Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Babica
Nov uporabnik

Pomoč pri nakupu rabljenega avtomobila

Napisal/-a Babica Po jan 16, 2012 6:40 pm

Pozdravljeni. Tukaj sem nova in bi vas prosila za pomoč pri nakupo rabljenega avtomobila.
Pogoji so sledeči:

Cena max 1500€
letnik mlajši od 1998. Mlajši je, bolje je
bencinar s čim nižjo porabo. Bencinar zato, ker se bo na leto delalo max 10-12k km, in v koliker sem slišala se za takšne kilometre ne splača imet dizla. Če pa se pa kr povejte in predlagajte kaj bi bilo bolje :)
motor do 1,8 in do 60 kw/80KM
Servo volan
Fajn bi pa bilo, da je tudi ABS ni pa nujno

Zdaj pa najtežji del. Avtomobil mora biti takšen, da se odspredaj sedi relativno visoko (vsaj sovoznikov sedež), nekako v podobni višini kot se sedi v Zafiri, lahko pa tudi par centimetrov nižje, tako, da nizki avti ne pridejo v poštev. Potem pa je še tukaj prtljažnik. biti mora dovolj velik, da gre vanj zložen invalidski voziček.

Gledala sem Kangooje, ker enostavno ne vem kateri avto s temi pogoji bi še lahko ustrezal.

Tukaj so 4je, ki so mi nekako padli v oči. Res, da so stari ampak trenutno za kakšen dražji avto enostavno ni financ.

Za vse predloge in nasvete vam bom zelo hvaležna.

Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Re: Pomoč pri nakupu rabljenega avtomobila

Napisal/-a pixie Po jan 16, 2012 7:08 pm

Tile kangooji so prav zanimivi. Sedi se dokaj visoko, ampak v položaju, kot bi sedel na stolu, če je veliko mestne vožnje znajo bit boleči gležnji (vsaj po mojih izkušnjah). Motor naj bo VSAJ 1.4 75KM ki je dovolj za normalno vožnjo, ni pa dirkalnik. So zelo lepo pregledni, dosti bolj kot kak Clio, kar se pa tiče konkurence recimo Citroen beslingo ima položaj kot osebni avtomobil, le da še bolj utesnjeno.

Bi bil tudi tale zanimiv. Le da ni preveč lep za pogledat ter je malo močnejši motor od navedenih kriterijev. Se pa sedi tudi dokaj visoko. Ponudba je pa tudi zadostna. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5566084&show=1
Freunde am fahren.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov