Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Re: Alfa 147

Napisal/-a zuzek Če okt 27, 2011 9:04 pm

obvezno malo "zagrozi" z kakim inšpektorjem!

+ tu gre že za varnost, saj vozilo nosi v eno stran!
Alergičen na rjo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če okt 27, 2011 10:23 pm

Sam boš moral dokazat da so jih res pozabil zamenjat.Kaj pa če jih je kdo pri dilerju rabil pa ti je podvalil stare??Če ti rata potem svaka čast drugače pa boš imel najmanj dela da boš odkartal še tisti 100€ in si zamenjal zadnje bremze.Rabljen avto je qrba yebi ga.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če okt 27, 2011 10:24 pm

Oz je pa tko.Pejt dilerju in mu pokaži kako zadeva zgleda in naj jih da menjat kamor če ,ker ti jih v enem tednu samo na eni strani nisi znucal...

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Pe okt 28, 2011 7:16 am

Pa glede na izgled diska na zadnjih dveh slikah, bi rekel daje zadeva prekurjena (temni del), torej v izogib nadaljnim težavam bi bilo najbolj smotrno menjati diske, je pa velika verjetnost da se je na tej strani zataknil zavorni batek in je tako po hitrem postopku pojedlo nove ploščice.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe okt 28, 2011 8:50 am

Volvo-s60 je napisal/-a:Pa glede na izgled diska na zadnjih dveh slikah, bi rekel daje zadeva prekurjena (temni del), torej v izogib nadaljnim težavam bi bilo najbolj smotrno menjati diske, je pa velika verjetnost da se je na tej strani zataknil zavorni batek in je tako po hitrem postopku pojedlo nove ploščice.

Ne, ni pojedlo nove ploščice, fora je v tem, da na enem kolesu (desno zadaj) niso menjali. Se vidi, vse ostale so menjane, ta je pa čist prerjaveta, požrta in postran jo vleče, tako da notranji del že kovina brusi po disku.

Sem klical v trgovino z avto deli za info. kolk pridejo diski. Je reko, če je z ležajem vred okrog 100 eur komad, če je brez ležaja pa 32. Ploščice pa 25 eur. Zdaj pa ne vem kak je. Ponavad pa da jemlejo te z ležaji. Na orginal servisu so pa tud rekli, da bi mogli vedet št. šasije da bi vidli kake diske ima, orginalen pride 135, če je z ležajem.

Sem klical tam ko sem kupil avto, kar bol na ostro sem jih prijel, če se kdo norce dela iz mene, je reko kaj pa je narobe....mu povem, je reko bom kar prejšnega lastnika poklical, da če se on norce dela (hja njega so na servisu nategnal, ko so mu to delal, plačal je ziher komplet menjavo ne sam na treh kolesih).....v glavnem, da jst pa naj pripeljem, da bodo pogledali....briga me, naj se zmenjo, jst ne plačam 225 eur, za nove diske plus ploščice, zaradi enga kretena, ki je bil malomaren in na enem kolesu ni menjal ploščic. Oni so si pa sami krivi, če so odkupli tak avto pa niso vidli.

P.S. Ali msiliš, da je bilo menjano pa jih je na eni strani skurlo? Sam ploščica je čist rjava, druge so pa lepe, bol kot ne nove videt. Da bi ono vročina tako zdelala? Ne vem.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Pe okt 28, 2011 9:04 am

Živjo, spremljam temo od začetka, tako, da najprej čestitke za nakup in upam, da se vse lepo poštima.
Bi te pa prosil za nadaljne bralce, da vsaj zraven naslova teme napišeš npr. Kupljen Peugeot, ali pa nekaj podobnega, saj je zdaj nakoncu hecno brat, če naj bi bil govor o Alfi. Zgolj nasvet. :)

mišek
Uporabnik

Peugeot 307

Napisal/-a mišek Pe okt 28, 2011 9:45 am

Ja sej, sam ne vem kak naj spremenim naslov teme, spremeniš lahko "zadevo", naslov pa ne vem, če gre?

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Pe okt 28, 2011 9:47 am

Mišek najprej predlog, da odpri temo v galeriji.

Po moje je bila ploščica menjana saj je po slikah videti, da sta leva in desna enaki (TRW), ki jih serijsko ne dajejo gor, oziroma ponavadi je Peugeot znak in napis gor, čeprav jih izdeluje Ferodo, kot pri meni spredaj, kjer se je na originalni to videlo.

Pri meni je bil problem, da se je slišalo škripanje zadaj. Ploščice sem odstranil, očistil in namazal ležišča in je bilo potem v redu. Se mi zdi, da tele zavore zadaj še posebej potrebujejo občasno vzdrževanje, sicer lahko pride to tega, kar se je zgodilo na tvojem avtu.

Drugače pa se lahko (brezplačno) registriraš na peugeotov service.box http://www.peugeot.si/service-box/, kjer na podlagi številke šasije dobiš vse podatke, ki ti potem lahko služijo za iskanje neoriginalnih nadomestnih delov po katalogih proizvajalcev. Tako boš takoj vedel take stvari kot to ali imaš zadaj diske z ležaji ali brez. Pri mojem so brez ležajev.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe okt 28, 2011 10:12 am

Nadaljevanje teme
viewtopic.php?f=6&t=87939

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr nov 09, 2011 6:31 pm

ales66 je napisal/-a:Mišek najprej predlog, da odpri temo v galeriji.

Po moje je bila ploščica menjana saj je po slikah videti, da sta leva in desna enaki (TRW), ki jih serijsko ne dajejo gor, oziroma ponavadi je Peugeot znak in napis gor, čeprav jih izdeluje Ferodo, kot pri meni spredaj, kjer se je na originalni to videlo.

Pri meni je bil problem, da se je slišalo škripanje zadaj. Ploščice sem odstranil, očistil in namazal ležišča in je bilo potem v redu. Se mi zdi, da tele zavore zadaj še posebej potrebujejo občasno vzdrževanje, sicer lahko pride to tega, kar se je zgodilo na tvojem avtu.

Drugače pa se lahko (brezplačno) registriraš na peugeotov service.box http://www.peugeot.si/service-box/, kjer na podlagi številke šasije dobiš vse podatke, ki ti potem lahko služijo za iskanje neoriginalnih nadomestnih delov po katalogih proizvajalcev. Tako boš takoj vedel take stvari kot to ali imaš zadaj diske z ležaji ali brez. Pri mojem so brez ležajev.

Mogoče če obstaja tud za citoren tale service box?

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Sr nov 09, 2011 9:11 pm

damijanf
Nov uporabnik

Napisal/-a damijanf To nov 22, 2011 8:46 pm

Zdravo Alfisti,

sem PONOSNI lastnik Alfice 147, letnik 2002 distinctive 1.6. TS..........zadovoljen NI da NI, ampak počas
bi rad zamenjal za dizelco, pa me zanima vaše mnenje o naslednjih dveh;

http://www.avto.net/ad.asp?id=4934724

in

http://www.avto.net/ad.asp?id=5247362

kej sumljivega po vaši oceni al kako drugo mnenje???? - iščem pa letnik 2007,2007, kilometrčki do 100 000vnaprej hvala za pomoč in nasvet

lp Damijan

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr nov 23, 2011 2:32 am

sicer to bolj piši v temo ali pozna kdo ta avto??

ampak, prvi link ne poznam avtohiše, obvezno dobit lastnik avta, da pove kako pa kaj pa zna biti dober nakup

drugi link 1 A avtohiša, bejži proč :D
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr nov 23, 2011 6:42 am

Kaj boš s tem ? To sploh nima nobene opreme.. golo i boso pa za tak denar :roll:

damijanf
Nov uporabnik

Napisal/-a damijanf Če nov 24, 2011 9:27 am

hvala za odgovor........
a 1A svet so lopovi?
kaj pa hiša RAMASTRA? - POŠTENOST NA VIŠKU AL KAKO?( kilometri nazaj???.............)

Uporabniški avatar
sewer
Nov uporabnik

Napisal/-a sewer To dec 06, 2011 12:06 am

Živijo..Da se še jest malo "uštulim" v to temo, glede na to da je avtor našel avto zase, naslov pa je alfa 147 :) Ponujena mi je alfa 147 letnik 2003, 1.9 jtd 115km, praktično polno opremljena, z avto klimo, 2 consko, senzor za dež, mp3 radio, usnjeni sedeži itd itd...Moti pa me ena stvar: avto je sicer res odlično ohranjen, tako zunaj kot znotraj, vidi se da je bil čuvan, servisna knjiga je potrjena, ampak ima 240.000 prevoženih km..to me moti :) Vozi se odlično, motor tih, menjalnik trd, sklopka v redu..v glavnem vse o.k. Zanima me a se tak avto splača kupit, glede na kilometre..Kaj menite..upam da avtor teme ne bo jezen oops Hvala in Lp.
Če si srečen, brž z dlanjo udari v dlan..plosk plosk!

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To dec 06, 2011 9:22 am

a ti bi raje sz previtimi 100k km? kaj misliš zakaj kupjo ljudje dizla, a da bo doma stal?

2003 letnik, avto je star 8 let, 240k km, to je 30k km letno

če so delani vsi servisi redni, vse zamenjano do sedaj in če motor ni nč masten, ne pije dosti olja potem ni problema

damijanf je napisal/-a:hvala za odgovor........
a 1A svet so lopovi?
kaj pa hiša RAMASTRA? - POŠTENOST NA VIŠKU AL KAKO?( kilometri nazaj???.............)

za vsakršno informativnost glede avtohiš uporabite iskalnik na forumu, ki je zgoraj levo

lp
Alergičen na rjo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov