Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

chipichao
Nov uporabnik

Nakup avtomobila

Napisal/-a chipichao Ne jan 29, 2012 1:06 pm

Pozdravljeni ! Kupujem nov avto, v žepu imam 9000€ pa me zanima kaj priporočate oz. kaj je najbolse za ta cenovni razred, hvaležen za use odgovore pozz. :)

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Re: Nakup avtomobila

Napisal/-a Gobavc Ne jan 29, 2012 1:11 pm

Več podatkov bo potrebno za lažje svetovanje :D ;)

chipichao
Nov uporabnik

Napisal/-a chipichao Ne jan 29, 2012 1:20 pm

znamka bmw, audi, VW golf, polo, passat, ....Ne izbiram med karavan,cabriolert,džipom...
Zadnjič spremenil chipichao, dne Ne jan 29, 2012 1:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

chipichao
Nov uporabnik

Napisal/-a chipichao Ne jan 29, 2012 1:29 pm

naprimer ogledanega sem imel nekaj takega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5612473&show=1 da ali ne ? vaše mnenje ?

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne jan 29, 2012 1:39 pm

če ti cena goriva in poraba tega avtomobila nista problem, potem ja.

kaj voziš zdaj ?

chipichao
Nov uporabnik

Napisal/-a chipichao Ne jan 29, 2012 1:42 pm

trenutno nimam avtomobila imel pa sem passata 1.8T, koliko pa je povprečna poraba tega avtomobila ? Kaj pa bi naprimer ti uzel za 9000€ hvala lepa :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 29, 2012 1:43 pm

Zelo nenavadni kriteriji. Min. 70 konjev in max. 250 konjev.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Ne jan 29, 2012 1:48 pm

Kakšni kriteriji :roll: Veš mogoče, kakšna je razlika med vzdrževanjem VW Polota in 530i?????
Me pa zelo čudi dejstvo, da je zanimanje po BMW-jih 5 e60 letnika 2003 vsakdan večje.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne jan 29, 2012 2:30 pm

mmikolj je napisal/-a:Kakšni kriteriji :roll: Veš mogoče, kakšna je razlika med vzdrževanjem VW Polota in 530i?????
Me pa zelo čudi dejstvo, da je zanimanje po BMW-jih 5 e60 letnika 2003 vsakdan večje.

Kriteriji so nerealni. Kupit Polota ali pa serijo 5... za 9jurjev dobiš od novega clia, leto ali dve starega polota, ali pa e60. Najprej se bo treba odločit kater velikosten razred in kakšen rang vozila.

@mmikolj, jasno, sedaj je že skoraj 10let star in je končno postal "dostopen" določeni populaciji..

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jan 29, 2012 4:57 pm

chipichao je napisal/-a:naprimer ogledanega sem imel nekaj takega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5612473&show=1 da ali ne ? vaše mnenje ?

Pozdravljen, če te ne moti: da je avtomobil sestavljanka - odbijači so bili verjetno menjani zaradi karambola, avtomobil je od drugega lastnika, kar močno dvomim (se da preveriti po številki prometnega dovoljenja in registrski številki), stekla so naknadno zatemnjena in verejetno nehomologirana, klimatska naprava ni 4 conska, ampak dvoconska, saj 4 conske klimatske naprave v seriji 5 ni na voljo, prav tako ogrevanje zadnjih sedežev pri seriji 5 ne obstaja. Znana ni zgodovina servisiranja (vsaj v oglasu ni omenjena), torej veliko tvegaš z avtomatiko v kateri verjetno še ni bilo nikdar menjano olje....

Če te ne motijo zgoraj navedena vprašanja, imaš poleg navedenga proračuna za nakup pripravljenega še kakšnega tisočaka za preventivo - menjava olja v motorju, menjalniku in diferencialu, vsi filtri, eventuelno še kakšna malenkost na podvozju ali menjava disk ploščic ali diskov, morda celo seta gum (ki niso zajete v prej omenjenem tisočaku) pojdi avtomobil pogledat, vsekakor pa s sabo vzemi poznavalca, da ne boš kupil jame brez dna.

Osebno bi na tvojem mestu raje izbral tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5616483&show=1

Res da je v pol litra manjši motor, ima pa avtomobil tisto kar je kritično pri primerku ki ga omnenjaš ti...

Glede na zastavljen proračun pa bi se na tvojem mestu ozrl raje po seriji 3 in kupil odličen primerek. Trenutno je v okolici Novega mesta naprodaj touring 330i s serijskim M paketom (zunanjost in notranjost), že nekaj let v lasti ene osebe, redno vzdrževan, kolikor sem slišal so bile pred kratkim odpravljene še nekatere dražje napake na vozilu... Pa še cena zna biti za resnega kupca resnično ugodna ker za avtomobil ni interesa. Če želiš kaj bolj zabavnega, sta trenutno na voljo tudi dva dobro vzdrževana M3-ja, sicer serija E36 letnik okrog 1993 - 1995, vendar oba v lastni navdušencev že nekaj let, brez večjih napak ali skritih stroškov (lastnika sta v vzdrževanje in ohranjanje dobre kondicije vozila vložila skoraj toliko kot je prodajna cena avtomobila).

LP Tristan01

PS: Glede na to da si temo začel le s proračunom, bi bilo dobro da svoje kriterije dopolniš še s kakšnim dodatnim podatkom o velikosti, opremi, znamki, motorju... Sicer se bo vse skupaj sprevrglo v naštevanje vseh mogočih avtomobilov ki jih dobiš za ta denar - od novih mestnih malčkov, do odsluženih velikih limuzin, do kakšnega muzejskega primerka...
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Cy17
Nov uporabnik

Napisal/-a Cy17 So feb 04, 2012 3:05 pm

Heh, tudi jaz sem malo presenečen nad izbirami.
Če pogledaš samo par stvari, vidiš v kako širokem razponu avtomobilov se odločaš.
Redni servis:
Polo 150€
e60 400€
Menjava pnevmatik: (na pamet)
Polo 200€
e60 400€

Tako da ja, mojster najprej naj pade odločitev kako velik avto, uporaba, in zmožnost vzdrževanja.
Ker da daš 9k za bavario in ti ostane prazen žep je nemodra poteza.
Na Danskem je tako, da moraš imeti dvakrat toliko denarja, kolikor misliš dati za avto. (DDV=80%)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov