Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Mondeo vs Insignia

Napisal/-a mihaing Če avg 25, 2011 6:32 pm

Zanimivo da si v tem razredu ko je izbire na pretek prišel na ta dva. Meni sta kot noč pa dan. oops oops oops oops

Dobiš veliko bolje opremljenega in meni naj avto v tem razredu za kar nekaj jučkov manj od konkurence
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5040715&show=1
8) 8) 8) 8)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če avg 25, 2011 6:37 pm

Matey_ je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Kak ste vi offtopic, s tem, da ta motor ni isti kot 1.9 jtd. Osebno bi vzel tistega, kateri mi je boljši za vozit, pa kolikor vem ima ford svinjsko drage servise, opel je tukaj nekaj cenejši...ampak pri atu za 20k +, mislim da 50 evrov na leto ni nek problem.

Za našega Mondeota ...
pri 20.000km = cca. 140€ (material in delo)
pri 40.000km = cca. 200€ (material in delo).

Oboje seveda na pooblaščenem servisu ... meni se tudi ne zdi ravno poceni ... res pa je, da ne poznam nekih splošnih cen oops

LP
Matej

ford focus 1.8 tdci, servis na 60kkm cca 230 evrov na pooblaščencu, za servis na 80kkm hočejo še več..men se to zdi malo pretirano
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če avg 25, 2011 6:49 pm

Zakaj pa pelješ na p. servis? Jaz sem nekaj časa nazaj imel velik servis in sem prišparal skoraj 200€ (sem vprašal koliko hočejo na servisu), ker sem veliko stvari doma zamenjal, nekaj pa kolega, ker jaz še ne znam (zobati jermen).
Edino če imaš garancijo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če avg 25, 2011 6:52 pm

nevermind je napisal/-a:Zakaj pa pelješ na p. servis? Jaz sem nekaj časa nazaj imel velik servis in sem prišparal skoraj 200€ (sem vprašal koliko hočejo na servisu), ker sem veliko stvari doma zamenjal, nekaj pa kolega, ker jaz še ne znam (zobati jermen).
Edino če imaš garancijo.

Na 60kkm nisem jaz delal servisa ampak prejšni lastnik, na 80kkm pa ga peljem k enmu s.p, bo ceneje, pa nič slabše, kvečjemu boljše....ni mi žal plačat za boljšo storitev, za enako ali celo slabšo pa ne dam niti evra več za tist njihov štemplj :evil:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če avg 25, 2011 6:56 pm

nevermind je napisal/-a:Zakaj pa pelješ na p. servis? Jaz sem nekaj časa nazaj imel velik servis in sem prišparal skoraj 200€ (sem vprašal koliko hočejo na servisu), ker sem veliko stvari doma zamenjal, nekaj pa kolega, ker jaz še ne znam (zobati jermen).
Edino če imaš garancijo.

V našem primeru se avto odplačuje na 3 obroke (obrok ekrat na leto) in to je neke vrste ''lizing'', že zaradi tega so servisi na pooblaščencu, drugače pa so tudi zaradi garancije (še letos, potem poteče).

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 25, 2011 7:14 pm

mihaing je napisal/-a:Dobiš veliko bolje opremljenega in meni naj avto v tem razredu za kar nekaj jučkov manj od konkurence
8) 8) 8) 8)

Nora cena :DDD
Upam samo, da ni to ena tistih for, ko potem pokličeš da se zanimaš za ta avto in ti po ovinkih povejo, da ga ni več, imajo pa enega "podobnega", ki stane "malenkost" več :roll:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če avg 25, 2011 7:57 pm

mihaing je napisal/-a:
Dobiš veliko bolje opremljenega in meni naj avto v tem razredu za kar nekaj jučkov manj od konkurence
8) 8) 8) 8)

Tudi jast se strinjam za c5-ko a če je želja samo po omenjenih modelih gre moj glas mondeotu. ;)
Pa srečno pri izbiri.

lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 25, 2011 8:46 pm

mihaing je napisal/-a:Dobiš veliko bolje opremljenega in meni naj avto v tem razredu za kar nekaj jučkov manj od konkurence
8) 8) 8) 8)

to je to!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe avg 26, 2011 5:45 pm

Hvala za vse komentarje in predloge. Odločil sem za Mondea, avto je bil danes naročen. Čakalni rok običajen, kake tri mesece.

Astra je tudi že prodana.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Pe avg 26, 2011 5:55 pm

Čestitke! Pomojem si se dobro odločil.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Pe avg 26, 2011 7:14 pm

Bodo sledile tudi kakšne modifikacije, personalizacije na Mondeu? ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe avg 26, 2011 7:16 pm

Mislim, da dobra odločitev. Sedaj pa čakanje... :) Barva? Oprema? Motor?

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe avg 26, 2011 7:22 pm

martin_krpan je napisal/-a:Hvala za vse komentarje in predloge. Odločil sem za Mondea, avto je bil danes naročen. Čakalni rok običajen, kake tri mesece.

Astra je tudi že prodana.

:clapclap :clapclap

Ko bo doma pa ga le predstavi ;)
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe avg 26, 2011 8:47 pm

Hvala. Bom predstavil avto, ko ga dobim.

Gre za Mondeo Titanium. Motor 2,0 TDCI s 140 konji. Serijska oprema je relativno bogata, ne vsebuje pa nič naprednega. Barva je Dark Micastone - svetlo siva, ni klasično metalna ampak bolj motna. Je na voljo tudi pri nekaterih drugih Fordih.

Dodatna oprema:

17'' palčna platišča. To sem naročil zaradi izgleda, na serijskih 16'' bi izgledal smešno.
biksenonski žarometi
ogrevana in hlajena sedeža
poslovni paket (parkirni senzorji spredaj/zadaj, USB, Bluetooth)
paket za pomoč vozniku 2 (BLIS, opozorilo za nenamerno menjavo pasu, avtomatsko preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi, el. preklopljiva vzratna ogledala).

Avto je kupljen za udobno vsakodnevno potovanje več oseb v službo in na daljše relacije.

O stylingu še nisem razmišljal. Mogoče spet usnje na sedeže? Moram pa še razmislit o primerni barvi. Kakšna taka?

Slika

EDIT: tole je dark micastone:
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus To avg 30, 2011 7:53 am

Bravo, dober nakup. Po mojem si se odločil pravilno.

Daj a lahko poveš koliko je točno cena in naredi eno predstavitev ko dobiš avto.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 02, 2011 7:58 pm

speedfreak je napisal/-a:
Edino če imaš garancijo.

Na 60kkm nisem jaz delal servisa ampak prejšni lastnik, na 80kkm pa ga peljem k enmu s.p, bo ceneje, pa nič slabše, kvečjemu boljše....ni mi žal plačat za boljšo storitev, za enako ali celo slabšo pa ne dam niti evra več za tist njihov štemplj :evil:

Dokler so takšne cene in si pooblaščenci privoščijo takšne napaka, mene ne vidijo več, razen če bo kaj novega še v (splošni) garanciji, ne tisti z milion pogoji. Pri servisu pri "popoldancu" sem zraven, ni mi treba čakat na avto, končni znesek mi pa zvabi nasmešek na obraz. Najmanjši srvis za 1.9 TDI je 60€, glavni je bil pa 320€.

Drugače pa dobra izbira, itak je v tem razredu kar nekaj zelo dobrih avtov, končna izbira je lahko čisto odvisna od subjektivne ocene in trenutne ponudbe. Srečno z njim! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov