Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

NadaNada
Nov uporabnik

Citroen Berlingo

Napisal/-a NadaNada Če okt 13, 2011 11:39 pm

Pozdravljeni,

Nagibam se k nakupu Citrena Berlingo, dizel, 1,6, rabljen letnik 2010 ali mlajši. Sem danes šla enega pogledat, letnik 3/2010, pa je imel v notranjosti polno prask. Lastnik je rekel, da je slab material. Npr. strgana prevleka v prtljažnem prostoru na tleh, na šoferjevi strani pri vratih je ročka za katero primeš ko potisneš vrata k sebi je očitno poripsana (siva barva je postala skoraj črna, pa ne od umazanije ampak obrabe). Zanima me ali veste ali je to zaradi slabih materialov, velike rabe (vem da je lahk oboje). Ampak avto kupujem za daljši čas (če bo vse ok za cca. 10 let) in če je tako slab material bom premislila ali it v nakup tega avta. Velik avto rabim zaradi povečanja števila družinskih članov in ker ima velik prtljažni prostor. Prednost je ker ni tako dolg kot kakšen karavan in se ga lažje parkira v mestu (je isto dolg kot npr. golf).

Hvala za odgovore in lep pozdrav,

Nada

torcida1989
Novinec

Re: Citroen Berlingo

Napisal/-a torcida1989 Pe okt 14, 2011 2:04 pm

hey.Sam imam sicer Peugeot Partnerja 1.6 hdi.Kar se tice tvojih problemov z tistim berlingotom:zaenkrat pri mojem ni nobenih takih problemov,so pa pri kolegovem berlingu(ne vem al razlika v kvaliteti,ali samo slabo ravnanje z avtom).kot si sama rekla,pri kljuki na voznikovih vratih gre barva dol,oguljena prestavna rocica,...
jzt zaenkrat v Partnerjem 11/2010 nimam skoraj nobenih problemov.Zamenjala se je zunanja obroba na voznikovih vratih(pod garancijo),in nosilec za rezervno kolo malo skriplje-nic tragicnega.

Drugace v tem razredu ni ne vem koliko izbire(Berlingo,partner,kangoo,caddy)

kangoo je manjsi od berlingota in partnerja,za priblizno isto ceno
caddy je pa podobne velikosti kot partner in berlingo,ampak veliko drazji
mogoce se skoda roomster,sicer nima drsnih vrat,ampak mi tudi malo majhna deluje.

Si mogoce pomislila na nov avto,ce ga kupujes za dalj casa??

lp tadej
Forza Fiat!!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe okt 14, 2011 2:08 pm

Za kakšno ceno ti ga pa ponuja, ker vemo da so novi 12kEUR :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe okt 14, 2011 3:18 pm

na plastikah v notranjosti se hitro pozna od cevljev recimo, rocke na vratih se tudi zelo hitro zacnejo lupit (softlak), ampak ce jih hoces menjat, niso drage, stanejo nekje 10 ali 15€...klasicne lepotne napake, zal
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Ne okt 16, 2011 8:38 am

Glede tega avta lahko več najdeš na citroenar.eu forumu. Predlagam ti, da se registriraš, saj tako teme postanejo lažje berljive.
Veliko o tem avtu najdeš tukaj : http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=6782

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne okt 16, 2011 10:39 am

mihaing je napisal/-a:Za kakšno ceno ti ga pa ponuja, ker vemo da so novi 12kEUR :!: :!: :!:

hehe, je, samo kakšen :) klošar varianta :)

za kaj več je potrebno že 14+ K€ odštet :) vem pa zato, ker sem jih hodo gledat in je bil berlingo multispace 1.6 hdi 90 konjev . pa še to z nekimi popusti pa varianta financiranja itd.

evo izračun ki sem ga dobil

Slika
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

NadaNada
Nov uporabnik

Napisal/-a NadaNada Po okt 17, 2011 9:01 pm

Oj hvala za mnenja. Ja cena za Citroen Berlino 1,6 pak HDI cca 14.600 eur za novega, plus 200 eur za senzorje na zadnjem blatniku kot pomoč pri parkiranju (drugače je doplačilo za paket pomoči pri parkiranju cca 500 eru in vključuje senzorje, zapiranje ogledal zunanjih ob zaklepanju in gretje prvih sedežev). Za rabljen avto je hotel prodajalec 11.500 eur, avto je star dobro leto in pol. To je rekel, da bi se dala ročka zamenjati in da bi šlo čez garancijo. Samo pri avtu bi bilo treba zamenjati tudi plastiko v prtljažniku, plastiko ali karkoli že je pod zadnjih sedežih, plastiko na levi strani pri vozniku na vratih (ne samo ročko). Ker me ful moti če je tako zelo odrgnjeno. Gume so bile čisto zlizane, pač prevoženih 30.000 km.
Novejši berlingoji imajo možnost, da se posebej odpre na vratih od prtljažnika samo šipa, ima dodatni predalček med prvima sedežema. Ma drugače je pa isti kot prejšnji model.

NadaNada
Nov uporabnik

Napisal/-a NadaNada Po okt 17, 2011 9:12 pm

torcida1989 je napisal/-a:hey. Si mogoce pomislila na nov avto,ce ga kupujes za dalj casa??

Ja sem pomoslila na nakup novega avta, smo šli tudi na testno vožnjo. Samo novi so cca. 3000 eur dražji, kar se nam kar pozna. glede na to da smo ravno kupili in opremili stanovanje, dobili dojenčka in je družinski budget kar obremenjen. Nekako kot je meni znano, da avto hitro izgubi na vrednosti že takoj ko ga kupiš. Sem razmišljala mogoče da bi kupili testni avto, samo takšnega modela ni, mogoče še bo. Testni so cenejši od novih kakšne 1000 eur. Ma kakšna mnenja imate glede nakupa testnih avtov.

Hvala in lep pozdrav,

Nada

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Po okt 17, 2011 10:27 pm

ste slučajno pogledali mogoče za kakšnim peugeot bipper, ali pa citroen nemo? Mogoče idite na testno vožnjo, meni se je dopadel :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po okt 17, 2011 11:36 pm

NadaNada je napisal/-a:
torcida1989 je napisal/-a:... Sem razmišljala mogoče da bi kupili testni avto, samo takšnega modela ni, mogoče še bo. Testni so cenejši od novih kakšne 1000 eur. Ma kakšna mnenja imate glede nakupa testnih avtov.

S testnimi se običajno ravna kot svinja z mehom (ali Meh s svinjo?), tako da ga za 1000 € popusta (večkrat še manj) močno odsvetujem, enako kot marsikateri uporabnik ob podobnih temah.

Tudi nakup rabljenega je loterija - zakaj bi ga nekdo prodajal po dobrem letu, če je vse OK (če mu ne bi bil všeč, bi ga takoj). Lahko je kaj drugega narobe in ne "estetski" detajli, ki motijo tebe. Dokler so samo estetski, ne bo dragih popravil, problem je lahko turbina ipd, to pa lahko nekdo, ki je grdo vozil in za povrh morda še prevrtel kilometre, hitro zgoni.

Za to razliko v ceni bi raje počakala na kakšno akcijo (z dodatnimi popusti - precej popusta dobiš vedno) - npr zdaj imajo tole http://www.citroen.si/aktualno/novice/s ... /berlingo/ (10,5 k € !) in kupila novega ali vzela nekaj kredita.

Sicer pa - za kakšne vožnje gre? Dizli se zelo počasi segrevajo (npr 10 minut, da šele začne res segrevat kabino - lahko pa daš notri dodaten Webasto grelec, kar spet stane) in če misliš to imet za nekaj km do vrtca, je bencinar boljša (se hitreje segreje), zanesljivejša (kratke vožnje niso idealne za dizle) in cenejša (nakup - ob tem se nižje cene večjih popravil z dražjim gorivom nekje izenačijo) možnost.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To okt 18, 2011 9:58 am

NadaNada je napisal/-a:Gume so bile čisto zlizane, pač prevoženih 30.000 km.

Ne vem za druge, ampak meni je ta podatek direktno padel v oči. Berlingoti imajo gor, če se ne motim, energy saverja, ki velja za trdo gumo. Da ti jo po 30k kilometrih uspe popolnoma zlizat in to na berligotu...sumljivo! Jaz bi se vprašal, kaj se je delalo z avtom.

NadaNada
Nov uporabnik

Napisal/-a NadaNada To okt 18, 2011 11:44 am

Hvala za mnenja in razmišljanja. Dizel rabim ker ko bom začela hoditi v službo, letno pridelam cca. 30.000 km (dnevne vožnje postojna Izola, ali Postojna Ljubljana), seveda pa bom tudi rabila avto za vožnjo otroka v vrtec, vožnjo do trgovine... Hvala za mnenje glede gum, no to mi je novo. Ta verzija Brlingoja HDI 75 BVM v specifikaciji nima niti klime za ceno 10.450 eur ali pa sem spregledala... Mah bom še videla. Ali vi veste, ali so kakšne akcije za nove avte tudi ob prehodu v novo leto. Hvala in lp

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- To okt 18, 2011 11:53 am

...citroen ima vsak mesec ali dva novo akcijo, ki traja do naslednje akcije in (ko model ni več nov) znesek popusta se iz akcije v akcijo ne spreminja občutno. Enkrat je "popust glede na porabo avta", drugič pavšalni znesek ...ampak na koncu je popust tm tm.

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So okt 22, 2011 5:54 am

sem prebral to temo ki mi je zanimiva

ta avto z 30000 km res nebi smel met zlizane gume razen če se vozilo službeno poln naloženo in ostro čez ovinke
zdaj kaj pomeni zlizane gume pomoje bi moral imeti še vsaj 4mmm da bi bila guma ok
sicer pa ni problem v računalnik na servisu pogledat kdaj je bil servis in na koliko km

glede ostalih stvari
berlingo nima trpežne armature plastik in hitro pride do luščenja
včasih je dovolj da ima sovoznik prstan na roki in roko na tapeti to je pač citroen ki ni bmw
ampak zato ni nič manj vreden rešitev je zamenjava ali barvanje tega dela

glede prtljažnika tisti materijal je res zaenkurc ker će kaj voziš zadaj se hitro strga guma
rešitev je še ena guma čez
je pa to tudi pokazatelj da je bil avto tovorno živinče

mal mam obćutka da je bil ta avto napol službeni kot je veliko berlingotov

drugače glede testnih
če se je vozil zraven ali vozil serviser potem testni avto je načeloma OK
ampak odvisno od servisa

nisi pa vprašala glede bingota glavne stvari motor menjalnik poraba...
tukaj bi pa jaz dal plus temu avtu
minus je pač to kar si naštela
je pa res če hočeš dobit oboje vzameš pri citrenu picasa c4 ki je pač mal dražji...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov