Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ribcek
Novinec

nakup s 4k pogonom

Napisal/-a ribcek So nov 05, 2011 4:21 pm

zanima me pri katerih avtomobilih je najbolj izpopolnjen 4 kolesni pogon, karavanska različica bmw 3 vs. audi 4 /2008 letnik in kako se pri obeh to pozna v vožnji, v kolikor se odločamo za nakup...
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: nakup s 4k pogonom

Napisal/-a King1 So nov 05, 2011 4:56 pm

ribcek je napisal/-a:zanima me pri katerih avtomobilih je najbolj izpopolnjen 4 kolesni pogon, karavanska različica bmw 3 vs. audi 4 /2008 letnik in kako se pri obeh to pozna v vožnji, v kolikor se odločamo za nakup...

Nisem strokovnjak ampak pomoje sta tam tam pa čeprav bo vsak na svoje vlekel in zagovarjal te enega te drugega. Pa srečno pri nakupu. ;)

lp

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So nov 05, 2011 4:59 pm

Verjetno Audi, glede na to, da ima že kar dooolgo tradicijo. Audi-jev in Subaru-jev 4x4, naj bi bil eden oz dva boljših. Mi smo imeli doma Subaruja in je res super. Zdaj..kolk boš ti dejansko opazil razlike, je drugo. Verjetno je za "normalne" pogoje tudi BMW-jev super. Za kak hud sneg in te zadeve, pa z navadnim avtomobilom itak nimaš kaj.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So nov 05, 2011 5:09 pm

ejsim je napisal/-a:Verjetno Audi, glede na to, da ima že kar dooolgo tradicijo. Audi-jev in Subaru-jev 4x4, naj bi bil eden oz dva boljših. Mi smo imeli doma Subaruja in je res super. Zdaj..kolk boš ti dejansko opazil razlike, je drugo. Verjetno je za "normalne" pogoje tudi BMW-jev super. Za kak hud sneg in te zadeve, pa z navadnim avtomobilom itak nimaš kaj.

Ne vem ne vem tukaj mislim, da je bmw zeloooooo napredoval. Prosim naj me kdo popravi, če se motim. oops

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So nov 05, 2011 5:20 pm

lada niva je zakon :mrgreen: .

Drugače pa ti dam za pir če opaziš razliko med quatrro in x-drive., z obema boš prilezel dlje kot si sam upaš, sploh če boš za razliko od večine avtu privoščil tudi spodobno obutev normalnih dimenzij, ker 255 35 19 ni ravno guma za po snegu :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So nov 05, 2011 5:28 pm

maniaxxx je napisal/-a:Drugače pa ti dam za pir če opaziš razliko med quatrro in x-drive., z obema boš prilezel dlje kot si sam upaš, sploh če boš za razliko od večine avtu privoščil tudi spodobno obutev normalnih dimenzij, ker 255 35 19 ni ravno guma za po snegu :mrgreen:

Točno tako. :)

p.s: je bilo pa že xxxxxx tem odprtih, kjer se je razpravljalo o različnih štirikolesnih pogonih. Uporabi iskalnik ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne nov 06, 2011 11:09 pm

maniaxxx je napisal/-a:lada niva je zakon :mrgreen: .

Drugače pa ti dam za pir če opaziš razliko med quatrro in x-drive., z obema boš prilezel dlje kot si sam upaš, sploh če boš za razliko od večine avtu privoščil tudi spodobno obutev normalnih dimenzij, ker 255 35 19 ni ravno guma za po snegu :mrgreen:

Ne bo prilezel dlje, kot si upa. Največji problem 4kolesnih pogonov so vozniki in ne nezmogljivost avta. Avto je sposoben več kot si vozniki sploh mislijo in mnogo mnogo več, kot si vozniki upajo. Nesreče z njimi so pa samo zaradi napačnih odločitev voznikov, pogon namreč ne dela napak, voznik ga pa ne spozna (ponavadi niti nimajo namena) do te mere, da bi lahko pretiraval.

Kaj je pa bolje x-drive ali quattro? Če govorimo o osebnih avtomobilih, potem je quattro sigurno boljši v mehaniki zaradi torsen diferencialov, x-drive pa v elektroniki za nadzor pogonov, ki na audijih ni ravno odlika.
Old subarus never die, they just get faster!

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Po nov 07, 2011 12:32 am

maniaxxx je napisal/-a:z obema boš prilezel dlje kot si sam upaš,

Z obema se bo predvsem zelo dobro vozil po mokrih in zmerno zasneženih cestah. Ko je na cesti več kot 15 cm snega ali kakšen prehud graben tile 4x4 karavani hitro nasedejo. Če poizkušaš rinit naprej, pa še odlomiš kakšen kos plastike. Pri meni se A4 quattro odlično obnese, sem pa moral najprej parkrat obtičat v celem snegu, da sem se naučil, kdaj je treba odnehat. Največjo prednost sem občutil na avtocesti med močnim sneženjem. Na cestišču je bilo cca 5 cm snega in dvokolesni avti so počasi plesali ali vozili z verigami, jaz pa sem se peljal skoraj enako kot poleti.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po nov 07, 2011 8:52 am

GregorM je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:z obema boš prilezel dlje kot si sam upaš,

Z obema se bo predvsem zelo dobro vozil po mokrih in zmerno zasneženih cestah. Ko je na cesti več kot 15 cm snega ali kakšen prehud graben tile 4x4 karavani hitro nasedejo. Če poizkušaš rinit naprej, pa še odlomiš kakšen kos plastike. Pri meni se A4 quattro odlično obnese, sem pa moral najprej parkrat obtičat v celem snegu, da sem se naučil, kdaj je treba odnehat. Največjo prednost sem občutil na avtocesti med močnim sneženjem. Na cestišču je bilo cca 5 cm snega in dvokolesni avti so počasi plesali ali vozili z verigami, jaz pa sem se peljal skoraj enako kot poleti.

Po 5cm snega se vsak avto lahko pelje na AC tako, kot poleti. Je pa res to odvisno od voznika.
Se vidmo ko se zagledamo.

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Po nov 07, 2011 4:14 pm

Po dobro razritem južnem snegu (nekje 1 cm, nekje 10 cm) imajo avti kar problem pri malo večji hitrosti. Sploh pri prehodih iz ene špure v drugo. Seveda ni to neka nepremostljiva težava, se pa 4k avto pelje občutno lepše.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po nov 07, 2011 10:16 pm

Za te tri dni ko bo sneg je vseeno kaj maš. Nad 03 bi jaz vzel BMW, pred tem pa AUDI. Najraje pa Subaru če že mora bit 4x4.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa To nov 08, 2011 9:52 am

Pozdravljen

Sam bom povedal za A4 quattro. Gre za B7 verzijo. Ko presedlaš iz 2wd na awd je razlika kot dan in noč. Sam imam do doma kar lep kos brega. Pozimi, če je suh sneg sploh ni problema, ga je bilo toliko, da je bila prednja tablica v celoti v snegu, in avto preprosto gre, mi ga še ni uspelo ustaviti. Mogoče štirki B7 pomaga, da je rahlo na klin, da spredaj 'pobira' vstran dovolj snega, da se le ta ne kopiči pod trebuhom. Pri mokrem snegu pa se lahko hitro zgodi, da bo avto obsedel na trebuhu (na srečo mi se še to ni zgodilo). Druga stvar. Ne se zanašat, da če je avto awd, se pa lahko peljem tudi z letnimi oz. slabimi pnevmatikami. Res je, saj gre, tud po hribu gor, vendar je pa pesem povsem drugačna pri spustu navzdol. Tile avtomobili imajo med 1600 in 1700 kg, in ko 'kravo' nese jo nese, ga lahko samo z ročno obrneš povprek. Tako da iz osebnega vidika, obvezno dobre zimske gume, za spust pa včasih raje namestim verige (ti avti nimajo funkcije nadzorovanega spusta, kot nekateri terenski bratje). Z dobrimi zimskimi gumami je pogon super. Sosed ima Subaru Legaciy-a awd, ne jaz ne on nimama nikdar težav priti domov.
Kar se pa tiče BMW-ja, pa sam osebno mislim, da le ta prav nič ne zaostaja za omenjenim quattrom in subarujem awd. Edino, kar opažam včasih, ko vidim x-drive na cesti (ponavadi vidim X5-tke), da se vsi vozijo z valarji ala 255+, kar pa ni ravno brihtna kombinacija za po snegu (drugo pa je spet kaj jim homologacija nalaga). Iz mojega vidika ne boste zgrešili ne s quattrom in ne z x-drive.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov