Mogoče za razmislek. Moj prvi avto je bil 306 ka in še sedaj ga ma stari za na šiht pa fijakanje. Kar želim povedati je da je 306 prostorsko velik avto glede na razred in pa tudi zelo funkcionalen. V primerjavi z sedajšnjo Astro sem kar razočaran vsaj glede prtljažnega prostora. Res pa da je Astra kupe! V cliotu sem se že vozil ampak nisem nikoli delal direktne primerjave. Obvezno pojdi na testno vožnjo, da ne boš potem razočaran. Jaz osebno bi pogledal za razred večjimi avti, glede na tvoje nezahtevne pogoje oz. bolj osnovna oprema + malce barantanja prideš dobro skozi.
Če kupuješ za 10 let, premisli ali se znajo tvoje potrebe čez xy let spremeniti

Če pa ti je clio Ok pa kar kupi.
Primer barantanja:
Kar se tiče barantanja pojdi do vsaj 3 avtohiš. Vzemi si čas in napišite ponudbo oz predačun. Potem na predračunu zbriši ( prekrij) ime avtohiše in s to ponudbo pojdi do druge. Reci tako ponudbo imam mi lahko ponudite kaj več??
Mogoče ti pa 2. avtohiša za isti denar nudi še zimske pnevmatike. Spet prekrij predračun in pojdi do 3. avtohiše.
Lahko se zgodi da bo 3. avtohiša za 100 € dražja ampak ti bodo ponudili zimske pnevmatike, brezplačen 1. servis pa še kake park senzorje itd...Potem pa tako vidiš best buy in odnose posameznih trgovcev...