Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po mar 29, 2010 5:55 pm

odprti clio je napisal/-a:Nočem smetit sicer... Pa vendarle; vzvratna prestava je na poziciji 6. prestave? Ni edini avto, ki škrta - vrjami na besedo. Pač - ni sinhronov. Osebno sem nežen, če ne gre, ne rinem, spustim sklopko in jo 2X pritisnem - potem gre :D .
prvo daj v 4., potem pa v R. Preverjeno ne zaškrta nikoli ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po mar 29, 2010 7:32 pm

Oz. iz 1. direkt v rikverc. Če pa še to ne gre pa čist mal sklopko popustiš, tko da 'pade' v rikverc lepo.

Fiat je pač 'romantičen' avto. :)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po mar 29, 2010 7:35 pm

Nevem kako lahko pravite, da je avto zanesljiv, pa še nobeden ni naredil več kot 50k km ? Ko boste prišli do 200k km pa pišite o zanesljivosti (govorim za vse znamke na splošno)

Mene Fiat ni prepričal, toliko okvar kot sem jih imel z Fiatom jih nisem imel z nobenim drugim, pa kvaliteta je na psu. Čriček tu, čriček tam, crknala mi je sklopka na realnih 80k km, brisalci so imeli neko svojo tehniko brisanja, šipe vedno rosne, pozimi so zmrznali amortizerji,....pa še veliko drugih stvari, zaradi katerih se sploh nisem več obremenjeval.
Moje mnenje je, da za 12k euro dobiš kaj drugega, seveda je pa odločitev tvoja. Uspešen nakup.

P.s. novejši že imajo boljši menjalnik,da dobiš iz 2.prestave v prvo pri mali hitrosti ali se moraš čisto ustavit? :roll: pa v rikverc dobit je tudi "umetnost". Menjalnik je :roll:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To mar 30, 2010 10:56 am

Kateri fiat to?
Ne vem jaz imam že tretjega fiata, pa sem bil še z vsemi zadovoljen :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To mar 30, 2010 1:00 pm

Meni se še vedno kolca za mojo Tempro. Od hiše je šla samo zato ker rabim karavana. Tempre SW so pa vse zgonjene.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r To mar 30, 2010 1:45 pm

Bom napisal kar sem že v eni izmed ostalih tem:

Imel sem Grande punto (december 06), 1,4 16V bencinar. Kupil sem leto dni starega s 20000km. Vsak dan med tednom sem prevozil minimalno 120km, sedaj je na števcu 90000km. Imel sem ga trikrat na servisu (rednem - vsakih 30000km) in popolnoma nič drugega (dolil sem še liter olja v tem času). Porabo po računalniku sem imel od 5,2 do 6,5l. Avto je bil super, delal brez problemov, vedno je vžgal (vse zime parkiran zunaj, tudi na -25°C), poraba nizka, moči dovolj.
Imel sem 6-stopenjski menjalnik in z njim nobenih problemov - tudi v rikverc je lepo prestavljal.

Mogoče je bilo s prejšnjimi puntoti kaj več problemov, vendar z njimi nimam izkušenj.

Sem ga pred kratkim prodal in nabavil večji avto ki ni fiat ampak japonec.
It's never good enough.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To mar 30, 2010 2:02 pm

Z zadnjimi modeli Fiata se je tudi dolgoletna "pregovorna" nezanesljivost (Feller In Alle Teile ali Fix It Again Tony) razgubila. Kljub neslavni zgodovini druženja moje boljše polovice s Puntom prve generacije, na katerem je opravila življenski izpit poznavanja vseh mogočih in nemogočih avtomobilističnih napak, je Fiat napravil v nadaljevanju z novejšimi modeli ogromen kvalitativni preskok!
Eden izmed dokazov je morda zadnji 100.000km Auto Bild test s Fiatom Bravo JTD, brez omembe vrednih napak ter zelo visoko končno pozicijo ( http://www.compedion.de/tag/fiat-bravo-test-100000-km/). Pokazatelj je lahko tudi podaljšana garancija, katero ponujajo nekateri prodajalci.
Čas pač gre naprej, razvoj takisto (primerjava je umestna z včerajšnimi ter današnjimi npr. korejci), stare (slabe!) izkušnje pa je marsikomu težko pozabiti.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To mar 30, 2010 2:42 pm

Blink-182- je napisal/-a:Kateri fiat to?
Ne vem jaz imam že tretjega fiata, pa sem bil še z vsemi zadovoljen :D

če je to vprašanje bilo namenjeno meni, ja bil je punto, letnik 99, takrat star slabe 4 lete in sem bil razočaran. Poznam pa nekaj zadovoljnih lastnikov novejših Puntov in Fiatov, in verjamem, da se je kvaliteta dost popravila.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To mar 30, 2010 4:42 pm

Teli 100.000km testi tudi vprašanje koliko pokažejo dejansko stanje. Testira se en primerek od tisočev in deset tisočev avtov. Kaj mislim? Recimo, da se pri nekem modelu avta od 1000 prodanih, 100 primerkov pokvari in ostanejo na cesti (kar bi bil res katastrofalen avto), ampak to še vedno pomeni, da imaš 90% možnosti, da se ti ne bo pokvaril, kar pomeni, da če se nek avto super odreže na tem testu, ni rečeno, da je model zanesljiv...zanesljiv je le točno ta avto, ki je bil testiran. Ko bodo testirali vsakič 10 identičnih avtov vzporedno...tem rezultatom bom pa verjel.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To mar 30, 2010 7:19 pm

/miha je napisal/-a:Teli 100.000km testi tudi vprašanje koliko pokažejo dejansko stanje. Testira se en primerek od tisočev in deset tisočev avtov. Kaj mislim? Recimo, da se pri nekem modelu avta od 1000 prodanih, 100 primerkov pokvari in ostanejo na cesti (kar bi bil res katastrofalen avto), ampak to še vedno pomeni, da imaš 90% možnosti, da se ti ne bo pokvaril, kar pomeni, da če se nek avto super odreže na tem testu, ni rečeno, da je model zanesljiv...zanesljiv je le točno ta avto, ki je bil testiran. Ko bodo testirali vsakič 10 identičnih avtov vzporedno...tem rezultatom bom pa verjel.
ko so mel pa probleme z enim nemškim avtom na tem testu, so pa vsi v englas vpili, da so naleteli na slab primerek. Vedno se najde primeren izgovor :roll:
LP Rok

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To mar 30, 2010 8:08 pm

Da je možno, da je bil ravno testirani avto zanesljiv/nezanesljiv, je dejstvo in ne izgovor.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To mar 30, 2010 8:16 pm

/miha je napisal/-a:Da je možno, da je bil ravno testirani avto zanesljiv/nezanesljiv, je dejstvo in ne izgovor.

Tudi izgovor je lahko dejstvo, mar ne?

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To mar 30, 2010 8:43 pm

lizard je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:Da je možno, da je bil ravno testirani avto zanesljiv/nezanesljiv, je dejstvo in ne izgovor.

Tudi izgovor je lahko dejstvo, mar ne?

Maš res... pa si me :lol:

alesek
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a alesek Sr sep 07, 2011 6:20 pm

sasica je napisal/-a:avtotehna vis ponuja tole: 7 letna zlata garancija na motor in menjalnik brez omejitve kilometrov (2 leti splošne tovarniške garnacije)

7 let ''zlate garancije'' na motor in menjalnik? Ja samo kakšna garancija, velja le za lom motorja, torej če ti poči blok ali menjalnik, pa še tu obstaja drobni tisk. Mala verjetnost, da se v sedmih letih kaj takega zgodi.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Re: FIAT- ZANESLJIVOST

Napisal/-a srcnik Sr sep 07, 2011 6:31 pm

wtf??? s citiranjem z zamikom enega leta? Pa prav pogosto se to dogaja?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov