Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

nakup cabria

Napisal/-a maccek_21 So okt 15, 2011 6:34 pm

Zaradi dolgoletne želje po nakupu cabria, sem se odločil, da se počasi podam v nakup le -tega.

Zanimajo me vaša strokovna mnenja in predlogi.

Proračun je nastavljen nekje okoli 8000€ z nekaj rezerve.

Po pregledovanju ponudbe je največkrat prikazan francoski cabrio - megane cc oz 307 cc.

Mogoče izkušnje uporabnikov, na kaj biti pozoren?

Mogoče kak drug predlog....

Nekako iščem avto, ki ne bi bil prestar in mi služil solidno 2,3 leta. Predvidevam da francoski bencinarji niso tako problematični kot dizli?

Skratka hvaležen za konstruktivne predloge in informacije. :)
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

čare
Mojster foruma

Re: nakup cabria

Napisal/-a čare So okt 15, 2011 7:34 pm

cc nikol ne bo cabrio za moje pojme.Taprav cabrio mora met platneno streho da ti lahko sosed iz fovšije zabije nož vanjo.Sicer pa če ti tak avto odgovarja nabavi,samo preveri da se streha lepo zapira....Motor bi moral bit neproblematičen.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So okt 15, 2011 7:44 pm

z a4 cabrio ti ne bo žal... veliko bolje kot modela ki si ju omenil

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So okt 15, 2011 8:05 pm

maccek_21 je napisal/-a:Predvidevam da francoski bencinarji niso tako problematični kot dizli?

No ravno biseri vseeno niso (čeprav bi tudi jaz, posebej pri Renaultu, dejansko bil lažjega srca z bencinarjem kot dizlom)....

Pri Renaultovih 16v motorjih rade crkujejo tuljave ('cinšpule): meni je šla (ena ali več) v cliotu 1.4 16v, ko avto ni bil star niti 3 leta (na srečo še v podaljšani garanciji, serviser je rekel da je to klasika pri tem motorju), crknile so tudi pred nedavnim kolegici v meganu II 1.6 (le da ne vem koliko je bil star)...

Moj fotr sicer ni imel nekih hujših težav s Peugeotovim 1.6 bencinarjem (prej v 306 in sedaj v 308), ampak nekajkrat je 306 moral na servis zaradi prižiganja opozorilnih lučk; 308-ka se po dobrem letu in pol menda še kar drži...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So okt 15, 2011 8:14 pm

CC naj vozijo ženske.

Predlagam da se stegneš še za 2k EUR in ti ne bo žal niti cena, ker je to popolnoma drugi svet kot tiste katere gledaš ti

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4956545&show=1

LukL
Uporabnik

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So okt 15, 2011 8:28 pm

sonic je napisal/-a:No ravno biseri vseeno niso (čeprav bi tudi jaz, posebej pri Renaultu, dejansko bil lažjega srca z bencinarjem kot dizlom)....

Sej tok hudo pa spet ni a ne? ;) =P =P

lp

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So okt 15, 2011 8:55 pm

MX-5 zmaga, samo v SLO ni niti ene pametne.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So okt 15, 2011 8:58 pm

mihaing je napisal/-a:CC naj vozijo ženske.

Predlagam da se stegneš še za 2k EUR in ti ne bo žal niti cena, ker je to popolnoma drugi svet kot tiste katere gledaš ti

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4956545&show=1

x2 8)

Broz
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Broz So okt 15, 2011 9:57 pm

No v vsakem primeru ob nakupu Cabria ( ni važno a je platno ali je CC varianta ) obvezno NAJPREJ zapelji v pralnico. Tistih 5 € ti lahko prihrani veliko živcev in denarja :D . Da ne boš najprej pregledoval in ne wem kaj še gledal na avtu, na koncu pa ugotovil da streha ne tesni. In ne verjemi prodajalcu da je potrebna samo zamenjava ene gumice za 10 € ( lahko da je lahko pa da tudi ni! ) . Lahko da je kriva streha, lahko so pa to tudi znaki poškodb avta.

Lp
Zamenjam Opel Astro GTC Black & White za Laguno II grandtour Dynamique :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So okt 15, 2011 10:02 pm

King1 je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:No ravno biseri vseeno niso (čeprav bi tudi jaz, posebej pri Renaultu, dejansko bil lažjega srca z bencinarjem kot dizlom)....

Sej tok hudo pa spet ni a ne? ;) =P =P

lp
Hudo je tok kot sem zgoraj napisal v nadaljevanju posta...
Pač, če greš raziskovat vidiš da so vžigalne tuljave (bile?) klasičen problem pri Renaultovih 16-ventilskih 1.4 in 1.6 bencinarjih...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So okt 15, 2011 10:13 pm

Če ne rabiš nujno zadnje klopi (ki je itak zelo pogojno uporabna), posluši mihainga. To je res čisto nekaj drugega. Če že ne Z4, pa vsaj Mazda MX-5. Slaba stran Mazde je le, da ima bolj malo placa za višje ljudi in malo švoh motorje (v primerjavi z Z4), za vozit je pa super.

Če rabiš 4 sedeže ali večji prtljažnik, pa so meni najbolj všeč Astra Twin Top in VW EOS - so namreč najbolj praktični in meni tudi najlepši. EOS je žal precej izven tvojega cenovnega ranga, Astra pa niti ne toliko, če boš kupoval čez kakega pol leta, ko se spet začne sezona cabriov bo IMO že zelo blizu.

Drgač pa je cabrio zakon, jaz si ga želim že odkar sem prvič fural MX-5, sm mi žal ne znese velikostno (hočem dvoseda), če bi ga mel za drugi avto pa cenovno...

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Ne okt 16, 2011 9:10 am

Mx-5 sem tud sam imel v izboru pa mi je glede na mojih 191 cm višine premajhna, zato sem se zatekel k francozem.

Tudi meni je všeč astra, sploh ker sem tudi trenutno lastnik karavanske različice in sem izjemno zadovoljen.

Bmw z4 mislm da za 10 tisočakov ne bo preveč ohranjen primerek. Audi a4 mi vizualno ne potegne, obenem pa malo gledam tudi na to da mi avto ne bo kuril 10 litrov +, ker dnevno delam 80km in bi se mi finančno to sploh splačalo. Verjamem pa da je roadster tisto pravo, vendat meni je prioriteta veter v laseh in zmerna cena vzdrževanja le - tega. Osebno sem vozil že saab 9-3 cabrio in bil navdušen. Žal pa se moram držati tudi svojega proračuna, ker zaenkrat še ne delam v javni upravi :P
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne okt 16, 2011 9:38 am

Ja, proračun je zajebana stvar heh. No pri Astri je ful fajn, da lahko streho odpiraš/zapiraš med vožnjo (pri nizkih hitrostih seveda, ampak zna priti zelo prav pred kakim semaforjem ali če te na cesti dobi naliv) ter da ima gumb, s katerim malo privzdigneš v prtljažnik pospravljeno streho, ko hočeš kaj vzeti iz njega. Pri ostalih jo je ponavadi treba kar do konca zapreti, kar zna biti tečno. Tudi prostorna je baje najbolj zadaj po testih sodeč - nisem še sedel v njej, tako da ne morem povedati iz prve roke. Pa nekako bolj "moško" zgleda kot Peugeot, če se oziraš na te stvari ;)

Btw., zakaj pa ne kupiš Saaba?

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne okt 16, 2011 10:21 am

SLK, 307cc, mini ?

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Ne okt 16, 2011 11:40 am

tha_man je napisal/-a:...

Drgač pa je cabrio zakon, jaz si ga želim že odkar sem prvič fural MX-5, sm mi žal ne znese velikostno (hočem dvoseda), če bi ga mel za drugi avto pa cenovno...

Predlog zate, če praviš da si prevelik za mx-5 probaj fiat barchetto, je večja ;) pa tudi cenejša in prav nič slabša kot mx-5 ;)

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Ne okt 16, 2011 12:29 pm

Blink-182- je napisal/-a:

Predlog zate, če praviš da si prevelik za mx-5 probaj fiat barchetto, je večja ;) pa tudi cenejša in prav nič slabša kot mx-5 ;)

sej nisi resn ne?

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne okt 16, 2011 12:39 pm

Blink-182- je napisal/-a:

Ne se hecat no.

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Ne okt 16, 2011 1:35 pm

Zakaj pa nisem resen? Predlog ni namenjen avtorju teme, ampak tha_man-u ki rabi cenejšega dvoseda z več prostora za voznika kot mx-5,kar barchetta tudi je.
Res da nima zadnjega pogona, ampak roko na srce mx-5 z 1.6 mlinčkom(ki je najpogostejši) prav nič ne pomaga tisti zadnji pogon. V ostalih stvareh pa ni popolnoma nič boljša.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne okt 16, 2011 1:45 pm

Tnx za predlog blink-182, sem gledal že Barchette sm mi oblikovno nekako ne potegnejo... če že FWD, bi pol raje Alfo Spider. Daleč najraje pa Z4 s šestvaljnikom, sm bo treba še fajn šparat :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov