Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hnoda
Novinec

zakaj razlika

Napisal/-a hnoda Če avg 25, 2011 9:13 pm

Malo sem brskal med zadnjimi 100 oglasi na Avto.net (ne, nisem diler :D) in ugledam enega ob drugim oglasa za ta dva avtomobila (ne kupujem, le gledal sem)...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5103681&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5103679&show=1

In me zanima kaj vi mislite... zakaj je eden skoraj polovico cenejši od drugega?

- oba približno isti letnik
- ista kilometrina
- podobno močna dizla
- ok, Golf ima malo več opreme, ampak za 3,5k ???

Ne se kregat o značkah, samo zanima me.

LP Hnoda

Uporabniški avatar
jmajdic
Nov uporabnik

Re: zakaj razlika

Napisal/-a jmajdic Če avg 25, 2011 9:32 pm

golf ima 5 vrat +1k
eno leto mlajši +1k
boljše drži ceno +1k
in osebno mi je golf lepši :) :mrgreen:

lp Janez
:)
Slika

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če avg 25, 2011 10:08 pm

Nekaj nanese slovensko poreklo, potem je pa tukaj še slovenska bolanost na fau-ve. Je pa za golfa grozn optimist da ga bo za tako ceno prodal. :roll:

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če avg 25, 2011 10:15 pm

Razlika v opremi, golf ima več opreme, kot civic. Prodajna cena, golf je bil dražji, kot civic, tud to nekaj velja, pretirana cena za golfa pa ni, ker so ostali tudi tam nekje s ceno.
Član od leta 2004

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Če avg 25, 2011 10:18 pm

Ja, slovensko poreklo kar nekaj nanese, vsaj po mojih izkušnjah ko sem tudi sam iskal rabljen avto (a ga potem nisem kupil). In tudi honde civic letnik 2004 so kar nekaj dražje (sem na hitro pogledal in so dizel bile okrog 6k). Je bil takrat nov model?

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Če avg 25, 2011 10:21 pm

Ti si bolan. (leti na 3-tji komentar,mal ste me prehiteli)

Ko sem gledal passate z okol 170k prevoženimi za 5k€,sem še gledat še na nemško stran,ker sem bil siguren,da se bo tam enkrat ceneje kaj dobilo. Kaj sem našel?

Enaki passat,vse enako,ohranjenost nekje na istem, za 5k€. Z razliko,da so meli nemški prevoženih 500k kilometrov (eni celo 700k kilometrov).

Kdo je zaj tu butjen na VW? Treba pa je vsaj priznat,da nekateri izkoristijo avto do konca,ne da se po 200k prevoženih avto pelje na odpad.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če avg 25, 2011 10:27 pm

Cefizelj je napisal/-a:Nekaj nanese slovensko poreklo, potem je pa tukaj še slovenska bolanost na fau-ve. Je pa za golfa grozn optimist da ga bo za tako ceno prodal. :roll:

Kakor si rekel, slovenci so tak mahjeni na vw. Recimo za tak gnar ze dobis novega cliota. Ne pa 7 let starga golfa. Z neznano zgodovino, papir prenese vse :lol:
Slovenska obsesija na vw in dokler bo dosti povprasavanja bodo prenapihjene cene. Itak so skoraj vsi tisti z malo boljso opremo pripeljani od dol, z zbitimi kilometri, pol so se enkrat pri nas zgonjeni, jim ponovno zbijejo km, globinsko spucajo. In folk navali ko kupi 10 let starga passata dizla z skoraj vso opremo in 160k km na stevcu za 7000evrov. In so cisto paf ko vozijo ljudski avto, ki naj ne bi glih crkoval, ampak cez cas se pokaze, kaj vse lahko crkne pri vw z le 160 k km na stevcu. =P
lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 25, 2011 10:33 pm

Poleg letnika in opreme je Golf tudi predstavnik novejše generacije, bližje osmi kot sedmi generaciji Civica, pa še ta generacija Civica je grda ko p*****a! :D Dvomim pa, da bo toliko dejansko dobil za njega...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Če avg 25, 2011 10:40 pm

Dajte oba avta na dvigalo, in jih začnite podirat. Ne boste rabili dolgo, da boste ugotovili, da je civic proti golfu navadno skropucalo... Ta razlika v ceni je meni čisto normalna.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So avg 27, 2011 10:24 pm

matayus je napisal/-a:Recimo za tak gnar ze dobis novega cliota. Ne pa 7 let starga golfa.

Res je da ga dobis ..in res je da se zna pri golfu zgodit da je slab ampak je vsaj moznost da je lahko dober..
Slika

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So avg 27, 2011 11:01 pm

nekateri pač raje vozimo tudi 7 let starega golfa, kot novega clia. Primerjava med cliotom in golfom je smešna :)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So avg 27, 2011 11:20 pm

hnoda je napisal/-a:Malo sem brskal med zadnjimi 100 oglasi na Avto.net (ne, nisem diler :D) in ugledam enega ob drugim oglasa za ta dva avtomobila (ne kupujem, le gledal sem)...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5103681&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5103679&show=1

In me zanima kaj vi mislite... zakaj je eden skoraj polovico cenejši od drugega?

- oba približno isti letnik
- ista kilometrina
- podobno močna dizla
- ok, Golf ima malo več opreme, ampak za 3,5k ???

Ne se kregat o značkah, samo zanima me.

LP Hnoda

Honda je zastarel model, golf je nov model, saj če gledaš letnike 2003 so cca. iste cene, ker je še golf IV isto kot ta honda v zadnjih izdihljajih.

Primer: 2005 honda civic nov model 9250€ "samo eno leto" mlajši od golfa, pa 2,5k€ dražji. (vzel najcenejšo hondo na a.netu in primerljivga golfa po motorju)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5106621&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5062769&show=1

PS: primerjava s cliotom zgrešena ;)

PPS: Pa da nekdo z nickom Hnoda, postavlja vprašanje z začudenjem zakaj je vw dražji od honde... se mi zdi malce... :roll:

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov