lidar xxx je napisal/-a:Nakup bencinarja ali disla, če se vsakodnevno opravlja mestna vožnja, kratke razdalje, enkrat na teden pa AC 50-120 km?
bobipalčka je napisal/-a:Sam sem imel oz. imam isto situacijo kot ti.
Razlogi, ki so prevladali za bencinarja:
- v štartu cenejši avto
- manjši rizik okvar
- če je že okvara je cenejša
- če kupiš nov avto ga bolje prodaš kot dizla ( vem ker trenutno iščem drugi avto in so bencinarji po 1000€ dražji)
npr. kdo bi kupu 2003 dci-ja
- ker je kredit manjši so tudi obresti
in po skoraj enem letu mi niti malo ni žal in od zdej naprej samo še bencinarje, ker
poraba ni tako strašna. Z laguno 1.9 dci sem imel porabo okoli 5.6 sedaj z 1.6 16 110 konjev pa med 6.8 in 7.2
edino na AC se pozna razlika pa tudi ne tok.
Npr. sem se peljal 600km po AC 4 odrasli in prtljaga, tempomat med 145 in 150 poraba 8,7l/100
Edino kar mi fali malo moči ampak se da preživet.
King1 je napisal/-a:
Dej dej ne s*** z napačnimi oz. izmišljenimi informacijami.![]()
- Cenejši avto je res
- Okvare oz. rizik je res v prid bencinca a če ni sreče lahko tudi diesel prednjači
- Ni nujno, da je okvara cenejša![]()
- Ja res danes beninca bolje prodaš kot diesela? Kje pa ti živiš?![]()
- Kdo kupi dci-ja? Jest in to 2001 letnik pa špila k profesor![]()
- Kredit je odvisen od marsičesa in ne samo cene se ti ne zdi?
Ni ti žal za bencinca. Super.Vsakemu svoje a vedi, da te številke, ki jih posreduješ na forumu so tako sranje, da še sam sebi mažeš oči.
![]()
Zakaj to delaš? Da imaš na laguni porabo okoli 7l na 100 km je preprosto laž. Imel oba ( sicer 1.8 16v ) pa je poraba komaj kdaj padla na 9.5l na 100km pa ga je skoz vozila moja mala, ki ni nek tišač v prazno.
Sedaj imava 1.9 dci pa z isto vožnjo porabi 6l na 100 km. Tako, da o 7l na 100 km ne nabijaj oz. lahko ti verjamem edino, če se vsak dan voziš po prazni, osamljeni in predvsem ravni cest skoz 70km/h po tempomatu. To ja ostalo je misija nemogoče.
Pa srečno vožnjo.![]()
lp
p.s. Kljub baje večjih stroškov diesela imam raje le tega.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov