Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Katerega karavana bi izbrali za ceno od 21000 do 24000 eurov

Peugeot 508 SW 2.0 hdi 140
11
13%
Citroen C5 tourer 2.0 hdi 140
10
12%
VW Passat Variant 2.0 tdi 140
9
10%
Ford Mondeo Karavan 2.0 TDCi 140
7
8%
Toyota Avensis WG 129
4
5%
Opel Insignia 2.0 CDTI 130
3
3%
Mazda 6 Combi CD 129
8
9%
Renault Laguna Grandtour 2.0 DCI 150
12
14%
Škoda Superb Combi 2.0 TDI 140
22
26%

Skupaj glasov : 86

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Re: Nakup Karavana

Napisal/-a PoLOdivjan Če jan 12, 2012 12:36 pm

Super bom šel še enkrat probat Superba... Pred leti sem si lastil Octavio in sem bil sprva navdušen, vendar se je po parih letih vse bolj ogulilo kot pri vw polu...skratka notranjost je bila v 70.000 km in 4 letih zdelana medtem ko je pri mojem VW Polu po 135.000 kilometrih in 4 letih uporabe bila kot nova...morda so začeli pri škodi uporabljat enake materiale kot pri vw?
Zadnjič spremenil PoLOdivjan, dne Če jan 12, 2012 12:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Napisal/-a PoLOdivjan Če jan 12, 2012 12:38 pm

esem je napisal/-a:
PoLOdivjan je napisal/-a:zdaj sem pa uničil anketo, se opravičujem, se vidi da sem bil dolgo odsoten, res mi je žal da sem zbrisal glasove...še sam nevem kako mi je ratalo...

Ankete se ne da popravljat, ker se pri tem zbriše. Saj si postavil novo in je zdaj OK.

Sicer pa je izbor odvisen tudi od vožnje . koliko km, bolj AC, relacije, mestna, koliko prostornosti potrebuješ (tu je Superb dva razreda nad konkurenco), voziš športno, umirjeno, kako je z udobjem (tu je C5 nad konkurenco - ima pa še to prednost, da polno naložen nič ne počepne - hidravlika).

žal C5 ki ga gledam nima hidravlike, kar pa me niti ne moti...je avto tudi kot tak izredno udoben...
Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jan 12, 2012 1:02 pm

Zgrešiti ni moč pri nobenem izmed naštetih modelov. Gledal bi na same občutke med vožnjo, počutje v kabini ter nenazadnje na same ponudbe trgovcev, pri katerem modelu dobim največ za dani denar.

Najverjetneje je trenutno najbolj racionalen nakup Škode oziroma poenostavljeno ponuja največ cm za dane €. Škoda trenutno ponuja dokaj opremljeno različico v akcijski ponudbi Family ter v kombinaciji z najoptimalnejšo 2.0 TDI motorizacijo (http://www.skoda.si/files/si/download/datei/728.pdf). Glede materialov v Superbu ni potrebno skrbeti, ker so na dovolj visokem nivoju, uvoznik pa ponuja še dodatno 3. in 4. leto garancije.
Nenazadnje pa bi v druščino omenjenih opcij potencialno vkomponiral še nov Hyundajev model I40, katerega že ponujajo z akcijskimi cenami (osnovni cenik brez popustov: http://www.hyundai.si/modeli/i40), ter ima 5 letno garancijo brez omejitve km.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jan 12, 2012 1:44 pm

Glas sem dal Mazdi 6, ker si jo tudi lastim. Sicer 5-vratno a z enakim motorjem ter opremo. Oblikovno mi je daleč najboljša - tudi če bi izbiral med karavani. Kvaliteta izdelave je na izjemno visokem nivoju (nič slabša kot pri Superbu ali Passatu), motor za svojih 129 konjev in maso avta vleče v redu (tu mu pomaga velik navor - 340Nm), ima pogonsko verigo (odpade veliki servis!), prihraniš tudi pri zavarovanju, ker padeš v razred pod 100kw (kot npr. pri Avensisu). Menjalnik je prav tako odličen, všeč pa mi je tudi kompromis med športnostjo in udobjem. Krmilni mehanizem pa je itak eden najboljših, podobno kot pri Mondeu. Da pa ne bo kdo rekel, da samo hvalim svoja ja**a :mrgreen:: Recimo, da je največji minus pri Mazdi malenkost dražji redni servis kot pri nekaterih konkurentih (samo po parih letih ali 150.000+ km bi lahko spet diskutirali, če je temu res tako zaradi velikega servisa pri konkurentih z jermenom) in pa pri opremi TE ni park senzorjev, ki sem jih moral doplačat. A vse to (in še kako malenkost) sem pač vzel v zakup. Kot bi moral tudi pri kateremkoli drugem avtu vzeti v zakup zopet neko drugo pomanjkljivost. :)

Če grem naprej, P 508SW ima za moje pojme eno veliko pomanjkljivost in to je "stopnica" pri podrtih sedežih. Za karavana nedopustno! Za svoj denar morda res še največ avta (in prostora, če je to prioriteta) dobiš pri Superbu ampak a ti je všeč? Mene pusti hladnega, podobno kot Passat, Avensis in Laguna (slednjemu tudi ne bi zaupal - Renault kot znamka me odbija). Mondeo je tudi zelo dober avto, največja pomanjkljivost je morda res to, da bo od vseh najhitreje zastaral, ker prihaja nov model. Insignia je tudi lep in dober avto, za svoj denar ponuja veliko opreme, pri meni je npr. prišel v ožji izbor. A napram Mazdi ima v mojih očeh več minusov kot plusov. Motor, ki na papirju obljublja podobne performase kot mazdin, se v praksi izkaže za slabšega, predvsem pri pospeševanju med vožnjo, precej občutnejša je tudi turbo luknja. Poleg tega malo šepa tudi kvaliteta izdelave (črički). Na koncu še Citroen C5, tudi lep avto z obilo opreme in verjetno najudobnejši od vseh, spet mene osebno precej moti volan s fiksnim sredinskim delom in sama sterilnost krmilnega mehanizma. Omenil bi pa samo še Hyundai i40, ki bi sedaj, ko so spustili (pre)visoke cene, pri meni zagotovo bil v ožjem izboru (pozitivne izkušnje s korejci oz. prejšnjim avtom Proceed-om).

Torej, če povzamem, vsak avto ima svoje prednosti in slabosti. Pri vsakem bo potrebno narediti kompromis glede pomankljivosti, ki jih ima in na drugi strani pretehtat katere so tiste lastnosti, zaradi katerih je v tvojih očeh boljši od drugega. In tu pridemo do točke, kjer vsak posameznik zase najbolje ve kaj mu odgovarja in kaj ne, zato se vsak zase skoraj vedno odloči PRAV. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Napisal/-a PoLOdivjan Če jan 12, 2012 2:40 pm

hyundai i40 je res hud za videt, je pa tudi drag...pa na testu je bil precej požrešen...

http://www.siol.net/avtomoto/zanimivost ... eniji.aspx

9.2 litra na 100km ?

Malo me pa skrbi koliko bo avto vreden po 5 letih
Slika

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Napisal/-a PoLOdivjan Če jan 12, 2012 7:55 pm

danes sem bil še enkrat v salonu Opel, še tokrat sem malo bolje pregledal številke, 5 vratna insignia ima 520 litrov prtljažnika?!!!? c5 tourer “samo“ 505

povejte ali je za insignio 2.0 cdti 96 kw- cosmo + xenon 23000 eur dobra cena?
Slika

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Napisal/-a PoLOdivjan Pe jan 13, 2012 8:49 pm

Danes sem bil na testu hyundaia i40, na kratko menim da je avto vreden ravno toliko kot elantra, mogoče kakšnega jurja več, tudi s popusti so krepko predragi, sama izdelava me ne prepriča, čeprav je avto izredno lep..i40 odpade...
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 17, 2012 8:26 am

Kako napreduje iskanje avta?

lp

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus To jan 17, 2012 9:53 am

Jaz sem galsoval za Mazdo 6, ker si jo lastim točno tako kot je napisano. Za avtmobilom sem zelo zadovoljen. precej bolj kot sem bil z Ople Vectro, vendar manj kot z Hondo Accord. Oprema na Mazdi je približno ista kot na 508 ali C5 za 22.000€ edino kar manjka so senzorji, ki si jih moraš izborit z pogajanjem - nasvet vzami/izbori si originalna Mazda senzorje.

Če sem jaz zadovoljen z avtom to ne po meni da boš tudi ti. Ena pomankljivost (ki zame to ni, da smo si na jasnem) je da M6 nima barvenga zaslona na sredini. Tudi prostora v prtljažniku ni toliko kot v PAssatu ali Superbu. Po drugi starni ima pa najboljšo lego in vodljivost od naštetih vozil. Ko boš prodajal bo tudi najlažje prodat Mazdo (takoj za Passatom in Škodo seveda) :) Vse ostale prednosti je že naštel Polo78.

Po moje obvezno pojdi pogledat Škodo Superb, lansko leto, ko sem jaz kupoval Mazdo Škoda ni imela akcije in je bil Superb predrag. Passata dvomim da dobiš v tem cenovnem rangu, imel sem Opla tako da nisem izbral ponovno Opla.

Meni so drugače vsi avtomobili v tem razredu precej dobri, tako da mislim ni panike še posebej če se vedeš racionalno - tehtaš € in kar dobiš.

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Napisal/-a PoLOdivjan To jan 17, 2012 8:02 pm

nekako sem odločen za c5 hdi 140 tourer Tendance, + paket tendance zaznavanje (parkirni senzorji spredaj zadaj, merilec razpoložljivega prostora in samozatemnitveno ogledalo) smo se spogajali na 21000 eur...avto je všeč tudi moji ženi kar tudi nekaj pomeni...

pri passatu bi mogel seči globje v žep, pa še zaradi popusta bi bilo kolobocij...

jutri grem avto zaarat...
Slika

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore To jan 17, 2012 8:19 pm

Čestitam :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 17, 2012 8:22 pm

PoLOdivjan je napisal/-a:nekako sem odločen za c5 hdi 140 tourer Tendance, + paket tendance zaznavanje (parkirni senzorji spredaj zadaj, merilec razpoložljivega prostora in samozatemnitveno ogledalo) smo se spogajali na 21000 eur...avto je všeč tudi moji ženi kar tudi nekaj pomeni...

pri passatu bi mogel seči globje v žep, pa še zaradi popusta bi bilo kolobocij...

Hehe, na začetku sem ti napisal, da če ti je všeč C5, ga kupi. Praktično sem ublažil svoje mnenje, ki se je glasilo nekako tako: "Kaj sploh sprašuješ, če je očitno, da boš kupil C5?!" =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To jan 17, 2012 8:32 pm

PoLOdivjan je napisal/-a:nekako sem odločen za c5 hdi 140 tourer Tendance, + paket tendance zaznavanje (parkirni senzorji spredaj zadaj, merilec razpoložljivega prostora in samozatemnitveno ogledalo) smo se spogajali na 21000 eur...avto je všeč tudi moji ženi kar tudi nekaj pomeni...

:D :lol:
Če je žena zadovoljna, je cela familja vesela! To drži kot pribito!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To jan 17, 2012 8:34 pm

jack86 je napisal/-a:

:D :lol:
Če je žena zadovoljna, je cela familja vesela! To drži kot pribito!

x2. =P =P

lp

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jan 17, 2012 8:41 pm

PoLOdivjan je napisal/-a:Danes sem bil na testu hyundaia i40, na kratko menim da je avto vreden ravno toliko kot elantra, mogoče kakšnega jurja več, tudi s popusti so krepko predragi, sama izdelava me ne prepriča, čeprav je avto izredno lep..i40 odpade...

Ja, ja mož. Tole bi lahko še debaterali polno v noč. Sem bil tudi jaz v salonu z Opli, pa je plastika škripala pri Insignii. Tudi pri C5. Pa sem se teh plastik le dotikal. Vožnjo s tem si raje ne predstavljam. Sem pa stestiral tako Elantro kot i40. Avta sta kot noč in dan. Aja, poraba pa je bila 7.5 litra, pa sem ga žgal čez mesto (i40), cca 20km. Z Cee'dom imam spodaj( le poglej podpis). Škoda mogoče največ ponuja ( samo se mi dozdeva da je ta največ le 2.0 TDI). Moj glas je šel Toyoti, če bi lahko bi ga dal še Mazdi in pa Hyundaiu, mogoče tudi Insignii ( bolj zaradi lepote, ker mi je še vedno všeč). To bi bil moj izbor.

Sicer pa čestitke za nakup!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To jan 17, 2012 8:55 pm

Gosic je napisal/-a: Škoda mogoče največ ponuja ( samo se mi dozdeva da je ta največ le 2.0 TDI).

Samo zanima me kaj si s tem mislil? ;)

lp

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Napisal/-a PoLOdivjan Sr jan 18, 2012 3:50 pm

Gosic je napisal/-a:
PoLOdivjan je napisal/-a:Danes sem bil na testu hyundaia i40, na kratko menim da je avto vreden ravno toliko kot elantra, mogoče kakšnega jurja več, tudi s popusti so krepko predragi, sama izdelava me ne prepriča, čeprav je avto izredno lep..i40 odpade...

Ja, ja mož. Tole bi lahko še debaterali polno v noč. Sem bil tudi jaz v salonu z Opli, pa je plastika škripala pri Insignii. Tudi pri C5. Pa sem se teh plastik le dotikal. Vožnjo s tem si raje ne predstavljam. Sem pa stestiral tako Elantro kot i40. Avta sta kot noč in dan. Aja, poraba pa je bila 7.5 litra, pa sem ga žgal čez mesto (i40), cca 20km. Z Cee'dom imam spodaj( le poglej podpis). Škoda mogoče največ ponuja ( samo se mi dozdeva da je ta največ le 2.0 TDI). Moj glas je šel Toyoti, če bi lahko bi ga dal še Mazdi in pa Hyundaiu, mogoče tudi Insignii ( bolj zaradi lepote, ker mi je še vedno všeč). To bi bil moj izbor.

Sicer pa čestitke za nakup!

imaš prav, lahko bi dolgo razpravljali :), mene je zelo zmotilo škripanje vrat prtljažnega prostora. pač nisem prijel za ročaj ampak kar za pleh, ne ravno na sredini in je plastika škripala saj so se vrata zvijala...to me je zmotilo...drugače škripanje v kabini če pritisneš vrata ali srednjo konzolo...tudi v mb s klasi, po kateri sem se slinil v salonu lahko izzoveš kak ˝škrip˝, seveda pa pojma nimam kako in sploh če črički pojejo med vožnjo po 15000 km...pri novem naj nebi in pri testiranih tudi ni...razen pri testni Insigni...tam je vse pelo...žal... se strinjam da je napredek velik, posebej v dizajnu, glede kvalitete je pa tako, če je super kvaliteta obrobe pokrovčka pepelnika na zadnji klopi, je meni osebno nepomembno ( če grem v skrajnost da lažje razložim ), medtem ko je kljuka prtljažnih vrat med bolj pomembnimi...

še primer, pri bmw seriji 1 prejšnji, je, kako naj temu rečem, pokrovu števcev ? še slika če se kdo sprašuje o čem govorim...

Slika

no ta kos nad števci je obupne kvalitete, mislim da celo slabše na otip kot plastika v zastavi 101 ( spet pretiravam ) ampak na kvaliteto avtomobila ne vpliva, saj po njemu razen res kakšnega razgretega voznika, nihče ne tolče in pipa...ostala armatura je pa znamki primerno izdelana...no pri dotičnem vozilu je lapsus tudi volanska blenda ki je preprosto povedano zanič, pa pustimo to...

če pa dnevno uporabljane zadeve, kot so rolo prtljažnega prostora, ročica smerokazov ( v c5 ni ravno biser ), ročna zavora, kluke na vratih in nenazadnje ključ - take kvalitete ( beri slabe ) pač to bolj vpliva na kvaliteto samega proizvoda...

no da zaključim :

menim da je Hyundai z obema Elantro in i40 naredil super avtomobila, Elantra ima tudi super ceno, medtem ko je cena za i40 ( meni osebno tudi po znižanju ) še vedno previsoka, je i40 boljši a ne toliko kot je dražji...

je pa to osebno mnenje, kot človeku mi je tudi določena znamka bližje in zato ji napake in ceno lažje opravičim....saj zato pa so znamke ne?

pa srečno vožnjo vsem :)
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jan 20, 2012 11:50 am

Čestitke za nakup! Kot sem rekel, najboljša izbira je izbira tistega avta, za katerega vsak zase ve, da mu najbolj ustreza. Če pa ustreza ženi pa še toliko boljše. :D

Kar se pa plastik in škripanja tiče, ne moreš to ocenjevat v salonu s pritiskanjem na njih. Ni je plastike in ni ga avta, da v takem primeru ne bi kje kaj zaškripalo. To lahko pokaže edino konkretnejša testna vožnja. :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Napisal/-a PoLOdivjan Pe jan 20, 2012 1:01 pm

se popolnoma strinjam, samo sam nisem pritiskal na plastiko pri i40, ampak zapiral prtljažnik, prijel pa za pleh....no upam da je bil ta edini tak...
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov