Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sss
Nov uporabnik

Re: Leon TSI, 308 THP, Bravo T-jet itd.

Napisal/-a sss So dec 10, 2011 8:21 pm

ne bi rad, da tema zaide. Zgoraj sem napisal, kakšen kompromis iščem. Rad bi pa konkretne informacije o teh motorjih (1.4 tjet 110kw, 1.6 thp 110kw, 1.8 tsi 118kw in 1.4 tsi 118kw) - predvsem kakšne so bile pogoste težave na njih? Če pa sem kakšnega v tem rangu pozabil, dopišite. :idea: 2.0 tfsi zaenkrat ne bom gledal - zgornji se mi zdijo bolj ustrezni kriterijem, zato sem uredil naslov teme.

Glede na to, da je avtov s temi motorji bolj malo na izbiro, bo verjetno odločalo, kaj bo na voljo in ohranjenost, bi pa rad za vsakega vedel, kaj me lahko čaka in da bom pozoren pri nakupu...

sss
Nov uporabnik

Napisal/-a sss Pe dec 16, 2011 5:30 pm

a res ni nikogar, ki bi malo bolj podrobno poznal P 308 THP? To se mi zdi trenutno najbolj optimalna varianta, tud glede na ponudbo, ampak ne bi rad kupil mačka v žaklju - rad bi malo podrobneje poznal kaj se rado kvari itd.

Bi vi izbrali kaj drugega za okoli 10k eur glede na napisane pogoje (lahko par tisoč eur več ali manj, važno da je v redu razmerje med ceno in dobljenim) ?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe dec 16, 2011 5:44 pm

Jaz priporočam Bravota ti-đet, si ga sam lastim, zato ;).
Mene je prvzel, tak da če bi se bil moral takrat še enkrat odločat, bi ga kupu še enkrat :)

sss
Nov uporabnik

Napisal/-a sss Pe dec 16, 2011 6:02 pm

pinny,

na fiatovem forumu je naštetih en kup napak. sicer nič resnejšega, ampak stvari, ki te živcirajo - razno škripanje, puščanje tekočine, rosenje luči, čudni zvoki v podvozju itd. Bravo bo rezervna opcija, če ne bo nič drugega. Za nakup mam namreč še neki časa...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe dec 16, 2011 6:30 pm

eh fiat forum ....
problem so res zadnje luči ki se rosijo, v avto hiši pravjo da je to zaradi tega ker so zadnje luči zračne, imajo pač neke odprtine in zaradi tega, men so jih menjal pod garancijo pa je pol blo isto, kakega škripanja ni bilo niti na začetku ko je bilo podvozje še original, pol sem dau eibach fedre, tudi nič, sedaj imam pa vogtland gewinde pa tudi nič škripanja, kaka tekočina tudi ne pušča, zvokov v podvozju tudi ni, pod garancijo menjana desna spodnja letvica vetrobranskega stekla, tista ki je notr nabita in drži to zgornjo ki se vidi, menjan je bil tudi motorček pomika stekel zadnjih desnih vrat, pa neke rahle vibracije so v menjalniku, menda luft v konusnem ležaju menjalnika. To so reči ki so lahko pri vsakem avtu, tak da to ni odvisno od znamke ;).
Če boš na koncu nabavu Bravota, veš kje lahko dobiš fedre in amortizerje :mrgreen:.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov