal direktne primerjave. Obvezno pojdi na testno vožnjo, da ne boš potem razočaran. Jaz osebno bi pogledal za razred večjimi avti, glede na tvoje nezahtevne pogoje oz. bolj osnovna oprema + malce barantanja prideš dobro skozi.

Če kupuješ za 10 let, premisli ali se znajo tvoje potrebe čez xy let spremeniti :)
Če pa ti je clio Ok pa kar kupi.

Primer barantanja:
Kar se tiče barantanja pojdi do vsaj 3 avtohiš. Vzemi si čas in napišite ponudbo oz predačun. Potem na predračunu zbriši ( prekrij) ime avtohiše in s to ponudbo pojdi do druge. Reci tako ponudbo imam mi lahko ponudite kaj več??
Mogoče ti pa 2. avtohiša za isti denar nudi še zimske pnevmatike. Spet prekrij predračun in pojdi do 3. avtohiše.
Lahko se zgodi da bo 3. avtohiša za 100 € dražja ampak ti bodo ponudili zimske pnevmatike, brezplačen 1. servis pa še kake park senzorje itd...Potem pa tako vidiš best buy in odnose posameznih trgovcev...
Zamenjam Opel Astro GTC Black & White za Laguno II grandtour Dynamique :)

pa3cija123
Nov uporabnik

Napisal/-a pa3cija123 To jul 19, 2011 3:18 pm

Hm kar se tiče pogajalske taktike ti povem da se ceno še da spustiti ampak ko boš enkrat prišel na nulo potem ga pa kupi. Jaz sem naročila novega clio 3 1.2 tce expression z avtomatsko klimo, tempomatom in espjem sicer bele barve in se spogajala za ceno 10.140 EUR (všteti stroški transporta in dobave znašajo 250 EUR)+ prvi servis+zimske gume.

Je pa tako kot so ti že povedali do več avtohiš po predračune. :D

JJJ
Nov uporabnik

Napisal/-a JJJ Sr jul 20, 2011 8:07 am

Ja, mende bo res treba okoli laufat.

Je pa zanimivo, da noben prodajalec ne ceni gotovine, ampak ti raje probajo uvalit lizing. Ne vem, meni ni logično...

Recimo za lizing bi mi zraven dal še prvi servis zastonj (ajde, to je ok), zavarovanje za eno leto (tam tam, itak delam na zavarovalnici) in za 200€ opreme (tega ne rabim). Skratka, namesto da bi mu dal gotovino in on meni avto, hoče na vsak način vplesti še zavarovalnico in banko. To pa pomeni, da namesto da bi en človek zaslužil na meni (prodajalec), se naberejo kar trije.

Kje drugje je recimo pa avto kao cenejši za lizing (seveda to potem preplačaš z obrestmi).

Čudno, vsekakor čudno, po zdravi pameti je keš zdaj več vreden kot nek denarni tok v prihodnosti.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Sr jul 20, 2011 8:32 am

Ja, res je. Še najbolj pa mi gre na živce, da oglašujejo neke cene, ki veljajo ob nakupu na leasing. Ko pa prideš v trgovino z gotovino ti ceno takoj dvignejo za 1000€. Rešitev :arrow: nakup testnega vozila z malo kilometri. Ko sem na zadnje kupil avto sem kupil testno z le nakaj kilometri. Tako dobiš močnejši avto in več opreme za enak denar. Vsekakor pa ne smeš kupit testnega z veliko kilometri, ker nikoli ne veš, kaj so delali z njim.

Če bi kupoval Clia, bi kupil tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3565406&show=1
:D

JJJ
Nov uporabnik

Napisal/-a JJJ Sr jul 20, 2011 9:03 am

Bi šlo ja, ampak je že v okolici LJ in MB (kjer se navadno zadržujem) več kot dovolj avtohiš, katere imam namen obletati :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jul 20, 2011 9:52 am

JJJ je napisal/-a:Bi šlo ja, ampak je že v okolici LJ in MB (kjer se navadno zadržujem) več kot dovolj avtohiš, katere imam namen obletati :)

Kot si že sam ugotovil. Če iščeš resno ponudbo jo boš dobil le osebno. Po telefonu prodajajo zgolj po cenah iz cenika. Glede gotovine pa je zadeva res čudna. Pred dobrim letom sem podobno zgodbo doživel tudi sam, le da je bil v igri avtomobil v Golfovem razredu in s srednjim paketom opreme. Kmalu sem prišel do spoznanja, da so nekatere blagovne znamke (tu gre izpostaviti predvsem Opel) nesposobne same prodati svoja vozila. Edini prodajni argument je ugodno financiranje, ki pa pride do izraza le zato, ker je njihov največji (morda celo edini) kupec lizing hiša. Posledično ima kot dober kupec lep popust, ki ga večino dobi končni kupec, ob tem pa s prodajo svojega finančnega produkta odlično zaslužijo.

Če želiš ugodno ponudbo, pa ti svetujem da se odpraviš v avtohiše izven velikih mest, kjer je kupna moč in število prodanih vozil manjše. Res da na eni strani imajo zato prodajalci manj maneverskega prostora pri popustih, po drugi strani pa so popusti večji kot v velikih mestih, saj se morajo za vsako prodano vozilo precej bolj potruditi.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po avg 01, 2011 10:50 am

Najprej o testnih avtomobilih: če osebno poznaš koga v avtohiši, potem je varianta testnega vozila uredu, drugače pa potem kar smo prebrali tukaj in kar sem sam videl, nakup testnega vozila toplo odsvetujem. Prvih 2500 km ko je treba avto v vato zavijat, da se motor uteče, delajo z precej vozili, ko p*****a z drekom. Testnega vozila js nebi kupil.

Če imaš 12.000 € na voljo in avtomobil kupuješ za 10 let, sem mnenja, da bi bilo vredno dobro premislit, katere velikosti avtomobil kupit. Zdej če si star 18 let je velika razlika napram 28 letom, ko je morda počasi čas, da se v tvoje življenje prikrade kakšen nadebudnež... Tudi mnenja sem, da če bi bilo potrebno zaradi večjega avtomobila vzeti 1500 € kredita (kar je 70€ na mesec 2 leti) to nebi smel biti problem, če ne odplačuješ kakšnega stanovanjskega kredita. Meni se zdi tistih startnih 1500 € minorna zadeva proti stroškom, ki se naberejo pri odločitvi za dražji avto skozi leta. Praviloma imajo večji avtomobili večje pnevmatike, dražje pride kasko zavarovanje, dražji so servisi ter praviloma so motorji večjih prostornin, kar spet prinese višjo porabo goriva in dražji cestni sklad. Pri sebi moraš vedeti, če boš brez težav pokrival stroške npr. stroške Megana 1.6 napram Cliotu 1.2 TCE. Na drugi strani pa imaš v avtu razreda Golf neprimerno več prostora, udobnejšo in !varnejšo vožnjo ter tudi že v startnem paketu ponavadi skoraj več opreme, kot je dobiš v dražjem paketu pri manjšem avtu (vsaj pri vseh znamkah VW skupine je tako, pa predvidevam, da še marsikje drugje). Zato pravim, da moraš pretehtati udobje varnost vs. tekoči stroški, ne pa a dat ob našparanih 12.000 € še 1.500 € zraven ali ne (v kolikor ti denarnica to dopušča). Realno ceno malčka napram večjemu bratu boš dobil če celoten spisek serijske opreme večjega preneseš na malčka. Sam sem namreč gledal malčke in vsakič ko sem naklikal tistih par stvari neserijske opreme (npr. ESP, vsi airbagi, pa avtomatska klima) sem prišel dobrih 1.000 € razlike z osnovnim modelom (ki je to imel praviloma imel). Je pa še en haklc - osnovni motorji v vozilih niso vedno "dovolj" za normalno vožnjo...

Če bi sam imel našparanih 12.000 € in ob stanju v državi kakršno je (juter ne veš če boš imel služo) in se bolj malo vozil, potem bi se neglede na prednosti večjega avtomobila odločil za malčka (obstajajo tudi karavanske razlićice z malenkostnim doplačilom). Glede avtomatske klime pa: v enem avtomobilu imamo ročno, v enem polavtomatsko in v dveh avtomatsko klimo ter v enem nobene katere vozim. Brez klime je na daljših vožnjah poleti samomor, drugače pa so vse štiri klime nastavljeno ročno na točno določeno temparaturo in smer pihanja, katere ne spreminjamo - razlike med ročno in avtomatsko klimo ne vidim. Edino v Touranu na daljši poti je super ker lahko hladiš pijačo (to je zame edini plus avtomatske klime - ostalo je brezveze). Sam klimo v splošnem uporabljam samo na daljših potem, za kratke razdalje brez otroka v avtu, pa dam lepo šipe dol in gremo naši (manjša poraba goriva) pa še preden se mi avto shladi, sem že doma.

pa3cija123
Nov uporabnik

Napisal/-a pa3cija123 Ne avg 07, 2011 3:33 pm

@Kael

Jaz se ne bi strinjala s tabo. Če praviš da je tako da dobiš osnovni model višjega razreda za samo jurja razlike bi ga še jaz takoj kupila, no vsaj pri renaultu je tako. Pa tudi drugje po mojem mnenju ni drugače. Mene bi Megane colour edition stal 2500 E več in ne samo 1000 E s tem da ne bi imel espja ter skoraj isti motor kot ga ima clio se pravi 1.6 16v vs. 1.2 tce. Osnovni modeli so pa pri vseh znamkah obubožani in ga ni takega ki bi že v osnovi imel esp, avtomatsko klimo, varnostne zavese pa naj bo to razred golfa, polota ali ne vem česa.

Polej tega pa JJJ ne kupuje 1.2 16v motorja ampak 1.2 TCE, ki pa ni osnovni motor. Avtomatska klima je pa čist fajn stvar, kajti vozim enega z ročno klimo in drugega z avtomatsko in mi ni žal ker sem dala 260 EUR za avtomatsko klimo. ;)

JJJ si že kaj kupil?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov