Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Nakup Citroen C5-Peugeot 508 HDI 164 ali THP 156

Napisal/-a King1 Po jan 16, 2012 6:06 pm

lizard je napisal/-a:Edina prednost v performansah HDI-ja je da ima za 5 km/h višjo končno, a ko pride do pospeška pa THP kar lepo poje traktorja, kot ga tudi v prožnosti. D

Spoštujem tvoje mnenje, ker vem, da zelo veliko veš a vseeno bodimo realni in si priznajmo, da tako hudo pa spet ni. ;) Glih poje ga ne ampak sem prepričan, da sta tam tam. Mislim, da je HDI-ju v prid velik navor. Na koncu pa tudi poraba, ki sigurno ni zanemarljiva v prid HDI-ju. ;)

lp

p.s. Drugače pa za te kilometre se pa tudi sam strinjam, da je bencinc bolj primeren. ;) Pa uspešen nakup.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jan 16, 2012 6:50 pm

No ne bom rekel, da ne pretiravam :), ampak kolko sem gledal podobno močne sodobne turbo bencinarje in dizle, v prožnosti bencinarji premagajo dizle. Tudi do 100 km/h so hitrejši,, predvsem na račun manjše mase. Pri končnih hitrostih pa oboje pesti enak problem - na najvišjih obratih enim in drugim pojenjata navor ter moč.

nenad32
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a nenad32 Po jan 16, 2012 7:35 pm

Ok, ok fantje mirno kri prosim. Kot rečeno, meni se oba avta dopadeta, vsak ima svoje pluse in minuse. Dejstvo je, da je C5, ker je starejši tudi cenejši od 508mice, ki se je pri nas začela prodajati šele marca lansko leto. V Sloveniji lahko primerjam samo dizle med seboj ker trenutno v ponudbi ni niti ene C5ke z thp motorjem. Dejstvo pa je, da je pri dizlih C5 kar nekoliko cenejša od 508mice oz. drugače rečeno za isti denar dobim bolje založeno C5ko, kot je že omenil dvorjan. Problem je le v tem, da, če bi se odločil za thpja, citroena enostavno ne morem dobiti, 508mic thp pa je že ko dreka na oglasih.
Ampak dejstvo pa je, primer:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5390687&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4763442&show=1
V tem primeru bom raje za praktično isti denar kupil C5 164Ps dizla kot 508 THP bencinarja, ki stane isto. Za primerjavo sem dal razliko v ceni med identičnimi motorji in praktično isto opremo. Vendar sem mnenja, da se bo cena 508smice nekoliko znižala naslednje leto. Vsaj tako bi moralo biti.
Aja, pa ne me napadat, češ, da ima C5ka ki sem jo postal že 12tisoč prevoženih in je zato toliko nižja cena. Jeb...ga je edina na netu trenutno, ampak toliko mal za primerjavo.

nenad32
Nov uporabnik

Napisal/-a nenad32 Po jan 16, 2012 7:40 pm

Imel bi pa še eno vprašanje? V primeru, da se odločim za C5ko ali ima oprema tendance tudi možnost nastavitve sport za tršo lego na cesti? Tako bi ubil dve muhi na en mah, ko bi se hotel udobno vozit bi imel na comfort, ko pa športno pa na sport, sam se bojim, da ima to nastavitev samo exclusive oprema, popravte me, če se motim.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Po jan 16, 2012 9:14 pm

Pretiravanje gor ali dol:
THP ravno ne poje dizla je pa 0.5sec hitreje do stotice kot HDI, kar je zame osebno tam tam. THP je bolj prožen od HDIja. Vleče konstantno od prostega teka pa vse do rdečega polja. HDI pa pri 1600 obratih občutno bolj zadiha kot pod to mejo. Zato se ne bi mogel strinjat da je moč pri HDIju bolj lenarit s prestavno ročko..
Nenad: levček je dražji od citroena ker je svež, nov na tržišču, med tem ko je C5 že nekaj časa na tržišču.. Primerjavo naredi tudi z modeloma, ki imata dejansko enako/zelooo podobno opremo. Ne da na eni strani gledaš novo vozilo z avtomatikom, panoramo, usnjem na drugi pa skoraj leto starega citroena z 12k km in brez kakršnegakoli dodatka (usnje, panorama itd). Primerjaj enako z enakim, ker v tem tvojem primeru je pižo precej bolje založen in še nov..
Mimogrede C5ko tako opremljeno s tem dizlom dobiš za 22 jurjev novo.
Za pirmer pa še limuzini, ki sta približno enaki, čeprav je pižo vseeno malenkost bolje založen:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5484978&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5141889&show=1

Razlike na koncu v ceni verjetno ni, poraba v mestu (predvidevam glede na št. km da bo bolj pretežno mestna vožnja) bo približno enaka. Servis je za HDIja dražji, koliko točno ne vem.

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Če jan 19, 2012 7:05 pm

nenad32 je napisal/-a:Imel bi pa še eno vprašanje? V primeru, da se odločim za C5ko ali ima oprema tendance tudi možnost nastavitve sport za tršo lego na cesti? Tako bi ubil dve muhi na en mah, ko bi se hotel udobno vozit bi imel na comfort, ko pa športno pa na sport, sam se bojim, da ima to nastavitev samo exclusive oprema, popravte me, če se motim.

te nastavitve imajo vsi z hydractivo III+, torej tendance oprema tudi a le če vzameš 164km hdi ali thp motor ( ali močnejši ), 140 km hdi ima navadno fedr vzmetenje...
Slika

nenad32
Nov uporabnik

Napisal/-a nenad32 Če jan 19, 2012 7:26 pm

Še enkrat hvala za vsa vaša mnenja in predloge. Gospod Tomaž me je prijazno povabil na testno vožno s svojo 508mico thp, Komaj čakam! Ko se bova zapeljala vam bom z veseljem oddal svoje mnenje. Na koncu bodo verjetno odločile finance, vzel bom tistega, za katerega bom dobil več za ponujen denar. Bom videl kako se bodo gibale cene 508smice v tem letu in kako se bom počuttil med vožno z g. Tomažem.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp To jan 24, 2012 9:50 am

Spodaj je link primerjave bela karavana 508 in c5:

http://www.siol.net/avtomoto/testi/prim ... 5_508.aspx

Citrroen se mi zdi bolj prestižen kot novo vozilo (inovacije, V6 motorji), Peugeot pa kot rabljeno (nima hidravlike, navadno vzmetenje, kar je ceneje za vzdrževanje oz. če kaj crkne).

Na tvojem mestu bi se na koncu odločil za največ ponujenega, pa tudi dizla, če bo dobra ponudba.

Jaz bi obvezno doplačal za ksenon žaromete.

nenad32
Nov uporabnik

Napisal/-a nenad32 To jan 24, 2012 1:36 pm

Hvala Lukp, sem prebrskal link, ki si mi ga poslal, kjer so res navedene dobre in slabe strani obeh. Slaba stran je, da moja odločitev zaradi tega ne bo nič lažja :lol:
Hvala še enkrat tudi vsem ostalim za komentarje in pomoč. Na koncu bo res odigralo vlogo, pri katerem avtu dobim več za svoj denar. Dnevno brskam po netu in opažam, da 508smici že kar vztrajno padajo cene, kar je dobro. C5ke thpja tourerja še vedno ni na spregled, vendar pa vidim, da se prodaja že kar nekaj 164hdijev z prevoženimi do 35tisoč km in imajo ceno okoli 20 tisočakov, celo z exclusive opremo, kar je tudi dobro!
Bom počakal do konca leta, ko se bodo začele akcije pri obeh modelih in, ko bo leto okoli bodo za letošnje modele tudi nižje cene. Če pa bom dobil kakšnega 164hdija z kakšnimi 15-40 tisoč prevoženimi za pameten denar, se bom definitivno zanj odločil. V tem primeru VAS BOM PRED NAKUPOM ŠE ENKRAT PROSIL ZA POMOČ, DA SI SKUPAJ OGLEDAMO AVTO, KI SI GA BOM IZBRAL, DA VIDIMO ČE JE PRODAJALEC ZANESLJIV, ČE JE AVTO VREDU ITD. Nekomu, ki se resnično spozna na avtomobile sem pripravljen tudi nekaj plačati, da bi si z mano odšel ogledati avto, da ga prečekira, če je bil razbit, da ima realne km itd....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov