Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Kupovanje avtomobila. Kaj kupuješ???

Napisal/-a StajercS Po sep 26, 2011 5:01 pm

Mene pa neke zanima.

Včasih se na avto.net najde kak poceni avto,z malo prevoženimi,lastnik "rabi" denar. Najdejo se tudi avti,ki imajo za razliko sebi enakim 30% nižjo ceno. Lahko je nateg z prevrtenimi kilometri itd.,lahko pa ni nič narobe. In taki avti se prodajo še v istem dnevu,če treba.

Zdaj pa me zanima, če zagledam nek avto, kako še v istem dnevu ugotovit čimveč podatkov o njem, oz. kam se ga splača pred nakupom peljat,da še v istem dnevu pregledajo,če je avto brezhiben in če ma čisto zgodovino in kilometre.

Jaz poznam dve strani:
http://www.carfax.si/
Še nisem probal,tak da ne vem,katere podatke ugotovijo. Pošljejo zgodovino avta za 5€.

https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava
Register vozil. Osnovni podatki o vozilu.

Za taprvo varianto še vedno preveč časa traja,da ugotoviš kaj o avtu, v tem času ga prodajalec že 3x proda (ki pa bo prodajalec čakal,da ga boš ti jebal z nekimi papirji :D ).

Kako se vi "zavarujete" pred nakupom avtomobila? Kam peljat avto tik pred nakupom,da še isti dan izvejo čim več o avtu + REALNE KILOMETRE??!

Uporabniški avatar
vanmarkus
Nov uporabnik

Kraj: Izola(ribarija)

Re: Kupovanje avtomobila. Kaj kupuješ???

Napisal/-a vanmarkus Po sep 26, 2011 5:10 pm

pelješ ga lahko na amzs za pregled
nekje piše da sem pameten

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Po sep 26, 2011 5:15 pm

To vem ja,nekje 100€ bi naj bil pregled? Preverijo tudi kilometre, kolikor se pač da? In kak so sposobi glede pregleda? Oceni,kot avto v resnici je,ali so brez znanja,tak da če bi se po enem cilindru pripeljal,bi rekel da je avto perfekten? :mrgreen:

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po sep 26, 2011 11:14 pm

100€?

10.000 € je pregled, kdo ti bo pregledal avto za 100€ !
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To sep 27, 2011 6:41 am

StajercS je napisal/-a:To vem ja,nekje 100€ bi naj bil pregled? Preverijo tudi kilometre, kolikor se pač da? In kak so sposobi glede pregleda? Oceni,kot avto v resnici je,ali so brez znanja,tak da če bi se po enem cilindru pripeljal,bi rekel da je avto perfekten? :mrgreen:

100 ? Še nikoli nisem dal toliko, plačaš tehničnega (pa še to ne vedno), pa par prijaznih besed s fanti, pa ti pregledajo še kakšno stvar poleg obveznih za tehničnega. Še vedno sem tako prišel skozi s tem pregledom.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov