Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TheZero
Nov uporabnik

Audi A4 vs. Passat CC

Napisal/-a TheZero Če jan 26, 2012 5:28 am

Pozdravljeni,

Oče kupuje nov avto in zato se preko mene, obrača na vas :) . Zadeva je končno tako daleč, da sta v ožji krog prišla le dva avtomobila.

Torej, izbirava nekako med Audijem A4 in malo dražjim, VW Passatom CC. BMW serije 3 je odpadel že v štartu, ker se očetu preprosto ne dopade, oz., ni njegov stil avtomobila. Ogledovala sva si tudi Mercedezov C razred, vendar tudi ta na koncu ni prišel v ožji izbor.

Kakšno je vaše mnenje okoli omenjenih dveh avtomobilov? Avtomobil se kupuje izključno nov, uporabljen pa bo za vsakodnevne potrebe. Zaradi večine kratkih relacij, ciljava na bencin in ne dizel. Pred zmogljivostjo oče postavlja varnost in udobje. Glede zanesljivosti, mislim, da pri novih avtomobilih ne bi smelo biti vprašanja.

Lep Pozdrav, TheZero!
"You never really learn to swear until you learn to drive."

BOKI81
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Audi A4 vs. Passat CC

Napisal/-a BOKI81 Če jan 26, 2012 6:30 am

Pozdravljen

To je bil tudi moj ožji izbor leta 2008. Cene so bile tam tam. Na koncu sem se odločil za audi a4, zakaj?...ker sem visok 190 cm je prevladala prostornost v notranjosti, ker passat cc je le "coupe" in posledično ima tudi manj prostora za glavo. Takrat je tudi audi imel 4 letno jamstvo pa novejše motorje, ampak to zdaj ne pride v poštev. Kakorkoli se odločite ne boste zgrešili, je pa tudi res da passat cc nudi neko izstopanje oziroma neki "wana be cls class prestige" audi a4 je pa le audi a4, če je običan je kr neki, če je s-line je pa :tomidelej: ..vsaj za moj okus.

lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 26, 2012 4:42 pm

Pasatt 1.8 tfsi ima še "star" motor 161ps V audiju je bencinski 1.8 tfsi čisto nov(od februarja na voljo pri nas v liftani štirici) 10 konjev močnejši in cca 15% varčnejši..................skratka_AUDI

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Če jan 26, 2012 5:04 pm

jst bi na v tej situaciji definitvno izbral audi a4, dost bolj udoben, praktičen, sm sedel v passatu cc, in je položaj sedenja in prav tako vstopanje vanj precej nizko, tko da z audi je bolj limuzina in zelo uporaben avto v premium razredu

lp

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če jan 26, 2012 5:15 pm

Če je zelo pomemben dejavnik uporabnost (prostornost, vstopanje/izstopanje iz avtomobila..), potem Audi A4. Sicer pa je meni Passat CC izjemno všečen avtomobil in bi se osebno, mogoče celo odločil zanj, če bi jaz izbiral.. Lepo se pelje, je lep za pogledat, je malo cenejši za vzdrževat (čeprav so razlike majhne) in ni jih toliko veliko na cesti, kot A4. Kar se udobja tiče - glejta več kot "osnovno" opreme. Jaz sem bil razočaran nad osnovno opremljenim A4, kot tudi CC..

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če jan 26, 2012 6:47 pm

Audi A4 jih je na cesti miljon... Jaz bi že zaradi exluzive vzel cc-ja...

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Če jan 26, 2012 7:57 pm

Jaz bi se odločil za CCja, ker mi je eden lepših avtomobilov na trgu, prostoren je povsem dovolj(tudi prostora za glavo ni tako malo). Štirica in CC sta odlična avtomobila, vendar bi se le zaradi oblike odločil za CCja.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jan 26, 2012 8:07 pm

xandrej je napisal/-a:Audi A4 jih je na cesti miljon... Jaz bi že zaradi exluzive vzel cc-ja...

faceliftanih ne ;)
Slika

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Če jan 26, 2012 8:45 pm

Jaz bi vzel A4 z s-line opremo v kombinaciji z 2.0 TSi mototrjem 8) . CC je boljša izbira samo v primeru če očeta moti, da bo v roku 2-3 let polno faceliftanih štric (sicer TDi) na naših cestah.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe jan 27, 2012 12:38 am

Če staneta enako s podobno opremo potem A4, ker je pač boljši avto. Bolj napredna platforma, nadstandardna vožnja, boljši materiali,...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe jan 27, 2012 8:22 am

TheZero je napisal/-a:Pred zmogljivostjo oče postavlja varnost in udobje.

Gobavc je napisal/-a:Jaz bi vzel A4 s S-line opremo v kombinaciji z 2.0 TSi motorjem.

Očitno si spregledal osnovne pogoje...S-Line s športnim podvozjem je daleč od udobja in če se postavlja varnost in udobje pred zmogljivosti, potem tudi ni nobene potrebe po 2.0 T(F)SI, saj bo že 1.8 T(F)SI več kot zadosti! ;)

In če se ata že odloči za limuzinski razred in krogce...potem A5 Sportback! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jan 27, 2012 11:17 am

IcEm4n je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Audi A4 jih je na cesti miljon... Jaz bi že zaradi exluzive vzel cc-ja...

faceliftanih ne ;)

Bilokakih... So že malo ''tečni''...

A4 boljši avto od cc? Ne vem na kaki osnovi ampak OK. Glede na to, da pride CC ganc nov!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jan 27, 2012 12:20 pm

Ganc nov? Japajade, tud CC bo samo facelift (edino beseda Passat odpade iz imena avta). ;) ;)
Slika

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Pe jan 27, 2012 7:45 pm

@tattoo oops , pa sem res spregledal. No, v tem primeru pač ni potrebe po S-line opremi in 2.0 motorju. Vseeno pa gre moj glas za štiri kroge ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov