Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kateri avto bi kupili ?

VW Touran
48
66%
Toyota Corolla Verso
25
34%

Skupaj glasov : 73

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: VW Touran ali Toyota Corolla Verso

Napisal/-a sonic Sr sep 07, 2011 8:21 pm

MBtouran je napisal/-a: Edino kar bi morda pri dveh otrocih lahko zmotilo je prtljažni, še posebej če voziš otroški voziček bi potem znalo biti premalo prostora. Ne vem pa če je v Versotu več prostora.
LP
V Versotu ni več prostora, temveč manj kot v Touranu. Sploh prtljažnik je v primerjavi s Touranovim smejurija - se sploh ne more primerjati. Tudi v kabini se mi zdi Touran prostornejši, vsekakor pa bolje zasnovan, se bolje sedi (vsaj za moj okus).
Navedeno velja tako za prejšnjo Corollo Verso kot tudi za aktualni Verso.

Ne vem pa, kako ti je lahko premalo prostora v Touranovem prtljažniku za en otroški voziček - no, odvisno kakšnen voziček imaš. Ampak povprečen 'marela' voziček se (seveda zložen) v Touranovem prtljažniku skorajda izgubi... Mi smo donedavna vedno peljali s sabo dva taka vozička in oba skupaj sta zasedla tretjino do polovico prtljažnika (če sem za pot na morje odmontiral kolesa, pa še manj).

Skratka komur je Touran premajhen, mu bo Verso še bolj. Če želiš še več prostora, bo treba pač poseči po full size enoprostorcih (Sharan/Alhambra, Espace, Voyager itd...)
Zadnjič spremenil sonic, dne Sr sep 07, 2011 8:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr sep 07, 2011 8:24 pm

Kaj pa to:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5133660&show=1
če te zanima kako se je v njej voziti pa pridi v MB do mene na testno k imam enako(pač v drugi barvi).
lp.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če sep 08, 2011 8:14 am

sonic je napisal/-a:
Ne vem pa, kako ti je lahko premalo prostora v Touranovem prtljažniku za en otroški voziček - no, odvisno kakšnen voziček imaš. Ampak povprečen 'marela' voziček se (seveda zložen) v Touranovem prtljažniku skorajda izgubi... Mi smo donedavna vedno peljali s sabo dva taka vozička in oba skupaj sta zasedla tretjino do polovico prtljažnika (če sem za pot na morje odmontiral kolesa, pa še manj).

Če imaš npr košaro za novorojenčka + okvir vozička potem je kar hitro poln prtljažnik, je pa res da je vse lepo en zraven drugega. Če pa govorima o teh vozičkih, za malo večje otroke ki se res zložijo na minimum potem še ostane prostora. Ampak v teh ne vozimo novorojenčkov.

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Če sep 08, 2011 11:02 am

Touran ima v tem razredu največ prostora oz njegov prtljažnik je tako narejen da je kar se dauporaben. Jaz bi samo opozoril na izredno robatost oz kombijevost osnovnih in slabo opremljenih primerkov. Če imaš slabo opremljenega Tourana vse skupaj je precej kombijevsko in nič kaj uglajeno, dejansko kot nek Kangu. Po drugi starno ostali enoprostorci so precej bolj uglljajeni oz "avtomobilski". Jaz mislim, da je najbolje da zadevo preizkusiš v praksi, če te robatost ne moti je Touran po mojem najboljši model v tem razredu, je pa drag, še posebej nov :)

Pravo nasportje je recimo Pežo 5008 je izredno avtomobilski in tudi z veliko prostora. Lega na cesti je pa precej suverena v primerjavi z recimo Mazdo 5 (nad katero sem razočaran) in C4 Grand Picasso (je bolj prostoren kot 5008 sam je pa bolj tak
plastelinast :) Čeprav sta C4 in 5008 praktično isti avto je razlika očitna. O zanesljivosti ne vem. Povem pa lahko da je poleg Honde Accord Pežo 5008 edini avto do sedaj kjer nismo imeli prvo leto niti najmanjše težavice. Das Wagen tega testa pri meni ni opravil :(

Če te zanima prostor vzami Tourana, če te zanima zanesljivost pa dobro razmisli in si poglej katere so težave pri obeh avtomobilih. Za VW vem da zan bit sklopka problem poleg standardnih TDI težav. Toyota ima verjetno težave nekje drugje.

Edit: Ne razumem to z prostorom. Vsak prtljažnik je premajhe če se notri samo meče brez razmišljanja. V Tourana spraviš boga in pol, še posebej če se Uporablja tudi prostor nad rolojem. Dejansko je 35-40% prostora nad rolojem.
Zlagajete malce z premislekom. Če greste smučat pa trugo na streho ni druge.

Mi z enim otrokom brez razmisleka napolnimo Mazdo 6 karavan do roloja (cca 540l) skoraj vsakič. Če pa si vzameš malce čas in zlagaš z pametjo gre notri skorja še enkrat več kot si sprva mislil. Vendar za smučanje za en teden z komplet opremo bo treba trugo nabavit.

Drugače pa VW Šaran. Meni je poleg Galaxija (ki je žal že star) najboljši avto do 30.000€. Šaran po udobju je meni boljši kot Passat. Stane sicer malce več ampka smo tam tam. Seveda ni mišljeno da z njim dirkaš :) Če bi imel dva otroka bi šel na kaj takega.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če sep 08, 2011 11:53 am

sonic je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a: Edino kar bi morda pri dveh otrocih lahko zmotilo je prtljažni, še posebej če voziš otroški voziček bi potem znalo biti premalo prostora. Ne vem pa če je v Versotu več prostora.
LP
V Versotu ni več prostora, temveč manj kot v Touranu. Sploh prtljažnik je v primerjavi s Touranovim smejurija - se sploh ne more primerjati. Tudi v kabini se mi zdi Touran prostornejši, vsekakor pa bolje zasnovan, se bolje sedi (vsaj za moj okus).
Navedeno velja tako za prejšnjo Corollo Verso kot tudi za aktualni Verso.

Skratka komur je Touran premajhen, mu bo Verso še bolj. Če želiš še več prostora, bo treba pač poseči po full size enoprostorcih (Sharan/Alhambra, Espace, Voyager itd...)

ko sem menjaval avto, je bil med ožjim izborom tudi touran,... res je, da je večji kot pri toyoti..

po pravici povedano je, da če ima touran ravno dno nima nevem kako velik prtljažnik, ko ti daš voziček notri (imamo peg peregota), če pa je še košara zraven je pa poln... bolje se je odnesel prtljažnik pri passatu, kjer je šel lepo po celotni dolžini in se mi zdi veliko bolj uporaben... pač sam ne gledam samo litražo ampak tudi uporabnost prtljažnika...
uporabnost prtljažnika se pa ogromno poveča, če imaš možnost možnost ločenega odpiranja stekla (odkar imam to na avtu, ga ne kupim več brez tega), takrat ga ti tudi dejansko do konca napolniš. Polniš ga še lahko, ko imaš zaprta vrata. V razmislek....

lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če sep 08, 2011 7:36 pm

MBtouran je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Če imaš npr košaro za novorojenčka + okvir vozička potem je kar hitro poln prtljažnik, je pa res da je vse lepo en zraven drugega. Če pa govorima o teh vozičkih, za malo večje otroke ki se res zložijo na minimum potem še ostane prostora. Ampak v teh ne vozimo novorojenčkov.
No, to je povsem res. Po drugi strani pa po pol leta starosti otroci večinoma nočejo več ležati v taki košarici, ampak hočejo sedeti in gledati naokrog - takrat je itak najbolje da kupiš 'marela' voziček.

radar je napisal/-a:po pravici povedano je, da če ima touran ravno dno nima nevem kako velik prtljažnik, ko ti daš voziček notri (imamo peg peregota), če pa je še košara zraven je pa poln... bolje se je odnesel prtljažnik pri passatu, kjer je šel lepo po celotni dolžini in se mi zdi veliko bolj uporaben... pač sam ne gledam samo litražo ampak tudi uporabnost prtljažnika...
Ja, litraža je sam po sebi zelo nezanesljiv podatek, to sem že jaz na forumu nekajkrat opozarjal - treba je gledati konkretne dimenzije širina x globina x višina (slednje predvsem od dna do višine roloja, od roloja do strehe je zaradi varnosti bolje pustiti prazno). In ja, passat mislim da ima res še daljši prtljažnik (je pa potem tudi cel avto daljši in včasih ti narobe hodi, če enostavno ne dobiš dovolj velikega parkirnega prostora, da bi noter zbasal passata, malo krajši touran pa ravno še gre).
Pa tudi odvisno kateri voziček imaš - Peg Perego ima veliko različnih vozičkov. Mi smo imeli model Skate, ki je precej velik, pa je v Touranov prtljažnik lepo šel tud podolgem...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če sep 08, 2011 7:59 pm

andrejus je napisal/-a:. Jaz bi samo opozoril na izredno robatost oz kombijevost osnovnih in slabo opremljenih primerkov. Če imaš slabo opremljenega Tourana vse skupaj je precej kombijevsko in nič kaj uglajeno, dejansko kot nek Kangu. Po drugi starno ostali enoprostorci so precej bolj uglljajeni oz "avtomobilski". Jaz mislim, da je najbolje da zadevo preizkusiš v praksi, če te robatost ne moti je Touran po mojem najboljši model v tem razredu, je pa drag, še posebej nov :).
Ja, osnovne verzije Touranov, zlasti pred faceliftom 2007 res ne izgledajo ravno impresivno.
Če pa je novejši Touran in nivo opreme vsaj comfortline, pa bi pomoje težko govoril o neki strašni robatosti..

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe sep 09, 2011 8:13 am

Meni Touran z opremo Highline in par dodatki zgleda prav super, nič robato ipd. Glede kvarljivossti pa je sedaj tako 4 letna garancija in ne komplicirajo pri uveljavljanju le-te

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe sep 09, 2011 8:51 am

MBtouran je napisal/-a:Meni Touran z opremo Highline in par dodatki zgleda prav super, nič robato ipd. Glede kvarljivossti pa je sedaj tako 4 letna garancija in ne komplicirajo pri uveljavljanju le-te

Vse lepo in prav, samo da nekateri ne menjamo avtomobilov kot gate. Eni imajo filozofijo kupovanja rabljenega avta in ga menjat na vsake dve leti, drugi kupijo rabljenega in ga zamenjajo tik pred tem ko je treba it natočit gorivo (pa poznam dva tri primerke ko se je avto menjal, ker eje bilo ga treba registrirat na na novo ali pa ko na avtu niso bili všečni okvirčki za tablice), eni imamo pa filozofijo nov avto in tega pač voziš nekih 7-10let. IN takim je važno kaj se z avtom dogaja potem od četrtega leta do 8,10ga leta starosti.

Ta odgovor leti izključno na tvojo izjavo "pah sej maš garancijo, boli te k...." in ni nič povezana z Touranom, ker ga ne poznam.

Uporabniški avatar
bajker
Nov uporabnik

Napisal/-a bajker Pe sep 09, 2011 10:20 am

sonic je napisal/-a:Ja, litraža je sam po sebi zelo nezanesljiv podatek, to sem že jaz na forumu nekajkrat opozarjal - treba je gledati konkretne dimenzije širina x globina x višina (slednje predvsem od dna do višine roloja, od roloja do strehe je zaradi varnosti bolje pustiti prazno). In ja, passat mislim da ima res še daljši prtljažnik (je pa potem tudi cel avto daljši in včasih ti narobe hodi, če enostavno ne dobiš dovolj velikega parkirnega prostora, da bi noter zbasal passata, malo krajši touran pa ravno še gre).
Pa tudi odvisno kateri voziček imaš - Peg Perego ima veliko različnih vozičkov. Mi smo imeli model Skate, ki je precej velik, pa je v Touranov prtljažnik lepo šel tud podolgem...

Pri čisto nazaj pomaknjenih zadnjih sedežih ima prtljažnik v Touranu v tlorisu skoraj kvadrat, 105x105 cm, torej če gre not nekaj počez, je velika verjetnost, da gre tudi podolgem, razen če potem gleda malo čez in je problem z zapiranjem vrat.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So sep 10, 2011 1:42 pm

Badzo je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Meni Touran z opremo Highline in par dodatki zgleda prav super, nič robato ipd. Glede kvarljivossti pa je sedaj tako 4 letna garancija in ne komplicirajo pri uveljavljanju le-te

Vse lepo in prav, samo da nekateri ne menjamo avtomobilov kot gate. Eni imajo filozofijo kupovanja rabljenega avta in ga menjat na vsake dve leti, drugi kupijo rabljenega in ga zamenjajo tik pred tem ko je treba it natočit gorivo (pa poznam dva tri primerke ko se je avto menjal, ker eje bilo ga treba registrirat na na novo ali pa ko na avtu niso bili všečni okvirčki za tablice), eni imamo pa filozofijo nov avto in tega pač voziš nekih 7-10let. IN takim je važno kaj se z avtom dogaja potem od četrtega leta do 8,10ga leta starosti.

Ta odgovor leti izključno na tvojo izjavo "pah sej maš garancijo, boli te k...." in ni nič povezana z Touranom, ker ga ne poznam.

kdo pa je rekel da je meni vseeno kaj se dogaja z avtomobilom. Samo velikokrat ni način vožnje kriv da kakšna stvar crkne, zato sem omenjal 4 letno garancijo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov