Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Tetapehta23
Nov uporabnik

avto za 36k

Napisal/-a Tetapehta23 To nov 22, 2011 10:29 pm

Pozdravljeni!

Zanima me če mi kdo lahko pove iz lastnih izkušenj za koliko procentov so avtohiše pripravljene spustiti postavljeno ceno vozila če plačilu z gotovino?

Moja trenutna izkušnja je, da so mi iz 36k spustili na 34,5k že ob prvem samo inforamtivno poslanem mailu, vendar mislim da so tu še rezerve...

Zanimajo me vaša mnenja, ve mogoče kdo kakšen je "najbolši pristop" pri zbijanju cene?

že vnaprej hvala za mnenja in nasvete.

lp

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: avto za 36k

Napisal/-a mihaing To nov 22, 2011 10:40 pm

Pri plačilu z gotovino boš imela manjši popust kot z financiranjem. Potem pa zbijaj kolikor češ. Gotovina avtohiši ne pomeni popolnoma nič :!: :!: :!:

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc To nov 22, 2011 10:42 pm

Za hec: Pri prestižnih znamkah (MB, Audi, BMW,...) verjetno dobiš kakšno kavico in nasmešek polizanega tipa v kravati z vprašanjem kako je pa z razliko?
Brec heca: Odvisno. Kolega je kupil Insignio (ok, Opel ima vedno neke blazne popuste) in jo je dobil za 3000 evrov manj. Torej namesto 30k "le" 27k. Od sodelavca žena je kupila Kugo znižano iz 26k na 22,5k. Pa še kaj bi se našlo. Če si dober pogajalec se da kar prišparat. ;) Pri obeh je bila samo gotovina v kosu.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To nov 22, 2011 10:50 pm

Jaja ziher.

Dobiš kolk dobiš, blaznih razlik ni če pa so so predhodno blazno prenapihnjene cene ki se potem poravnajo z "blaznim" popustom pa še vedno pridejo na isto cifro za katero so želeli prodat avto.

Greš k dvema prodajalcama ki prodajata avto ki ga imaš v mislih (predvidevam da za 36k € veš kaj kupuješ) povprašaš po cenah in popustih, drugič greš z kešom do enega pa drugega pa daš tistemu ki da za nižjo ceno- simple as that. Filozofije tu ni, hipnotiziral ga neboš.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr nov 23, 2011 1:10 pm

Tetapehta23 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me če mi kdo lahko pove iz lastnih izkušenj za koliko procentov so avtohiše pripravljene spustiti postavljeno ceno vozila če plačilu z gotovino?

Moja trenutna izkušnja je, da so mi iz 36k spustili na 34,5k že ob prvem samo inforamtivno poslanem mailu, vendar mislim da so tu še rezerve...

Zanimajo me vaša mnenja, ve mogoče kdo kakšen je "najbolši pristop" pri zbijanju cene?

že vnaprej hvala za mnenja in nasvete.

lp

Zelo različno od znamke do znamke ter tudi znotraj le te od avtohiše do avtohiše. Za gotovino danes ne dobiš prav nič več popusta kot če vzameš kredit ali leasing, ponekod kvečjemu kupiš še dražje (npr. Opel in ostali, ki dajejo popuste le ob sklenitvi leasinga).

Najboljši pristop pri zbijanju cene pa je še vedno obiskovanje salonov ter zbiranje ponudb po principu "kdo da več". Moja izkušnja od pred krakim je povezana ravno s tem, da sem na ta način iztržil še dodatnih 1200 eur popusta na že 3500 eur "rednega" popusta + dodatno opremo v protivrednosti cca. 400 eur. Torej za avto, ki bi me po uradnem ceniku prišel 27.200 eur, sem odštel 22.100 eur + to, da so mi rabljen avto zelo dobro ocenili (če bi ga prodajal sam, bi dobil le kakih 200-300 eur več). :D In to je to. Odvisno je potem le še od tvojih pogajalskih sposobnosti. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr nov 23, 2011 1:31 pm

Polo78 je napisal/-a:Najboljši pristop pri zbijanju cene pa je še vedno obiskovanje salonov ter zbiranje ponudb po principu "kdo da več". Moja izkušnja od pred krakim je povezana ravno s tem, da sem na ta način iztržil še dodatnih 1200 eur popusta na že 3500 eur "rednega" popusta + dodatno opremo v protivrednosti cca. 400 eur. Torej za avto, ki bi me po uradnem ceniku prišel 27.200 eur, sem odštel 22.100 eur + to, da so mi rabljen avto zelo dobro ocenili (če bi ga prodajal sam, bi dobil le kakih 200-300 eur več). :D In to je to. Odvisno je potem le še od tvojih pogajalskih sposobnosti. ;)

Off-Topic: In kaj si kupil...Mazdo6?!

On-Topic: Glej odebeljen tekst! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 23, 2011 1:40 pm

Tattoo- je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Najboljši pristop pri zbijanju cene pa je še vedno obiskovanje salonov ter zbiranje ponudb po principu "kdo da več". Moja izkušnja od pred krakim je povezana ravno s tem, da sem na ta način iztržil še dodatnih 1200 eur popusta na že 3500 eur "rednega" popusta + dodatno opremo v protivrednosti cca. 400 eur. Torej za avto, ki bi me po uradnem ceniku prišel 27.200 eur, sem odštel 22.100 eur + to, da so mi rabljen avto zelo dobro ocenili (če bi ga prodajal sam, bi dobil le kakih 200-300 eur več). :D In to je to. Odvisno je potem le še od tvojih pogajalskih sposobnosti. ;)

x2 glede off in on topica! :D

Mogoče kot pogajalsko izhodišče izkoristiš še kakšno ponudbo neposredne konkurence in se obnašaš, kot da kolebaš med tem in onim. Poleg denarnega popusta se lahko pogajaš še za stvari kot so kakšen brezplačen servis, kos dodatne opreme, nenazadnje tudi tepihe ipd., če ti to kaj pomeni (pri takšnem znesku).

Verjetno bo lažje pomagat, če poveš za kateri avto gre, ker ti lahko kdo svetuje na podlagi konkretnih izkušenj.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr nov 23, 2011 1:44 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Najboljši pristop pri zbijanju cene pa je še vedno obiskovanje salonov ter zbiranje ponudb po principu "kdo da več".

x2 glede off in on topica! :D .

Višam na 3x glede off in on topica! =P

Glede popustov je preveč odvisno od znamke do znamke - zaloga, naročilo novega avtomobila, ipd. Ter najbolj odvisno od same trgovčeve MARŽE!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr nov 23, 2011 2:56 pm

Najlažje je po defaultu "zbiti" tržno ceno, če gre za vozilo ki je na zalogi pri nekem manjšem trgovcu, kateremu vozilo le bremeni bilanco, ker ni veliko prometa oz povpraševanja v njegovi okolici po dotičnem vozilu. Najdražje boš pa prišel skozi če boš šel do večjega trgovca in se začnel igrati z konfiguratorjem opreme pa potem težil da bi rad točno to.
BTW, bliža se konec leta in sedaj bodo tudi dajali "večje" popuste kot sicer skozi leto

Torej omisli si nek okviren avto in opremo potem pa pokliči naokoli če imajo kaj takšnega. Jaz sem na ta račun prišparal kar 6 tisočakov.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr nov 23, 2011 7:11 pm

Seveda je odvisno od prodajalne in znamke avtomobila ter seveda pogajalskih sposobnosti oziroma vez in povezav.

Predlagam, da omeniš znamko vozila in ti bomo znali povedati več.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr nov 23, 2011 7:32 pm

eden izmed načinov je tudi ta, da i pridobiš kakšno ponudbo, printneš, pa greš od salona do salona, poveš točen kaj želiš, pol pa rečeš, hm, isto stvar dobim pri sosedih ceneje, boš vidla da bo šlo še kaj dol ;). Po takme sistemu sem jaz kupoval, in tudi kupil :).
Bodi pa pazljiva, ker določeni tiči ti res ponudijo boljšo ceno, z tem, da ti zamutijo z kako opremo.
Ugoden nakup ;)

Tetapehta23
Nov uporabnik

Napisal/-a Tetapehta23 Sr nov 23, 2011 9:32 pm

simply je napisal/-a:Seveda je odvisno od prodajalne in znamke avtomobila ter seveda pogajalskih sposobnosti oziroma vez in povezav.

znamka vozila je bmw 320d x drive :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4715295&show=1

hvala za mnenja in nasvete.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr nov 23, 2011 10:06 pm

Pri rabljenih vozilih bi pa jas dodal,da je odvisno tudi za kako vozilo gre (mocnejsi motor,redko vozilo...),ce je vozilo mocnejsega motorja in stoji ze nekaj casa v avtohisi,ter se prodajalec zaveda kaksno je trzisce se pri takem vozilu,da iztrzit velik˝popust˝,ce je vozilo˝komaj prislo v prodajo˝,ter ni problematicno za prodajo bo popust mansi.
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če nov 24, 2011 1:17 am

Tetapehta23 je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Seveda je odvisno od prodajalne in znamke avtomobila ter seveda pogajalskih sposobnosti oziroma vez in povezav.

znamka vozila je bmw 320d x drive :

Kaj takega bi se trenutno splačalo naročiti novo vozilo, če so naročila še mogoča. To je poslavljajoča E9x serija na katero BMW nudi precejšnje popuste. Pred slabim letom sem v enem salonu za šalo vprašal za ponudbo in dobil na prvo žogo 7.500 EUR popusta oz. Avtomobil z M paketom (17" litke, športni sedeži, M volan in prestavna ročica, xenon, kovinska barva in še kup sladkorčkov ki spadajo v ta paket) za ceno osnovnega modela po ceniku. Prodajalec pa je med vrsticami namignil, da je še prostor za komplet zimskih koles ali kakšno podobno dodatno ugodnost. Precej smiseln nakup, če se ne obremenjuješ z dejstvom da bo zelo kmalu na cesti naslednik.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Napisal/-a dvorjan Če nov 24, 2011 7:47 am

Pri rabljenem je vse odvisno od tvojih pogajalskih sposobnosti in "lufta" prodajalca.

Pri novih pa se vsekakor ne strinjam s prejsnjimi navedbami, da so manjse avtohise boljsi naslov. Manjsi prodajalci namrec prodajo manjse kolicine in zato ne dosegajo taksnih "porabatov" kot veliki. Ergo. Velik prodajalec ima na vozilu vec marze, ti pa moras ugotoviti, kako do nje.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če nov 24, 2011 9:13 am

chan je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Najboljši pristop pri zbijanju cene pa je še vedno obiskovanje salonov ter zbiranje ponudb po principu "kdo da več".

x2 glede off in on topica! :D .

Višam na 3x glede off in on topica! =P

Off T: Kaj to stave pobirate? =P Ja res je, vrnil sem se na Mazdo, v igri pa je bilo še nekaj avtov (Insignia, Mondeo, Avensis,...). Zdaj mi pa lahko rečete, da sem značkar :mrgreen: :lol: (itak je do določene mere vsak). Čeprav je veliko večjo vlogo kot sama značka odigralo razmerje cena/kakovost ter oblika, ki mi je subjektivno najlepša v razredu.

On T: Kar je res je res. Moram pa priznat, da sem veliko tega izvedel tudi na a.com v tem oddelku. Pri kupovanju prvega pa tudi drugega avta par let nazaj, sem bil še toliko zelen (in s tem tudi manj suveren), da nisem pomislil na tako kupčkanje, ki sem mu bil kot otrok priča le na kakem "Ponte Rossu" (pri kupovanju cunj v Italiji v času stare Juge, ko smo na vsi na veliko hodil čez mejo). :D

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če nov 24, 2011 1:41 pm

tristan01 je napisal/-a:
Tetapehta23 je napisal/-a:znamka vozila je bmw 320d x drive :

Kaj takega bi se trenutno splačalo naročiti novo vozilo, če so naročila še mogoča. To je poslavljajoča E9x serija na katero BMW nudi precejšnje popuste....

LP Tristan01

V danem primeru dejansko poglej še za ponudbo podobnega novega, saj se omenjena serija poslavlja.

Polo78 je napisal/-a:
Off T: Kaj to stave pobirate? =P Ja res je, vrnil sem se na Mazdo, v igri pa je bilo še nekaj avtov (Insignia, Mondeo, Avensis,...). Zdaj mi pa lahko rečete, da sem značkar :mrgreen: :lol: (itak je do določene mere vsak). Čeprav je veliko večjo vlogo kot sama značka odigralo razmerje cena/kakovost ter oblika, ki mi je subjektivno najlepša v razredu.

Iskrene čestitke in varno!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če nov 24, 2011 5:12 pm

Polo78 je napisal/-a:Off T: Kaj to stave pobirate? =P Ja res je, vrnil sem se na Mazdo, v igri pa je bilo še nekaj avtov

off :arrow: slikic nisi nič nalimal =P sicer pa čestitke(ima kolega belo že eno leto, sicer že tretjo v desetletju.....) kr zadovoljen, sicer po 30.000 je menjal diske/ploščice, pa kuplunga je nekaj nagajala.....

PS. ampak pride nova, so že slike...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če nov 24, 2011 6:43 pm

Kaj čem limat slikce, sej vemo kako zgleda 5-vratna "šestica", a ne? =P A to je un kolega z "bencinsko" porabo pri 2.2 dizlu? :lol: Sej pol mi je jasno, da jih je skuril po 30k km. Ali pa ima nogo stalno na pedalu za zavoro. Ker drugi menjajo prednje ploščice običajno po 80k in več kilometrih. Tudi na supertestu (sicer Mazde3, kar je pa itak isti šmorn) v nemškem AutoBildu, so jih menjal šele pri 62k km (samo prednje ploščice, brez diskov). Sicer pa hvala za čestitke. ;)

Nova pride nekje v začetku leta 2014, tako da je do tja še kar dolga (slike na netu so zgolj osnutek oz. koncept). Imam pa raje preizkušene modele, ki so na trgu že vsaj 3 leta in ki so v tem času že "preboleli" določene "otroške" napake. In pri takih avtih, da se vrnemo nazaj na temo, je tudi lažje iztržit večje popuste. Iz tega razloga se recimo nisem resneje ogrel za novega Hyundaija i40, ki je sicer super avto in vse, a ker je povsem svež model, je bila tudi cena temu primerna (za kakšne popuste niso hoteli slišat).

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe nov 25, 2011 8:24 pm

Mislim da si se dobro odločil.

Vsekakor sam za I40 ne bi odštel takšne vsote denarja. Novo vozilo pa še Hyundai povrhu.
I30 pa ravno nasprotno - dobra izbira.

P.s.: Sporoči koliko bo Eur bo potrebno za redne servise - tu se najbolj krešejo mnenja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov