Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

asulc
Nov uporabnik

Renault Megane Cabrio 2004 - oprema

Napisal/-a asulc Ne avg 28, 2011 3:57 pm

Pozdrav,

nov na forumu :)
Potrebujem nekaj pomoči. Kupujem Renault Megane Cabrio 2004 letnik, 1.6 16V ali 2.0 16V bencinski motor.
Opažam da imajo oglasi najrazličnejše "dodatke" v obliki: Dynamique Luxe, Privilege Luxe, Dynamique Confort itd. Razen tega da ima avto zelo malo okvar in da ima nasplošno zelo dober bencinski motor nevem o njem kar zadeva opreme nič, zato predvidevam da ti "dodatki" označujejo opremo. Zanima me kako si po vrsti sledijo od tistega z najmanj opreme do tistega z največ opreme. Sem guglal in pri novih modelih lepo piše, pri teh prejšnjih modelih pa tega podatka nikjer ne najdem.

Zmedlo me je pa tudi dejstvo, da npr 2 avtomobila Dynamique Luxe-a imata napisano v oglasu povsem različno opremo. Nevem ali je to posledica tega da je prodajalec pozabil napisat ali pa je to dejansko tud možno.

Oče je kupil ix35 Premium in je tam točno znano kaj je v tej opremi. Resnično bi prosil za pomoč in hvala tistemu ki mi bo pripravljen pomagat :)

Lp,
Aljaž

Denis89
Novinec

Re: Renault Megane Cabrio 2004 - oprema

Napisal/-a Denis89 Ne avg 28, 2011 4:52 pm

Pozdravljen! Men se zdi da bo Privilege Luxe mel največ opreme. tisto kar pišejo kaj "ima" pa eni res napišejo drugi pa sam neki klikajo :) lp

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 Ne avg 28, 2011 4:59 pm

Ups se opravičujem sam zgleda da Privilege Karman še več opreme :) ker jest ko sem kupovau megana ( karavan 2008 :) ) je mel največ opreme Privilege Luxe. srečno pri nakupu :)
p.s drgač ti bodo pa na renault klub slovenija več znal povedat :) lp

asulc
Nov uporabnik

Napisal/-a asulc Ne avg 28, 2011 5:09 pm

Malo sem se "znajdo", pa šel na stran zavarovalnice triglav pogledat, kakšne so kaj ble cene teh novih avtomobilov in kot kaže je bil Privilege Luxe najdražji, takoj za njim pa Dynamique Luxe. Sem pa potem tud opazo, da je en kup možnosti opcijske opreme, tako da te oznake bolj ali manj sploh ne pridejo v poštev in pol je tu res rahlo zmede, ko se govori o dodatni opremi. Za konkretn oglas namreč prodajalec sploh ni napisal nečesar (tempomat, alarm itd.), pa ga ima omenjen Dynamique Luxe že serijsko vgrajenega.

Sicer pa sem bral po forumih glede avtomobila zgolj pozitivne lastnosti, tako da če je tukaj gor kdo, ki ima karkoli slabega za povedat, čez ta avto, bi prosil da to deli z mano :)

asulc
Nov uporabnik

Napisal/-a asulc Ne avg 28, 2011 5:29 pm

Pa mnenje o dizelskih motorjih bi še proso :)

Vem da je problem, da rahlo ruži pri odprti strehi, ampak to bi še zdržal, nasplošno me zanima kakšne so kaj okvare in pri kakšnih kilometrih se jih lahko pričakuje.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne avg 28, 2011 8:28 pm

Opreme si sledijo od najslabše opremljene, do najboljše:

authentique, expression, dynamique, privilege, initiale Paris; vmes je bila tudi exception (podobna privilege).

K opremam pa spadajo ambienti:

pack, confort in lux; lux imata samo privilege in dynamique, confort imata dynamique in expression, pack pa expression in authentique.

Dynamique ima navadno že usnjen volan in prstavno ročico, temno notranjost in avtomatsko klimo. Expression ima plastičen volan in svetlo notranjost (volan je temen!) ter navadno ročno klimo. Authentique je notri temen z ročno klimo in ročno nastavljivimi ogledali. Privilege je notri svetel (no, so tudi izjeme) z svetlim(!) usnjenim volanom in usnjem na vratih ter bočnih oporah na sedežih. Poleg spadajo še 17" ALU platišča, prostoročna kartica, parkirni senzorji in samozatemnjevalno ogledalo. Odvisno od letnika še ESP.

Kolikor vem, so se pojavljali dynamique v svetli (bež) notranjosti in privilege v temni - a so bolj izjeme. Exception pa je podoben privilege, malenkost slabše opremljen a ima temno usnje na bočnih oporah in vratih ter temno sivo lakirano armaturo. Na hitro je to to :D

PS: pri CC-jih je še st. tropez - dobro opremljen avtoček v črno rdeči notranjosti (navadno) in delnim usnejm :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

asulc
Nov uporabnik

Napisal/-a asulc Po avg 29, 2011 9:29 am

Uuuf tole pa je bilo :) Hvala lepa.

Morda še zdaj samo kak odgovor glede dieselskih motorjev ?
Našel sem namreč avto z 120.000 km in dieselskim motorjem in malo morje opreme, ki mi je kr precej pomembna in podobne v bencinarju žal nikjer nisem našel.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po avg 29, 2011 11:08 am

Če je dobro vzdrževan, mora delat!

Vzemi 1.9dci. Dovolj moči, navor, poraba. Jaz sem ga imel navadnega z dynamique opremo letnik 2004. Prodal sem ga prijatelju, sedaj jih ima 265.000km prevoženih s prvo turbino!
Sem ga redno servisiral na 15.000, preventivno zamenjal ojnične ležaje (pri 200.000km), ter nikol tiščal mrzlega. Enkrat tedensko sem ga tudi "spucal", tako da se je števc za hitrost ustavil pri 200km/h. Z njim sem povprečno prevozil 50.000km/leto in ga nisem imel za vsakodnevno fijakanje do trgovine in nazaj (5-10km).
No, to je recept, da ti bo dci dobro delal ;)

ČE boš malo km delal, potem pa vzemi 2.0 16V.

asulc
Nov uporabnik

Napisal/-a asulc Po avg 29, 2011 11:14 am

Hvala tudi tebi, uporabna informacija.

Kot zadnje pa me še zanima, kako je z nakupom iz tujine ?
Nemčija/Poljska, Davki, carina itd...

Konkretno sta mi v oči padla tadva avtomobila s Poljske, zaradi 66.000km, odličnega izgleda, opreme in tud cena me precej preseneča (vem da je še tu zraven davek, nevem pa kako natančno je s tem - pomoč):
1)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

2)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

asulc
Nov uporabnik

Napisal/-a asulc Po avg 29, 2011 12:54 pm

Podatke že imam:
viewtopic.php?t=45756

To ni za mene :) Tako da lepo prosim, kateri so dobri preprodajalci, ki bi mi na mojo željo in ne preveč požeruškimi doplačili (pač kar je obvezno je, tu nimam kaj) prepeljali avto iz tujine.

šMinka
Nov uporabnik

Napisal/-a šMinka Sr sep 14, 2011 11:52 pm

Opažam da imajo tile Megani od 2003 pa do 2007 letnika v kolikor sem jih gledala različne števce. V bistvu imajo nekateri števec za hitrost na levi in števec za obrate na desni strani, pri nekaterih je pa to obratno. Zakaj je tako?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če sep 15, 2011 7:29 am

Leta 2006 je bil facelift modela in takrat so shemo števca obrnili. Po letu 2006 imajo števci obratomer na levi. Če ma pa to kakšno praktično funkcijo pa ne bi vedu, pomoje ne. :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov