Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lukenzzy
Nov uporabnik

Kraj: Vsepovsod

Re: pomoč za nakup.

Napisal/-a lukenzzy Po jan 16, 2012 2:14 pm

Poklical sem gospoda za opel vectro, je pa nastal problem.
rekel mi je da je avto dobil v račun za dražji avto in da nima servisne in da niti ne ve gdaj je bil avto na glavnem servisu ampak da avto dela zelo lepo in brez problema. v takem primeru se bo vidlo naprej.
ni vse tako kot izgleda...

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Po jan 16, 2012 4:19 pm

matayus je napisal/-a:Mislim, da se je lani ena taka podobna modra vectra karavan na obali z 2.0 bencinarjem prodajala na avto.net kot pokvarjena. Kaj točno je bilo pa se žal ne spomnim..
lp

No in kaj sem ti napisal glede te vectre? =P
Zdi se mi, da je ribnila.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jan 16, 2012 4:20 pm

lukenzzy je napisal/-a:Poklical sem gospoda za opel vectro, je pa nastal problem.
rekel mi je da je avto dobil v račun za dražji avto in da nima servisne in da niti ne ve gdaj je bil avto na glavnem servisu ampak da avto dela zelo lepo in brez problema. v takem primeru se bo vidlo naprej.

Žal tako je z oglasi... Nekateri so enostavno prelepi da bi bili resnični. Avtomobila zaradi tega nebi takoj zavrgel, bi bil pa precej bolj previden pri nakupu kot če bi vse v oglasu navedeno držalo... Vsekakor pa za denar ki si ga namenil nakupu poskusi dobiti čimbolj ohranjen avtomobil. Glede na to, da so ogledani trije izpadli iz izbire si vzemi eno popoldne časa in se malce poigraj z A.net in telefonom, morda najdeš še kaj obetavnega.

Obenem pa se zavedaj dejstva, da kupuješ avtomobil v cenovnem rangu malih hobi mešetarjev in marsikateri avtomobil (ne nujno slab) bo imel takšno ozadje kot tale Vectra. Najbolje da s sabo vzameš še kakšnega kolega (po možnosti takega ki se na zadeve dobro spozna) in se odpravita na ogled nekaj vozil. Bo pregled nad dejanskim stanjem in končna odločitev lažja.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Po jan 16, 2012 4:38 pm

Pogledal bi recimo kaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5551051&show=1
Če je v oglasu vse res in še probaš ceno zglihat se mi tole zdi best buy :)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5537800&show=1

Drugače pa se v celoti strinjam z @tristan01.
lp

lukenzzy
Nov uporabnik

Napisal/-a lukenzzy Po jan 16, 2012 6:41 pm

hvala lepa za vso pomoč, bom definitivno še kaj pogledal. za kakrsna koli vprasanja pa me kr pricakujte na forumu. :)

lukenzzy
Nov uporabnik

Napisal/-a lukenzzy To jan 17, 2012 9:00 pm

LP nazaj! imam vprašanje v zvezi z avtom ter preprodajalcem. našel sem namreč opel Vectro v kopru, gre pa za ALTANO PLUS, iz izkušenj vem da človek ni nekaj preveč bister in se ceno da zglihat za kar lepo vsoto. mi pa nekaj bolj smrdi to Vectro sem že gledal na avto.netu mislim da, in se mi zdi čisto enaka kot tista ki sem jo gledal isto počena meglenka, samo da tista je imela 210.000 kilometrov, zdaj pa me zanima kako bi lahko jaz dokazal da ima več kilometrov če jih je človek izbijal??
ker vem da je človek že imel probleme s takimi primeri, ko so tudi mislim da klicali inšpekcije in bog ve kaj še vse.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5563866&show=1

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 17, 2012 9:03 pm

lukenzzy je napisal/-a:L zdaj pa me zanima kako bi lahko jaz dokazal da ima več kilometrov če jih je človek izbijal??

Enostavno. ;) Kupi drugo in ne te z xxxxxxx kilometri, če ti ne diši.

lp

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus To jan 17, 2012 9:07 pm

Če imaš slab občutek ob avtu se ga raje izogni. Ponudba na trgu je veliko in se marsikaj pametnega najde za 1000€.
Moraš avto nekot začutit-če razumeš kaj ti hočem povedat :)
P.S. no če jih je sam za 20.000km prevertel 'še ni tak hudo' :D

lukenzzy
Nov uporabnik

Napisal/-a lukenzzy To jan 17, 2012 9:22 pm

se jo bo šlo jutri temeljito pogledat pa se vidlo stanje če ne pa se bo še malček počakalo, mogoče pa kak ax image športni model nazaj pade na avto.net :D .

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr jan 18, 2012 1:08 am

Tvoja napaka je, da se zapikaš samo v en-dva-tri avte, ozri se na avto.net, poglej vse avte in kliči, kupi nekaj takega, kar ti bo vizualno odgovarjal in da bo max.ohranjen, glej da je mehansko porihtan, razne praske pozabi jih naj ima, saj ne kupuješ nov avto.
Ti se sedaj oziraš na avte, ki imajo klimo in v to seveda pade opel vectra, če ti bo kaj crknilo, kar pripravi debelo dnarnco, če boš dodal še vsaj 500 evrov, in kupiš nekaj za 1500 evrov boš že enkaj več dobil in pametnega.
Član od leta 2004
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov