Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pilon
Nov uporabnik

Mitsubishi - dizel motor

Napisal/-a pilon Po avg 29, 2011 5:10 pm

Pozdravljeni.

Potrebujem mnenje glede nakupa vozila.

Stric prodaja Mitsubishi Carismo l. 04 1.9 DID 75kW z dobrimi 90.000 prevoženimi kilometri.

Ker sem ravno v iskanju novejšega vozila, sem malo stopil v akcijo in na internetu hitro pobskal glede Mitsubishijevih dizel motorjev. Prišel sem do informacije, da sta pri omenjenem letniku Carizem obe varianti dizlov dejansko Ranaultova F9Q1 in F9Q2 motorja.
Najprej me zanima, če ta informacija drži ???

Res je, da sicer sploh nisem navdušen nad Renojevimi dizli, po drugi strani pa me na omenjenem vozilu privlači dejstvo, da je vozilo top vzdrževano, poznam zgodovino, ima realne kilometre in seveda redne servise. Ker sem v zadnjem mesecu dni pregledal že toliko "rafude" z neznano zgodovino in xxx zbitimi kilometri, bi mogoče bil celo zainteresiran za omenjeno vozilo.

Zanima me, če mi poznavalci lahko poveste mnenje o omenjenem motorju, iščem namreč avto pri katerem v naslednji 100-150.000km ne bi bilo potrebno vlaganje v motor kaj drugega kot redni servisi ???

Hvala za odgovore in Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Mitsubishi - dizel motor

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 29, 2011 5:42 pm

Če avto nima kakih večjih hib do zdaj, nimaš kaj razmišljat, ker je zelo težko dobit tako "ziher" avto. Potencialna (ne)zanesljivost redko pomeni več, kot preverjen in poznan avto.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po avg 29, 2011 6:01 pm

Renaultova F9Q1 in F9Q2 sta bila v osnovi narejena kot motorja za gospodarska vozila (traffic ipd) namenjena za dosti zlorabe, veliko km in relativno slabo vzdrževanje. V malo bolj civilni verziji so motorja prodali Mitsubishiju in Volvu za vgradnjo v Carismo, Space-star in volve serije 40, katere so vse proizvajali na Nizozemskem. Renault tega motorja NI želel dati v Laguno ker je malo bolj robat(ne narobe razumet še vedno je milina proti kakemu VW črpalka šoba, ko pa se ogreje pa je sploh tih in skoraj ne veš da je dizel) od tega kar so njihovi kupci navajeni in za lastno civilno rabo naredil že skoraj zloglasni 1.9 DCI o katerem je bilo prelitega veliko črnila in posnetih veliko prispevkov.

Gre za robusten motor, kateri edino kar zahteva je kvalitetno olje (5w40 B4) in redno menjavo pa je to to.
Če je vozilo top vzdrževano nimaš kaj razmišljat. Mamina Carisma je naredila preko 200.000 km v skoraj 7 letih in ni bilo večjih težav, z motorjem v bistvu nobenih.

Vsekakor priporočam, če ne drugega so te zadnje Carisme (letnik 2004) imele vse avtomatsko klimo, tempomat, vsa električna stekla....skratka precej opreme.

Če te še kaj zanima ZS.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

pilon
Nov uporabnik

Napisal/-a pilon Po avg 29, 2011 7:56 pm

Ta odgovor z Volvotom me je pa zdaj spravil kar v boljšo voljo. Sem hitro malo preveril in glede na to, da se vsi prodajajo z čez 200.000 potem očitno ti "mlinčki" že morajo it.

Kako je kaj pozimi mislim predvsem na mrzle zagone. So težave pri nizkih temperatural ali ne?

Opreme ima avto pa res kar nekaj.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To avg 30, 2011 3:39 pm

pilon je napisal/-a:Ta odgovor z Volvotom me je pa zdaj spravil kar v boljšo voljo. Sem hitro malo preveril in glede na to, da se vsi prodajajo z čez 200.000 potem očitno ti "mlinčki" že morajo it.

Kako je kaj pozimi mislim predvsem na mrzle zagone. So težave pri nizkih temperatural ali ne?

Opreme ima avto pa res kar nekaj.

Naš je vedno kresnil v prvo je pa res, da je bil večinoma ponoči v garaži. Ponavljam pa, da je v primeru, da je olje pravo in redno menjano(v motor gre okoli 6litrov skupaj s filtrom) ta motor ni problematičen.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov