Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

stankavabsek
Nov uporabnik

zanesljiv posrednik pri nakupu avta iz tujine

Napisal/-a stankavabsek Če jul 14, 2011 10:24 am

Živjo!

na forumu sem zasledila temo o tem, da si je pri nakupu avta iz tujine mogoče pomagati z zanesljivim posrednikom, ki zame preveri, v kakšnem stanju je avto, uredi garancijo, če lahko in seveda upošteva moje želje oz. navodila glede nakupa avta (starost vozila, prevoženi kilometri, cena, barva...).
Mi lahko kdo svetuje kakšen kontakt takšnega res poštenega in zanesljivega posrednika. Konkretno se zanimam za nakup Lancia Ypsilon (dvobarvna).
hvala za odgovor,
S

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Re: zanesljiv posrednik pri nakupu avta iz tujine

Napisal/-a ŽuŽeK Pe jul 15, 2011 8:43 am

Zdravo,
Ne me ravno držat za besedo sam se mi zdi da ti to lahko uredijo pri avto cesar v ljubljani (kolega ravno tako kupuje avto iz tujine). Je biu tam in povedali so mu da se to da urediti in da potrebujejo vsaj en mesec časa da avto, ki si ga je on zamislil najdejo ter da ga oni pripeljejo v slovenijo (ampak taka zadeva stane nekaj €€€€). nevem če se ti ravno slpača kupovati tak avo iz tujine zato mislimi da bi ga bilo bolje kupiti v slo.
LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jul 15, 2011 11:30 am

ŽuŽeK je napisal/-a:Zdravo,
Ne me ravno držat za besedo sam se mi zdi da ti to lahko uredijo pri avto cesar v ljubljani (kolega ravno tako kupuje avto iz tujine). Je biu tam in povedali so mu da se to da urediti in da potrebujejo vsaj en mesec časa da avto, ki si ga je on zamislil najdejo ter da ga oni pripeljejo v slovenijo (ampak taka zadeva stane nekaj €€€€). nevem če se ti ravno slpača kupovati tak avo iz tujine zato mislimi da bi ga bilo bolje kupiti v slo.
LP

Preden pišeš neumnosti raje preberi temo o nategunih, je dober del posvečen avtohišam na Letališki v BTC.

Glede posrednika pri uvozu iz tujine se je enostavno treba zavedati, da delajo za zaslužek in ne v dobro kupca. Podjetij ki se ukvarjajo z uvozom vozil je na vsakem vogalu dosti. Večinoma v tujini kupujejo rabljena vozila na veliko. Po poreklu so iz raznih lizing hiš ali od velikih preprodajalcev. Da so cene na našem trgu ugodne in zaslužki dovolj veliki je v tujini potrebno nabaviti vozila čim ceneje. Po pravilu malo denarja malo muzike so tudi vozila temu primerno ohranjena, kar pa načeloma ni nobena težava, saj taho tuning in pošteno poliranje ter kemično čiščenje naredita čudeže. Naivni kupci pri nas pa si raje zatiskajo oči, se tolažijo z dejstvom da povprečen nemški trgovski potnik dela cca 10.000km letno in kupujejo vozila z magičnimi 120.000km v 5-7 letih in zgubljeno servisno knjigo.

Kmalu pa pride streznitev v obliki večje okvare (turbina ali kaj podobnega).

Avtorici te teme svetujem, da raje vozilo ki ga želi poišče sama, si ga sama tudi ogleda in preveri, posredniku pa zaupa le uvoz. Pri nakupu pa se ne ozirat na dvobarvno karoserijo temveč na poreklo in ohranjenost vozila.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

stankavabsek
Nov uporabnik

Napisal/-a stankavabsek Sr jul 20, 2011 3:23 pm

Hvala Žužku in Tristanu za odgovor, mi je bilo zanimivo prebati oba. Težava, Tristan, je v tem, da sem popolni neznalec kar se avtomobilov tiče, tako da tudi če bi šla sama vozilo pregledat in preverit mi to popolnoma nič ne bi pomagalo. Ravno zato sem vprašala, ali pozna kdo kakšnega zanesljivega posrednika, kateremu ne gre le za to, da najde vozilo z najnižjo ceno.
lpS

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a diamant72 Sr jul 20, 2011 4:10 pm

Kakšen Fiatov diler tudi sam uvaža avte. Mogoče bi bilo dobro preveriti, npr. pri Autotrade ipd ...
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr jul 20, 2011 6:21 pm

Za kakšen avto gre?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jul 20, 2011 6:31 pm

Lancia Ypsilon

A nebi bilo bolje, da se zadeva kupi pri nas, in če je taka želja dvo barvna kombinacija, se pač enemu dobremu ličarju pol pele avto?
Se saj avto lahko dodobra pregleda če že drugega ne, in ni neke hude bojazni da te nekdo ''opetriga'' za denar

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jul 20, 2011 7:09 pm

pinny je napisal/-a:Lancia Ypsilon

A nebi bilo bolje, da se zadeva kupi pri nas, in če je taka želja dvo barvna kombinacija, se pač enemu dobremu ličarju pol pele avto?
Se saj avto lahko dodobra pregleda če že drugega ne, in ni neke hude bojazni da te nekdo ''opetriga'' za denar

Dvobarvne Ypsilonke so bile le najbolje opremljene različice (kolikor mi je poznano).So pa taki avtomobili precej redki. Mehansko je avtomobil postavljen na isto osnovo kot Fiatov Punto, le zunanjost je v stilu Lancie bolj prestižna, tako da sam avtomobil nebi smel biti problematičen.

Kar se tiče posrednika, ne bo nič bolj zanesljiv, kot če kupiš avtomobil pri kakšnem preprodajalcu pri nas. Če o avtomobilih nimaš pojma potrebuješ nekoga ki mu zaupaš in se na avtomobile spozna. Vse ki jih plačaš in se preživljajo s preprodajo vozil pa kar pozabi, da bodo delali v tvojo korist. Čisto vse preprodajalce žene preprosta logika - kupiti vozilo po čim nižji nabavni ceni in ga prodati čim dražje. Takšna logika pa je skregana s tvojo željo po zanesljivosti, garanciji...

Pri uvozu se zavedaj še nečesa. V tujini so dobra ohranjena in negovana vozila ravno tako iskana kot pri nas. K visoki nabavni ceni prištej še dajatve, ki jih ob uvozu zaračuna naša država in provizijo uvoznika in bo takoj jasno, da po konkurenčni ceni ne moreš dobiti vozila kot si ga želiš. Če denar ni ovira, pa ga verjetno lahko naročiš tudi novega v salonu in se ne obremenjuješ z uvozom.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Sr jul 20, 2011 7:22 pm

js sm mislu d ače pr nas kup je tolk bolj zihr, ker glede na to da je rekla da se ne spozna na avte, tle ji verjetn ne bo problem kakega poznanega dobit ki se na te reči bolj spozna :)

stankavabsek
Nov uporabnik

Napisal/-a stankavabsek Po jul 25, 2011 4:18 pm

Fantje, hvala za vse nasvete in razmišljanja. Verjetno bom na koncu res skušala tak avto poiskati pri nas, se mi zdi, da bo tako še najboljše. Pa morda znižala kriterij glede barv ;)
lpS

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po jul 25, 2011 5:19 pm

mislim da razmišljaš v pravo smer ;)
V soboto sem bil na eni prireditvi, na kateri je bil izobešen en reklamni pano za podjetje ki se prav z tem ukvarja kar ti iščeš, seveda sm se ob tem kuj nate spomnu :mrgreen:
http://www.cetena.si/lokacija.html

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To jul 26, 2011 4:18 pm

http://www.spanik.si/ ,nekaj znancev ima dobre izkušnje z njim, ampak to je bilo par let nazaj, verjetno je še vedno ok. Tudi avti iz Italije so imeli servisne in vse nalepke servisov ipd. Šlo se je za Forda in VW. ...piše da tudi uvaža po naročilu.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne avg 07, 2011 3:53 pm

Kak je z uvozom avta pod 98 letnik? Tist , da kao je oldtimer ali pa da je posebna serija vem....Se da pripeljat cel avto sam pač brez papirjev?
Zbrskal sem namreč R5 avtomatik....v sloveniji je še nisem zasledil.
http://www.lacentrale.fr/auto-occasion- ... 17473.html
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov