Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bar
Nov uporabnik

opel vectra karavan

Napisal/-a bar To avg 16, 2011 6:07 pm

lep pozdrav. Jutri mam namen it pogledat tole vectro. Pa me zanima koko se obnese ta motor? je dovolj za to težo avta?
Ali ta letnik še rjavi.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4983292&show=1

hvala;Lp

matayus
Novinec

Re: opel vectra karavan

Napisal/-a matayus To avg 16, 2011 9:48 pm

Imam sam podobno vectro b+ karavan. Razen tega, da je moja 2.0DTI pa da še imam original navigacijo z avto radijem NCDR1100 ter el. pomik zadnjih stekel. Čeprav so že ti letniki pocinkani še vseeno poglej obrobe pri zadnjih kolesih, tam rade rjavijo. Poglej tudi okoli AGR ventila tam rade spuščajo olje. Pri teh vectrah rad tudi crkne kak ABS senzor, tak da poglej če sveti lučka za ABS.
Moja jih ima prevoženih 224k km z njo sem v pol leta naredil 11k km in vse kar mi je crknalo je bilo stikalo za stop luči(20€)- ne delovanje tempomata, zamenjal sem gumjasta L kolena (min. strošek) pa cev za vodo (original 60€).
Avto je hvaležen, ima ketno zato veliki servis odpade, na servisni interval menjujem olje, oljni filter, zračni filter ter naftni filter. Če si znaš to sam narest je servisiranje skoraj zastonj. Moja 101km ni glih neki športnik, ampak se da tudi z njo čisto lepo peljati. Poraba se giblje med 6-7l /100km. Sam jo imam 6.6l.
Dobro poglej zgodovino avta, ker je tudi najverjetneje uvožena. Ker sploh ne vem, če so takšne prodajali pri nas v SLO s toliko opreme. Avto je tudi nekaj malega poškodovan na zadnjem odbijaču.
Imajo pa te vectre Vp44 bosch pumpo. Ki rade crkujejo, poznam kar nekaj opelašov, ki se bližajo k 300k km pa še pumpe kr delajo.
Drugače pa je 2.2DTI bomba za v vectro, tudi sam sem takšno iskal ampak so bile skoraj same zhajane.
Edino kar me moti, je cena, ki mi je zelo prenizka. Zatorej pazi in jo dobro poglej. Poglej tudi, če avto kaj fejst pokadi, ko jo prižgeš...

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To avg 16, 2011 10:33 pm

Sam si lastim 2.0 100kw(136KM) verzijo. Na začetku sem pri nakupu gledal da je avto b+ verzija, zaradi pocinkane pločevine, potem pa sem željo po B+ opustil, saj je bilo tudi novejših kar nekaj požrtih, in sem raje iskal tisto ki je bolje ohranjena, neglede na letnik. 125KM verzija je IMO minimum za normalno vožnjo, 1.6L pa je premalo. Če boš iskal malo dlje, se da najt tudi 2.0 bencinarja, ki zaradi svojih 100kw spada v isti razred kot 1.8L. Bodi pozoren tudi na pokanje na zadnji osi, večina Vecter ki sem jih šel pogledat je zadaj škripala, bojda bolezen tega avta..

P.S. Mene bi bolj skrbel tisti Xenon. Če je original potem ni problemov, z kakšnimi aftermarket kiti pa sam sebi (in ostalim) narediš več problemov kot koristi.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To avg 16, 2011 10:42 pm

zadni robi radi rjavijo, nevem kak so to cinkali :mrgreen:
Drugače pa hvaležen družinski avto. Na zadnjem mostu rade grejo tudi puše. Sam mam tudi 2.0dti tak da za 1.8motor ti kaj dosti nebi znal povedal.
lp

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Sr avg 17, 2011 6:44 am

Jaz sem imel oba v lasti. V prejšni b karavan sem imel 1.8 116km zaj pa v vectri b+ 2.0 DTI. Tista vectra je bila res bomba. Še zaj mi je žal, da sem jo prodal. Vozil sem jo eno leto menjal sem lambdo sondo. Že ob nakupo mi je crknil števec za km. Eno leto sem se vozo z 185k km. Na koncu se je prodajala pri enem trgovcu z 165k km. Jaz kot takrat mlad mulc, ko sem glih dobil izpit pa avto v roke sem mel porabo okoli 9 litrov. Vozu sem se po stari cesti iz Konjic v Celje v šolo in kasneje počitniško delo. Mislim, da bi se jo dalo vozit krepko pod 8 litri.
Sam imam tudi ksenon na zdajšni vectri in imam občutek, da je tale tudi original. Poglej še, če ima senzor za višino snopa. Potem ni straha. Je pa res ksenon zelo dober v ponoči v dežju, vem da ga bo moral imeti tudi prihodnji avto.
Probaj se z avtom malo hitreje zapelat čez kake luknje na cesti pa boš slišal. Moje je že kr neprijetno glasna, ko se vozim po slabih cestah, tak da bo treba pred zimo to zrihtat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov