Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Re: Nakup avtomobila do 500€ (za 2 leti)

Napisal/-a peroRS Sr sep 07, 2011 11:53 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ne pravim, da je petka boljša, le da mi jo je dejansko lepše vozit (90% subjektivno mnenje),

No če gledamo subjektivno mnenje imam tudi jaz večji nasmešek pri vožnji z AX-om, kot z marsikaterim novim avtom :D :twisted:
A to je že druga tema.

No saj mnenje sem izrazil predvsem zato, ker tako Slickerju kot meni odgovarjajo VW-ji in imam občutek, da tudi njemu ne bi najbolj "dišal".

Glede tega smo vsi na istem (Škodo pač štejem pod VW, kot tudi Seate in Audije) :D
Vem samo, da bi jaz v tem rangu težko izbral kakšen drug avto, kot ti trije, ki sem jih omenil (Saxo/106/AX). Sem se navadil na njih in mi dobro služijo, pa še zabavni so za vozit. Pa sem probal tudi druge low budget avtomobilčke (Punto, Corsa, Clio, R5) in mi ne odgovarjajo (vsak zaradi drugih razlogov). Edina izjema je bil stari Polo (pa smo spet na VW-ju :lol: ) s mikroskopskim 1.0 33kW motorjem. Vendar tudi tega ne dobiš za tak denar. ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 08, 2011 12:04 am

Ja nadomestni Polo, letnik cca. 95 je mene pozitivno presenetil, predvsem to, da nisem sam sebi na noge pritiskal in ni bilo potrebe po čefurskem naklonu sedeža zaradi pomanjkanja prostora. :mrgreen: Ok svoje je delala tudi nostalgija - nekateri elementi so zelo podobni kot v našem bivšem (legendarnem) Transporterju! :D Drugače se pa ta jetrca dobi za njegovih predvidenih 600€, verjetno pa ni problem niti prodat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če sep 08, 2011 3:14 pm

@tommy: ko sem se danes vozil s Saxojem, sem bil malo bolj pozoren na sedenje in sem ugotovil, zakaj ti ne odgovarja. V AX-u (pa v R5 verjetno tudi) se sedi malo nižje in bolj nagnjeno nazaj (VR6 poza :mrgreen: ), zato so noge bolj sproščene pri pritiskanju pedalov. Pri Saxoju pa z nogami tiščiš spredaj ob rob sedalnega dela, ker je sedež zelo visoko nastavljen. Ni kritično, a se občuti.

Upam, da moderatorji ne bodo jezni, če napišem:
Sosed prodaja Polota:
-letnik 1995
-1.0 33kW
-3-vratni
-bele barve
-175.000km
Mehansko je dober, le lak (končni sloj) se lušči na desni strani. Cena je zelo socialna. Primeren ravno za nekoga, ki rabi avto za čez zimo. Več informacij in slike na ZS. :)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr sep 14, 2011 10:33 pm

sem kupil danes cliota 1.4 letnik 96, temno zelene barve, 5 vrat, od druge lastnice, klima, DCZ, štrom šipe in špegli za 600€ :D
rje ni prav tako nič razen par mehurčkov po obrobah in blatnikih spredaj, prerjaveno ni nič. uglavnem sem zelo zadovoljen z nakupom.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov