Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

slo_kopite
Nov uporabnik

Nakup prvega avtomobila

Napisal/-a slo_kopite Sr jan 25, 2012 6:32 pm

Zdravo :)

Sem nov uporabnik in se obračam na vas za nasvete oz. pomoč pri nakupu mojega 1. avtomobila.

Nekih velikih izkušenj nimam, saj sem se do zdaj več ali manj prevažal z družinsko Citroen Xantio 1.8 (ki jo naravnost obožujem) ali pa z dedkovim Saxojem 1.1 (ja, pri hiši s(m)o kar Citroen fani :)) Budget je 2000€. Sicer mi je jasno, da za ta denar prav nekaj posebnega ni za dobit... Sam sem gledal avte nekje ranga Ford Focus,... Lahko tudi klaso manjši, ampak v tem primeru obvezno 5 vrat.

Kar se tiče kilometrine, z oktobrom se odpravljam (če bo šlo vse po sreči) študirat najverjetneje v LJ, sem pa iz NG, tako da sem računal 2x tedensko cca. 100km po avtocesti, kar že samo nanese okoli 8000km letno, plus seveda ostala več ali manj mestna vožnja in pa mogoče kaki daljši izleti, tako da močno dvomim da bi naredil več kot 15000km na leto. Torej v teoriji bi bil bencinar bolj primeren kot dizel, ali pač? Zanima me ne samo glede porabe, tudi pač kar se tiče ostalih stroškov. Pomojem bi moral bit bencinar z nekje okoli 90KM optimalen za take poti, kaj mislite?

Glede opreme, obvezno bi imel v avtu klimo in ABS. Servo, centralno zaklepanje, električne šipe,... pa itak mislim da za ta denar ni problem dobit, vsaj glede na to kar sem videl da se prodaja za ta denar.

Konkretno kakšnih preferenc pri modelih nimam, estetski vidik mi ni preveč pomemben, bolj mi je važno da je avto dober s tehnične plati... Potrpim tudi kaj ne tako lepega za oko na račun boljšega motorja ipd. :) Do zdaj sem gledal največ mogoče kakšne Focuse cca. letnik 2000, Civice 5. generacije,...

Tako da če imate sami kakšne podobne izkušnje oz. bi mi znali svetovati se lepo priporočam za mnenje :)

Hvala lepa in LP :)

blazkom
Stalni uporabnik

Re: Nakup prvega avtomobila

Napisal/-a blazkom Sr jan 25, 2012 6:48 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5577944&show=1

Sam nevem če ma ABS. So jo pa take xsare mele. pa zadnja prema je problem in zadnje gume stojijo na / \.

slo_kopite
Nov uporabnik

Re: Nakup prvega avtomobila

Napisal/-a slo_kopite Sr jan 25, 2012 7:03 pm

blazkom je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5577944&show=1

Sam nevem če ma ABS. So jo pa take xsare mele. pa zadnja prema je problem in zadnje gume stojijo na / \.

Hm, tele Xsare so mi tudi vedno bolj všeč, teli modeli so tudi kar dobro opremljeni za svojo ceno, sem zdaj malo bolj pogledal po avto.net-u in vidim da za recimo 1500€ se dobi tip-top Xsaro... Kar se tiče pa telih zadnjih prem moram odšibat na kake citroenove forume za se malo bolj ''izobrazit'' :) Pa hvala za predlog :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov