Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

thunderbolt
Uporabnik

Re: peugeot 1.6 thp

Napisal/-a thunderbolt To okt 04, 2011 12:09 am

Tu je očitno polno nekega govorjenja na pamet in predvidevanj. Omenjeni motor je res super zadeva - kolega je imel čez vikend na testu DS3-ja in motorja (no, sploh avta) ni mogel prehvalit (pa že v osnovi ne vozi slabega avta). Sam je imel prvi dan z večinoma mestno vožnjo v stilu O/1 porabo 9,3 po BC. Sem noter štejem 2 "gorskohitrostni" lokalni preizkušnji (Golovec, Janče) po 20 km, kjer je bil motor vseskozi v rdečem polju. Relacijo je imel 8 litrov, s tem da je po AC šlo med 150-200 km/h, med ovinki na lokalnih cestah pa so gume spet pele. Nazaj grede, ga je vozil bolj umirjeno, vendar še vedno nad zakonskimi omejitvami. Skratka, s kultivirano vožnjo (v smislu škod octavij z 1,2 tsiji) poraba ne bi bila bistveno višja, tako da je 7 litrov ob normalni, pa ne dolgočasni vožnji, na relaciji povsem realno pričakovanje.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če okt 06, 2011 4:30 pm

Renault VG je napisal/-a:Kaj pa tole :twisted: :twisted: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5190708&show=1

Taka astra žre 8 ob ful nežni vožnji, na 10 si pred pomisliš, nočem vedet koliko pije ob priganjanju, gre pa tud ne neki preveč za 180 konjev.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

On
Novinec

Napisal/-a On Če okt 06, 2011 4:39 pm

Kar se tiče 1.6 THP lahko povem same pohvale. Vozil sem ga v miniju in DS3. Tale astra bi bla super če bi imela 130KW. Nevem kje najdejo tista 2 kilovata, da je potem zavarovanje 250 Eur dražje...

Čudni nemci:
Audi 2.5 TDI 132 KW
Polo GTI in njegovi kloni ( RS, CUPRA) 132 KW
Astra 1,6 Turbo 132 KW
ITD.

Če ti avto odgovarja ga vzemi, če te muči poraba vzami dizla...

LP

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če okt 06, 2011 4:40 pm

On je napisal/-a:Kar se tiče 1.6 THP lahko povem same pohvale. Vozil sem ga v miniju in DS3. Tale astra bi bla super če bi imela 130KW. Nevem kje najdejo tista 2 kilovata, da je potem zavarovanje 250 Eur dražje...

Čudni nemci:
Audi 2.5 TDI 132 KW
Polo GTI in njegovi kloni ( RS, CUPRA) 132 KW
Astra 1,6 Turbo 132 KW
ITD.

Če ti avto odgovarja ga vzemi, če te muči poraba vzami dizla...

LP

Ni tok da mene muči poraba, kot me muči kaj dobim za to porabo.....plus da z večjega na manjši avto mi ni za it, sem to že enkrat naredil pa ni blo ok. Je pa res da je 207 bistveno manj utesnjena od sranja od polota.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če okt 06, 2011 4:42 pm

speedfreak je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Kaj pa tole :twisted: :twisted: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5190708&show=1

Taka astra žre 8 ob ful nežni vožnji, na 10 si pred pomisliš, nočem vedet koliko pije ob priganjanju, gre pa tud ne neki preveč za 180 konjev.

Sej jo ma en uporabnik tle gor ... pa je reku da tud ob ''priganjanju'' ne gre čez 11l.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če okt 06, 2011 4:44 pm

Matey_ je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:

Sej jo ma en uporabnik tle gor ... pa je reku da tud ob ''priganjanju'' ne gre čez 11l.

LP
Matej

Mislim da je beseda priganjanje za nekatere na tem forumu zame normalna vožnja tako, da tega ne komentiram. Samsem jo vozil in sem bil zelo razočaran. Sploh nad porabo.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če okt 06, 2011 5:50 pm

blazc je napisal/-a:Res, da ni Peugeot ampak sam imam Citroen DS3 z 1.6 THP motorjem pa imam povprečno porabo 7-7,5l (približno 50% mesto, ostalo pa avtocesta in relacije) pa sploh nisem šparovc. Motor že v nizkih obratih kar konkretno potegne, zato se lahko brez problema voziš z majhno porabo, seveda če ga pa nažigaš stalno nad 4500-5000 obrati je pa kar hitr na 8-9l in več.
Po 11000km s tem mlinčkom sem z njim več kot zadovoljen, zaenkrat še nobenih težav, poraba in zmogljivosti odlične tako, da ti lahko samo priporočam ta motor sploh v kombinaciji s 6 prestavami.

To je govora časovno ali kilometrsko? Zanima me namreč zato, ker če se voziš 20 minut za 30 kilometrov po avtocesti in še 20 minut za 3 kilometre v mesto, je tu govora za relacijsko porabo.

Lp.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če okt 06, 2011 7:40 pm

No ja ne vem kje ste dobili to porabo, ker sem si sposodil citroena c3 z 1.4 vti ( 70kw ) in nikakor ne razumem kako vam turbak tako malo pije. :roll: :roll:

Avto ima že nekaj tisoč km-jev za sabo in sem rekel no pa resetirajmo računalnik in izmerimo porabo. Vse skupaj sem naredil blizu 300km in na poti imel mesto, avtocesto, klance in relacijsko vožnjo in poraba je bila 7.6l / 100km. Ker nisem t.i. mesar in glede na to, da avto nikamor ne gre je poraba prevelika. Še moja draga je rekla, če je to to kar da avto od sebe glede na to kok pije. :D

Uglavnem ne vem kje vi dobite z avtom, ki ima reci in piši 60KM-jev več isto oz. še manjšo porabo? No sej razreda sta ista a ne? ( 207 vs C3 ).

Vsa čast vam. :bow :bow

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če okt 06, 2011 8:06 pm

King1 je napisal/-a:Je pa res, da ne pozabim škoda že bila na izrednem servisu ( zamenjali so turbino pri 23.000 km-jih ) ker je prišlo do neke napake, ki se do sedaj baje ( po pričanju serviserjev ) na octavijah 1.2 tsi še ni pojavila.

A lahko poveš kaj več o tej napaki, če so te seznanili? Meni take informacije prav pridejo ;)

@speedy: si šel pol gledat Leona?
Škoda, ker nisem prej vedel, da bi rad zamenjal avto, pa bi ti zrihtal tisto zeleno RS-ko še malo ugodneje :twisted: :D

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če okt 06, 2011 8:19 pm

peroRS je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Je pa res, da ne pozabim škoda že bila na izrednem servisu ( zamenjali so turbino pri 23.000 km-jih ) ker je prišlo do neke napake, ki se do sedaj baje ( po pričanju serviserjev ) na octavijah 1.2 tsi še ni pojavila.

A lahko poveš kaj več o tej napaki, če so te seznanili? Meni take informacije prav pridejo ;)

Škoda, ker nisem prej vedel, da bi rad zamenjal avto, pa bi ti zrihtal tisto zeleno RS-ko :twisted: :D

Ko se je to zgodilo ( na poti na morje ) se je prižgala oranžna lučka za motor in ženska je kuj klicala na servis kjer so ji rekli, da naj obrne in da naj avto pripelje na servis. Takoj so priklopili na tester in diagnoza je bila, da je turbo polnilnik v okvari.( natančnih podrobnosti ne vem ) Res pa je, da se avto to ni poznalo oz. ni imel nobenega upada moči ali kar koli drugega ( povišana poraba, cukanje...... ). Delal je normalno. Uglavnem v treh dneh ( vmes vikend ) je bil avto popravljen in špila že proti 30.000km. Oni so izjemno zadovoljni in navdušeni nad avtom. ;)

lp

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če okt 06, 2011 9:59 pm

King1 je napisal/-a:No ja ne vem kje ste dobili to porabo, ker sem si sposodil citroena c3 z 1.4 vti ( 70kw ) in nikakor ne razumem kako vam turbak tako malo pije. :roll: :roll:

Avto ima že nekaj tisoč km-jev za sabo in sem rekel no pa resetirajmo računalnik in izmerimo porabo. Vse skupaj sem naredil blizu 300km in na poti imel mesto, avtocesto, klance in relacijsko vožnjo in poraba je bila 7.6l / 100km. Ker nisem t.i. mesar in glede na to, da avto nikamor ne gre je poraba prevelika. Še moja draga je rekla, če je to to kar da avto od sebe glede na to kok pije. :D

Uglavnem ne vem kje vi dobite z avtom, ki ima reci in piši 60KM-jev več isto oz. še manjšo porabo? No sej razreda sta ista a ne? ( 207 vs C3 ).

Vsa čast vam. :bow :bow

lp

Sicer avta nisem imel, lahko pa povem iz izkušenj, da mi je enak model avta (EDIT: druga znamka drug model, različna motorizacija) z močnejšim motorjem pri izključno mestni vožnji pil več, pri kombinirani isto oz. malce manj, pri relaciji pa manj.

DS3 je nižji, ožji in malenkost daljši. Teža je skorajda enaka (ds3 je slabih 20kg težji).
Razlika je pa: 156KM vs. 95
240Nm vs 136.
6stopenjsi menjlaniku proti 5 stopenjskemu

MIslim da avta brez problema dosegata ob enakem režimu vožnje enako porabo dokler je govora o kombinirani ali pa ralcijski vožnji. V mestu si upam trdit da je v prednosti 1.4, pri kombinirani je "tam-tam"
na AC pri pa ima sigurno THP manjšo porabo (sploh ko je govora o kakih 130-140km/h). Teža je ista, konj je več, navora je več, 6 stopenj (daljše prestavno razmerje!?) manj matranja in posledično prihranek goriva.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe okt 07, 2011 12:26 pm

thunderbolt je napisal/-a:Tu je očitno polno nekega govorjenja na pamet in predvidevanj. Omenjeni motor je res super zadeva - kolega je imel čez vikend na testu DS3-ja in motorja (no, sploh avta) ni mogel prehvalit (pa že v osnovi ne vozi slabega avta). Sam je imel prvi dan z večinoma mestno vožnjo v stilu O/1 porabo 9,3 po BC. Sem noter štejem 2 "gorskohitrostni" lokalni preizkušnji (Golovec, Janče) po 20 km, kjer je bil motor vseskozi v rdečem polju. Relacijo je imel 8 litrov, s tem da je po AC šlo med 150-200 km/h, med ovinki na lokalnih cestah pa so gume spet pele. Nazaj grede, ga je vozil bolj umirjeno, vendar še vedno nad zakonskimi omejitvami. Skratka, s kultivirano vožnjo (v smislu škod octavij z 1,2 tsiji) poraba ne bi bila bistveno višja, tako da je 7 litrov ob normalni, pa ne dolgočasni vožnji, na relaciji povsem realno pričakovanje.

S tako vožnjo se tudi 2.0 tdi ne bi mogle pohvalit da je peljal pod 9 litri.
Mestna vožnja (LJ in ne kak Ljutomer, ki nima semaforjav ipd :) ) + priganjanje po AC in žganje v hrib ne gre s to porabo, ki si jo napisal!!!

Verjamem, da gre na relacijo tak avto lahko tudi na 7 litrov....ampak po AC + mesto pod 10 ne more it...
Zdej edino če je bila meritev po BC-ju in le tal laže kot pri nekaterih drugih avtih. Potrebno bi bilo narediti čisti izračun tankanja in kilometrov.
FOLCIKA - SCIROCCO

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Pe okt 07, 2011 12:32 pm

Pozdravljeni!
No da se še js vključim o zame zanimivo debato o THP motorju :D . Sam imam namreč PEUGEOTA 508 SW thp (156 km) in sem zaenkrat po prevoženih 4000 km zelo zelo zelo zadovoljen z njim. Avto super potegne, lahko ga voziš s 1500 obrati in avto gre kot po maslu, nič tresenja, nič cukanja v glavem zakon. Porabo sem imel zadnjič, ko smo šli na izlet v bohinj in na bled (sem iz velenja) 7.4 L pa sem se na avtocesti vozil s tempomatom na 140km/h najmanj (ok med tuneli 110 km/h), drugače pa tudi do 190 km/h, skratka zelo ugodna poraba, verjetno tudi zaradi zelo ugodnega količnika zračnega upora, ki je med nižjimi v razredu...edino čista mestna vožnja, ko se moja vozi v službo in nazaj pa tamalega v vrtec (5km v eno smer in 5 semaforjev :D ) je pa 11 L, ampak me to ne moti, ker mi je megane 1.6 16 v pri taki vožnji pil skoraj 10 l in je bil svetlobna leta od poskočnosti, ki je sedaj pri 508-ki, pa tudi na daljše ture je megane pil med 0,5-1L več kot 508-ka. V glavnem z avtom sem zaenkrat več kot zadovoljen, tako da motor lahko samo priporočam, čeprav na netu najdeš kar nekaj tem o težavah s starejšimi 150 km 5 prestav motorji. LP!
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe okt 07, 2011 1:57 pm

WMB je napisal/-a:S tako vožnjo se tudi 2.0 tdi ne bi mogle pohvalit da je peljal pod 9 litri.
Mestna vožnja (LJ in ne kak Ljutomer, ki nima semaforjav ipd :) ) + priganjanje po AC in žganje v hrib ne gre s to porabo, ki si jo napisal!!!

Verjamem, da gre na relacijo tak avto lahko tudi na 7 litrov....ampak po AC + mesto pod 10 ne more it...
Zdej edino če je bila meritev po BC-ju in le tal laže kot pri nekaterih drugih avtih. Potrebno bi bilo narediti čisti izračun tankanja in kilometrov.

Avto je imel ob prevzemu dobrega tisočaka kilometrov. Avto je tankal ob prevzemu in resetiral računalnik. Na koncu testa je imel omenjeno porabo. Rekel je, da je ves čas vozil podobno tisti uri, ko sem bil v avtu z njim. Osebno se mi je zdelo celo čudno, ko sem vstopil v avto, je imel po BC-ju celo za nekaj decilitrov slabšo porabo, kot pa po priganjanju po Jančah.
edit: no, da ne bom govoril na pamet, sem govoril z njim in je rekel, da je prevozil 445 km s slabimi 42 litri. BC torej nekoliko laže, veliko ne. Za povprečno hitrost pa je pozabil pogledat. Skratka, za moje pojme in ob upoštevanju načina vožnje, ugodna poraba.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe okt 07, 2011 2:09 pm

speedy, najdi si tako corso ko mam jaz, pa bos mel mir. v koncni fazi se prodaja kaka opc-jka. =P
ali ti gre striktno za novi avto?

aja... pa pezoja v kopru se izogibaj ;)
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 07, 2011 4:10 pm

peroRS je napisal/-a:

Škoda, ker nisem prej vedel, da bi rad zamenjal avto, pa bi ti zrihtal tisto zeleno RS-ko še malo ugodneje :twisted: :D

Eh, js sm tak skoz za manjavo razpolozen. Nism sel unga gledat, mi ni znesl casovno, mejbi grem jutr ce ga se majo.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 07, 2011 4:13 pm

_furby_ je napisal/-a:speedy, najdi si tako corso ko mam jaz, pa bos mel mir. v koncni fazi se prodaja kaka opc-jka. =P
ali ti gre striktno za novi avto?

aja... pa pezoja v kopru se izogibaj ;)

Ma ni men do novega avta ( mislim novega iz trgovine ), ubistvu bi od vsega najraj našel focusa titanium z 2.0 tdci motorjem za nek normaln dnar pa jih ni....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov