Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash So avg 07, 2010 4:27 pm

Vsekakor glej BMW 3 in Audi A4, ker dobiš za isto (ali manjšo!) ceno boljše in bolj opremljeno vozilo, kot rang nižja modela 1 in A3. Skregano z logiko, a tako je.
Poleg tega ti pa priporočam, da za BMW-ja dodaš še 2 tisočaka in kupiš novejši model E90. Po kvaliteti je mnogo boljši kot E46, ki ne velja ravno za biser zanesljivosti in nepokvarljivosti.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So avg 07, 2010 5:09 pm

Mindflash je napisal/-a:Vsekakor glej BMW 3 in Audi A4, ker dobiš za isto (ali manjšo!) ceno boljše in bolj opremljeno vozilo, kot rang nižja modela 1 in A3. Skregano z logiko, a tako je.
Poleg tega ti pa priporočam, da za BMW-ja dodaš še 2 tisočaka in kupiš novejši model E90. Po kvaliteti je mnogo boljši kot E46, ki ne velja ravno za biser zanesljivosti in nepokvarljivosti.

Za dober E90 bo žal moral dodati še precej več kot jurja ali dva pri svojem proračunu. Sem pred nekaj meseci iskal takšen avtomobil, in po 3 ali 4 mesecih iskanja obupal. Zakaj? Zato ker so v ponudbi samo vozila z vprašljivo zgodovino. Če razmišljaš o dobrem primerku izberi raje E46 s preverjenim poreklom in dobro opremo. Glede kakovosti dodelave med E46 in E90 pa bi lahko odprli novo temo, saj avtomobila v nekaterih detajlih odstopata vsak v svojo smer.

Moj izbor pa bi bil spodnji kandidat:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3957764&show=1

Cena je sicer dokaj optimistična, je pa avtomobil z znano zgodovino in takšen kot ga želiš. Lastnika pa najdeš tudi na BMW forumu.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy So avg 07, 2010 5:33 pm

Ker vidim, da imas zelo podobno razcisceno glavo kot jaz, bi ti lahko znal pomagati. Glede na to, da zelis dizla, ki gre dobro, bi bil moj kandidat tale:

A3 2.0 TDI
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3894968&show=1

Da se dobiti tudi bolj opremljenega, ampak za tisocak ali dva vec. Tale je bomba:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3683197&show=1

LP
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash So avg 07, 2010 8:25 pm

Oprosti, ampak ali ni malo bolano za 7 let star avto dajati 12000€, med tem ko dobiš novega za dobrih 25000€? Realno gledano niti najbolje ohranjen primerek ni vreden več kot 10000€, raje še kakega jurja manj.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen So avg 07, 2010 9:17 pm

Mindflash je napisal/-a:

Oprosti, ampak ali ni malo bolano za 7 let star avto dajati 12000€, med tem ko dobiš novega za dobrih 25000€? Realno gledano niti najbolje ohranjen primerek ni vreden več kot 10000€, raje še kakega jurja manj.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3939971&show=1

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 So avg 07, 2010 9:21 pm

tadej2010 je napisal/-a:
Slicker je napisal/-a:pejdi ti raj nekam izlet in poskušaj dosečt 2.7 litra porabe s svojim tuntotom, v diskusije glede nemcev se pa ne vmešavaj več. če človek misli da je 5 let star audi, vw ali bmw boljši od novega fiata verjetno ima razloge. jaz jih nimam pa tut mislim tako. tako da nehaj že enkrat srat po temah s VW tematiko.

Hvala za podporo. Tudi sam ne poznam italijanskih, francoskih & ostalih avtomobilov, nimam z njimi izkušenj in tudi ne pljuvam po njih saj dandanes ni več slabega avta, ostaja le prepričanje. Doma smo imeli zmeraj nemce nikoli nas niso pustili na cedilu zato se sam odločam za nakup nemca. Ne pljuvam po ostalih avtih saj vem da slabe znamke ni drugače nebi bila na tržišču.

Lp in lep preostanek dneva

Tole pa je zrelo obnašanje, ne pa sam neko pluvanje eno čez drugo. Ponavadi še tisti najbolj pluvajo k niso nikol imel stika z avtomobili o katerih je debata.

Moj brat ima bmw serija 1. Avto je super za vozit (gokart), na zunaj lep, znotraj je pa precej bolj otesnjeno vseskup če ga postavim vštric z mojm meganom II. O udobni vožnji na daljših relacijah težko primerjam z mojim avtom... Velik plus je pa zadnji pogon :D (sploh k izklopiš DTC se fešta začne :) )
2.0 dizl mu pije okol 6 litru pa pou. Zelo všečn avto, sam če bi jaz izbiral med serijo 1 ali 3 bi se odločil za 3 (velikost).
Z ostalimi avtomobili nimam izkušenj, zato tut ne bom nekaj pametoval.
To so moja mnenja o tem avtomobilu.

Lp, J

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne avg 08, 2010 12:01 am

Tudi jaz nikoli nebi kupil novega avta tipa ala megan/clio/dacia, raje do 4 leta star audi/bmw/volvo nekaj pac iz visjega ranga. Raje se vozim z vecjimi avti, kot z jajcki (ne zdaj bit uzaljeni), tak da ti priporocam nakup A4 tam nekje letnika 2005 ali bmw 3.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne avg 08, 2010 12:03 am

tristan01 je napisal/-a:
Mindflash je napisal/-a:Vsekakor glej BMW 3 in Audi A4, ker dobiš za isto (ali manjšo!) ceno boljše in bolj opremljeno vozilo, kot rang nižja modela 1 in A3. Skregano z logiko, a tako je.

Za dober E90 bo žal moral dodati še precej več kot jurja ali dva pri svojem proračunu. Sem pred nekaj meseci iskal takšen avtomobil, in po 3 ali 4 mesecih iskanja obupal. Zakaj? Zato ker so v ponudbi samo vozila z vprašljivo zgodovino. Če razmišljaš o dobrem primerku izberi raje E46 s preverjenim poreklom in dobro opremo. Glede kakovosti dodelave med E46 in E90 pa bi lahko odprli novo temo, saj avtomobila v nekaterih detajlih odstopata vsak v svojo smer.

Cena je sicer dokaj optimistična, je pa avtomobil z znano zgodovino in takšen kot ga želiš. Lastnika pa najdeš tudi na BMW forumu.

Lp Tristan01

Mater, takega lepotca pa se ne :shock:
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Ne avg 08, 2010 9:29 am

Courage™ je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

Lp Tristan01

Mater, takega lepotca pa se ne :shock:

x2

janez_pe
Nov uporabnik

Re: Kateri avto bi izbrali vi?

Napisal/-a janez_pe Po jan 30, 2012 12:28 pm

vem da je tema že zastarela vendar. v družini smo imeli bravota, kupljenega novega, več je bil po servisih kakor pa na cesti, po letu dni smo ga prodali, ker se ga ni dalo več vzdrževati (vsak mesec menjevati končnike,...), bratranec je kupil laguno, poznana zgdovina itd, ko je prešlo 100.000 se je začelo tako kvariti da še nisi enega popravil si moral že drugo, prodali. Jaz sem si kupil avdija a3 1.9 tdi, odličen ko sem ga kupil je imel 120.000km, prodal sem ga pri 240.000, razen par stavi je vse lepo delalo. 2. avto sem kupil bmw 318, dela vse kakor je treba že par let, (moram potrkat)-brez okvar. Kupili smo audija (se nam veliko bolj dopade kot bmw, pa tudi po mojem mnenju je kvaliteta boljša) 2.0tdi, dela zelo lepo, ne kvari se nič, zaenkrat.(moram potrkat). s vsemi nemškimi prestižnimi znamkami smo izgubili veliko manj denarja kakor pa s fiatom. lahko je dat za servis 500€ 1x latno, vendar na našem fiatu pa si dal 130€, ma si jih pa naredil 30 v snem letu! pa še rjavet je začel, po enem letu in pol ko je prišel s trgovine domov, pa je bil garanžiran. toliko s moje strani ki se kregate. lp.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 21 gostov