BprimoZ je napisal/-a:Sem že, beri moje poste na prvi strani teme kjer jo zelo hvalim.
Po premisleku in današnji vožnji i30 pa ji zamerim slabšo preglednost, ker sediš bolj nizko in je A stebriček masivnejši. Pa že od vsega začetka me moti limunzinski prtljažnik ravno danes pa sem peljal iz trgovine domov še škatlo, ki v elantro nikakor nebi šla.
Zakaj za vraga niso naredili tako kot pri octaviji recimo, da se dvigne še šipa.
Ja, preglednost je sigurno boljša v i30, tudi manj se zdi utesnjen, pa tisti prtljažnik pri Elantri je res mal nadležen - odprtina je relativno ozka. 1.6 bencinska i30-ka, kot sem rekel, gre malo slabše od Elantre (1.6). Gre pa bolje od 1.4 benc. i30-ke, seveda + kot si že rekel, ima 6 prestav, pa ima tudi tisti blue-drive, ki naj bi znižal porabo - ugaša avtomobil, ko čakaš na semaforju itd (čeprav meni ta bluedrive nič ne pomeni).
Je pa zanimivo, da imata 1.6 i30-ka in 1.6 Elantra, zelo podobne podatke:
1.) i30 123KM vs Elantra 132KM
2.) i30 10,0 s vs Elantra 10,7 s
3.) i30 157 Nm/4.200 vs Elantra 158 Nm/4.850
4.) i30 192 km/h vs Elantra 200 km/h
5.) i30 5,9 lit vs Elantra 6,4 lit
Torej ima i30 1.6 CVVT 123KM na papirju celo boljše podatke, razen končne hitrosti. Navor je skoraj enak, s tem da ga i30 doseže pri nižjih vrtlj. Se je pa meni pri vožnji Elantra pač zdela bolj živahna. Sploh ko jo naviješ v vrtljaje.
Je pa res, da se ta oblika že poslavlja, ampak je zato tudi dokaj ugodna. Moraš vedeti, da bo nova i30-ka dražja od sedanje i30-ke, kot tudi Elantre.