Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Cross Touran

Napisal/-a pinny Sr dec 07, 2011 9:56 am

Še moje mišlenje, najprej se odloči, točno kak avto želiš oz. potrebuješ. torej bencin, dizl, 140 al 200km :D. Samo glede na to da boš naredila zgolj 15.00km v dveh letih, je zagotovo bolj smotrno da vzameš bencinerja. Kot drugo ti pa priporočam, da ne gledaš zgolj tega iz oglasa oz. samo tega prodajalca, ker lahko cene za isti model variirajo kar nekaj, pri meni so za 1.900, pa ni bil avto za tako ceno kot je ta, zato pojdi do več prodajalcev, bolje kar osebno kot samo po telefonu, te drugače gledajo pol. Pa glede na to da si ženska :), ti priporočam da ne greš v salon sama, pač pa z kakim moškim, pa ne me zdej narobe razumeti, ampak zgolj iz te plati, ker ima velika večina prodajalcev v glavi, eh ženska je, jo bomo že ..., zgolj zarad tega. Zato je bolje da greš v paru, pa da zgleda da bolj on kupuje avto kot ti, bo zigurno drug odnos :)
Ugoden nakup ;)

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr dec 07, 2011 11:02 am

Moje mnenje za pluse in minuse:
1,4 TSI DSG:
+ cenejši servisi (na nepooblaščenem sem dal dobrih €100 za filtre + olje)
+ veriga namesto jermena ("odpade" glavni servis)
+ nepromlematičen za kratke razdalje (oz za letno kilometrino)
+ navor praktično že v prostem teku (čeprav DSG je drugače kot ročni menjalnik)
- poraba (na spritmonitor 8,5l/100km; do 120km/h je še znosna naprej pa...) -> Touran je težka in visoka krava :P
- kompresor + turbina -> bog ne daj da kaj crkne (kup enih senzorjev - beri: vprašljivo znanje naših serviserjev)
- + DSG7, čeprav je zakon dokler dela (preberi si probleme s temi menjalniki), ni vzdrževanja dokler dela

2.0 TDI DSG:
+ navor
+ za moje pojme lepša vožnja
+ poraba (na spritonitor 7,25l/100km)
- PDF za kratke razdalje (beri: strošek, če se zamaši) ter dražje olje, posledično servisi
- jermen namesto verige (upam, da se nisem zmotil)
- + DSG6 baje manj problematičen od DSG7, vendar je pri 60k km servis --> dodaten strošek
- na kratke razdalje se ne segreje na delovo temperaturo (gled točko PDF) --> v teh dnevih se 1,4 TSI segreje na delovno temperaturo po cca. 6km
- po novem letu nov DMV (kar je vprašanje koliko bo vplivalo na cene -> popusti)

Sej vem, da sem s tem naredil kar nekaj zmešnjave pri izbiri, vendar hočem, da veš kaj lahko pričakuješ.
Iz izkušenj povem, da ima Touran 2.0 TDI PD ročni menjalnik porabo nad 7l/100km, problemov pa zaenkrat nobenih.
1,4TSI pa si sam lastim (Golfa, ne Tourana) in je poraba 7,5l/100km zadnjih 22k km (zadnje pol leta vozim po omejitvah in je poraba padla na slabih 7l/100km). Tako, da če boš vozila še po mestu pričakuj cifro blizu oz nad 9l/100km.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr dec 07, 2011 11:49 am

Od avtorice teme bi res želel pojasnilo, zakaj se je tako zapičila v dizla.

Vsekakor pri 7.500 km letno svetujem TSI (ampak 1.4 TSI s 140 ali 170 KM, pomojem Tourana nima smisla kupovati s 1.2 TSI, ki je dovolj za Golfa, za Tourija verjetno ne).
Čeprav TDI manj porabi, pa pri takem tempu nabilranja kilmetrov nikoli ne boš noter prinesla razlike.
Poleg tega boš najverjetneje zapacala TDI-jev filter trdih delcev, pa še kaj bi se našlo.

Če želiš dizla zaradi navora, ni problem - tudi 1.4 TSI ima zaradi kombinacije turbine in kompresorja precej velik navor že pri 1500 obratih. Naj te ne zavede majhost motorja - prisilna polnitev naredi precej.
Se pa strinjam da vzemi DSG menjalnik - moja draga si je kupila točno to kombinacijo 1.4 TSI + DSG, tudi jaz dostikrat vozim ta avto in je totalna bomba: absolutno miren in tih tek motorja, lepo vleče od minimalnih obratov naprej, za šaltanje itak odlično poskrbi DSG - skratka kot bi vozil avto z (močnim) elektromotorjem.

Poraba pri mestni vožnji (zlasti ko je neogret, in to je pri metni vožnji pač večinoma) je sicer brutalna, brez težav 9-10 litrov in več, ampak pri 7500 km letno je to brezveze gledat. Če imaš malo daljšo vožnjo, recimo avtocesta, pa pije cca 6,5 litrov (tempomat na 100 kmh) do 8,5 litrov (tempomat na 130 kmh).
Pa itak je tako - tudi moj Golf 1.9 TDI (manjši avto kot Touran, manjši motor kot 2.0 TDI) v mrzlem jutru in parkilometrski vožnji po mestu tudi pije od 7 litrov navzgor (8+ ni noben problem).

Skratka za tvoje okoliščine, absolutno opusti misel na TDI (pogojno bi rekel naj bo, če bi bil še na voljo 1.9 TDI, pa itak ni več), vzemi 1.4 TSI.
Računaj da je 2.0 TDI precej dražji od 1.4 TSIja (najmanj 2 jurja, če ne celo tri), torej za tak denar kot tisti Touran TDI ki ga gledatš, za tak denar dobiš TSI DSG, plus par fajn bonbončkov ki se zelo splačajo pa mislim da jih linkani primerek nima: gretje sedežev, senzor za dež, samodejno parkiranje (ne vem ali tisti ima ali ne), tudi bixenon žarometi pomojem še vedno pridejo znotraj ranga cene kot ima tisti avto na linku.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Natašaer6n
Nov uporabnik

Napisal/-a Natašaer6n Sr dec 07, 2011 10:55 pm

LP
Je danes oče klical Špana in baje je avto prodan... OK
Sem danes spet prišla prepozno domov in nisem uspela kasneje poklicati še sama Špan-a in povprašati podrobneje, ker mi je uspelo dobit le avtohišo Malgaj, tam pa so mi rekli da cross tourana z DSG menjalnikom ni za dobit pod 30000€ in ne razumejo od kje njim (Španu) cena 25.000
Sem pa jutri doma in bom pokliala Špana ter povprašala kaj točno so mislili z tem oglasom v mojem prvem postu
Tako da verjetno nov touran odpade.

Kaj mislite o Toyoti RAV 4?

P.s.
Kakršnkoli bencinar odpade

Hvala

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr dec 07, 2011 10:57 pm

Še enkrat ponovim kar govorijo tudi ostali. Zakaj odpade bencinar pri taki kilometrini? Rabimo razlog :D

Natašaer6n
Nov uporabnik

Napisal/-a Natašaer6n Sr dec 07, 2011 11:03 pm

In hvala vsem za vsako napisano besedo

Če bo pa kak rabljen Touran ali Tiguan prišu na internet in da bo tak kot mora bit, pa gremo gledat

Še nekaj:
Tisti ki ve kam tale oglas prilimat tu in s tem opozoriti in dati nasvet poštenim ljudem
http://tiny.cc/knfyh
Predlagam naj kupec na ogled s sabo nese merilec laka, predlagam tudi da se preverijo kilometri in naj ne naseda prodajalcu

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če dec 08, 2011 10:09 am

Tisti touran po mojem skromnem mnenju ni bil nikoli DSG - če pogledaš malo akcijske cene zaloge na vw strani ti to hitro postane jasno.
Zakaj dizel - zato ker je dizel danes enostavno "thing to have", pa še kuri minimalno. Itak daš raje v začetku malo več za avto pa potem šparaš na gorivu (besede vw prodajalca). Tist jurček stroška za DPF (ki bo garant šel), je pa itak zanemarljiv! Ali pa to, da z razliko cene letnih servisov pokriješ že več kot polovico razlike v vrednosti prepeljanih letnih kilometrov. Eh!!

Natašaer6n
Nov uporabnik

PEUGEOT 4007 - DA ali NE?

Napisal/-a Natašaer6n Če dec 08, 2011 10:32 am

En lep pozdrav vsem slupaj!

Prosim vas za pomoč v zvezi s cca 1,5 leto starim Peugeot 4007.

Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s tem modelom, kakšno je kaj zadovoljstvo, ali so za pričakovati kakšna presenečenja, mogoče napake, ki so se pojavile in jih je kakšen lastnik oz. serviser ali kdo drug, ki ima izkušnje s tem modelom, že opazil, v glavnem vse informacije, ki bi mi prav prišle, da se lažje odločim za nakup, da ali ne. Kaj menite?

Hvala za info že v naprej.

LP n

Edit (Chan): Združil sem obe temi v eno - nakup Cross Touran / Peugeot 4007

Natašaer6n
Nov uporabnik

Re: Cross Touran / Peugeot 4007

Napisal/-a Natašaer6n Če dec 08, 2011 7:09 pm

Hvala, ampak upam da mi nihče ne zamiri ker je peđo danes popolnoma odpadu, tudi touran, tako da hvala vsem ampak morate razumet

Odločila sem se za Tiguana kot že na začetku in želja je fiksna.

Sedaj čakam samo še na tapravega.
Upam da mi še enkrat en pove kako je z motorjem v tiguanu 2.0 140hp od letnika vključno z 2008 naprej?
Če že kateri motor je bil problematičen

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Re: Cross Touran / Peugeot 4007 / Tiguan

Napisal/-a DIZL_ Pe dec 09, 2011 4:12 pm

Kot že napisano imajo vsi novejši VW dizli motorje z skupnim vodom (common rail). S temi motorji naj nebi bilo napak. Z letom 2007 naj bi napake odpravili. Napake pa so se pojavljali v motorjih (PD ali pumpe - düse ali tlačilka - šoba) Do kdaj so take motorje vgrajevali v Tiguane pa nebi vedel. Nekaj si lahko prebereš tudi tukaj:
viewtopic.php?f=6&t=76362
viewtopic.php?f=6&t=74619

LP
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Natašaer6n
Nov uporabnik

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov