Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Chrysler Voyager 2.4 mnenja?

Napisal/-a GoGo Po jan 16, 2012 6:43 pm

Zanima me, ce ima kdo kaksne izkusnje z Voyagerji, bredvsem bencinskimi verzijami (2.4L motor). Poraba ni relevantna, ker pač rabim avto za krajše relacije,
bolj poredko, važno je le, da je avto zanesljiv in da gre vanj 6-7 ljudi... Kako je z zanesljivostjo teh vozil (govorimo o letnikih okrog 97-00)...
So mi padli v oči, ker so med pravimi enoprostorci daleč najcenejši - sploh glede na opremo...
Lep dan!

airbus320
Novinec

Re: Chrysler Voyager 2.4 mnenja?

Napisal/-a airbus320 Po jan 16, 2012 7:45 pm

Živjo,
mi ga imamo (2,4 letnik 96) že 3 leta, ga pa prodajamo (v bistvu ga uradno prodaja tast, ker je nanj registriran), ker ima žena nov avto. Z avtom, v teh treh letih, smo imeli samo en problem, in sicer potrebno je bilo menjati komplet števec, ker se mu je nekaj poblesavilo. Na cesti oz med vožnjo ponoči so se mi prižgale vse možne lučke na armaturi, vsi kazalci so padli na nulo, vklopili so se mi vsi smerniki, brisalci,.......v glavnem, ves avto "utripal" :D Avto ima cca 205000km.
Kaj je bil vzrok oz okvara ne vem, vem da je mehanik menjal komplet števec. Drugače, avto je delal bp, v teh treh letih smo naredili velik servis ter dva redna.
Minusi (za moje pojme):
-ker imamo tri majhne otroke, sem moral voziti obe zadnji sedežni vrsti, ker v eno nisem mogel pripeti 3 otroške sedeže, posledično nič prtljažnika.
-poraba....hm.....kar dobro pupa
-avto (vsaj naš) ima za moje pojme blesav imobilizator, če ti nekje v jebinah crkne daljinec oz prazna baterija, avta ne moreš zalaufat, oz če ne odkleneš vrat z daljincem, avto ne prižge

Drugače pa, drsna vrata (zaradi otrok) zakon, v treh letih nobenih problemov (imamo dobrega serviserja, Sedej Jani), avto se fajn vozi, pa tudi nepremičnina ni. Upam, da sem kaj pomagal.
lp

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Po jan 16, 2012 8:17 pm

No, super, informacije iz prve roke:)

Torej imajo v 2. in 3. vesti le klopi in ne posameznih sedežev?
Povej kaj vec o vasem, ki je naprodaj, lahko tudi na PS
Lep dan!

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Po jan 16, 2012 9:00 pm

Živjo,
imaš PS.
Kar se sedežev tiče, ima Voyager konfiguracijo za moje pojme in potrebe, glupo, ker so klopi. Ker smo poleti potrebovali prtljažnik, zaradi koles, igrač,........sem srednjo oz krajšo vrsto dal v klet (težka ko pes), ter zadnjo oz daljšo klop porinil naprej. Vendar sem moral paziti, da nisem preveč prtegnil na ovinkih, ker mi je otroke z sedeži vred metalo dol :lol: :mrgreen:
Drugače pa, kot sem ti napisal v PS, avto neproblematičen.
lp

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Po jan 16, 2012 9:23 pm

Voyagerji (tudi teh letnikov) imajo različne kombinacije sedežev. Tvoj je očitno te varjante, kjer je srednja klop krajša, da se lažje pride do zadnje klopi. Imaš pa tudi možnost enako dolgih klopi ali pa v srednji vrsti dva ločena enojna sedeža, zadaj pa po potrebi klop, kot recimo tale (naključen iz avto-net: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4633163&show=1).

Bi pa jaz še poškilil k grand voyagerju.

PS: Izkušenj z mehaniko teh avtov nimam, ker si lastim novejšega, sedežni red oz. možnosti pa so enake, s tem da meni nič ne skače ven v ovinkih :lol:
Slika

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Po jan 16, 2012 9:30 pm

Res je, glede sedežev, kot si napisal. Metalo mi je pa otroka na desni strani, ko sem natlačil vse tri sedeže na klop, je desni otroški sedež cca 5 cm gledal ven, pa še zadnji desni pas je bilo potrebno povleči od zadaj........mah ni za tri male fačoke :lol: , res pa da je bilo prtljažnika takrat ogromno.
Aja, pa še ena zadeva me je motila, in to je ročna (nožna) zavora; po moje ta princip ročne zavore bolj narejen oz mišljen za avtomatika, najbrž veš o čem govorim :?
lp

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Po jan 16, 2012 9:54 pm

Aja, otroški sedež si imel v mislih. Jaz sem mislil, da ti cela klop skače ven iz vodil v ovinkih :huh: Ja, za tri sedeže res ni narejena klop, kar je tudi mene razočaralo, ampak OK, sem šele pri prvem otroku + maček, ki ima tudi svoj prostor na klopi :lol:
Slika

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp To jan 17, 2012 10:23 am

Ja, Sedej je dober mehanik za to čudo

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper To jan 17, 2012 10:49 am

airbus320 je napisal/-a:Aja, pa še ena zadeva me je motila, in to je ročna (nožna) zavora; po moje ta princip ročne zavore bolj narejen oz mišljen za avtomatika, najbrž veš o čem govorim :?
lp

Nožno ročno zavoro sem imel v Chrysler Le Baronu z ročnim menjalnikom in 2.5 motorjem. Meni je bilo to super! Na sredini več prostora za sredinsko konzolo. Živim v hribih in jo pri speljevanju v klancu nisem nikoli potreboval, saj se je dalo zelo lepo speljat brez nje. Mogoče je 2.4 motor za Voyagerja prešvoh.
Isti princip ročne imam v Thunderebirdu, samo tukaj se mi avtomatsko sprosti s pomočjo vakuma.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 To jan 17, 2012 11:04 am

Ja, saj ta ročna zavora (oz nožna) je super, če se sama sprosti kot pri mojem Espace-u. Pri Voyagerju je potrebno na armaturki na levi strani potegnit ročko, da se sprosti. Vem, da sem pri starših na obisku (bajta na klancu), vedno sklopko kuril :? :D
lp

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 To jan 17, 2012 1:13 pm

Yoyager je super avto, ko ga 1x imaš bi ga stalno imel.
Prvega sem kupil daljnega leta 01. Bil je model ES 2,5 benzinar letnik 94. Super avto lep, neproblematičen, imel sem ga do leta 05, nakar sem kupil GS model 2,4 benzinarja letn. 96 in ga imel do leta 09 in sedaj imam moderl RG Granda 2,5 CRD 02 letnik, ki ga bom imel do leta................ bo pa naslednji model RT.
No kaj hočem reči - voyagerji so fajn avti, ogromno prostora, udobja, neproblematični. GS model- nabavi Granda pa si zmagal.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo To jan 17, 2012 3:31 pm

Tako ali tako noben avto pri meni ne zdrži dolgo časa :) Trenutno rabim tak avto za nekaj mesecev, potem pade kaj novejšega...
Sem pa danes pogledal enega, ki se prodaja v mengšu (kasneje ugotovil da se prodaja tudi privat, za 650€, v trgovini pa 1150 =P )
Ni ravno v top stanju, ni pa slab. Za 650 je ok...
Čeprav mi je zdaj padu v oči ta: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5334254&show=2

Mogoče kdo pozna? Sem sicer večkrat zasledil da so 3.3 mašine bolj pohvaljene od 2.4, obenem pa ne z bistveno višjo porabo. Če ni bistveno čez 12 se ne sekiram...
Mnenje? Dotični na pogled izgleda da je v dobrem stanju...
Lep dan!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To jan 17, 2012 3:47 pm

Itak, da je 3.3l veliko bolj primeren motor za ta avto pa še avtomatik. Prijatelj ima tak motor v sicer starejšem grand voyagerju, mislim, da ima porabo nekje med 10-12l.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr jan 18, 2012 8:09 pm

Voyager je majhen. Mora biti Grand. Samo so pri nas samo k.linčevi dizli.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo So feb 04, 2012 8:20 pm

No, voyager 2.4 je v uporabi že kak teden... Zadovoljen. Mi je pa pomoje crknu termostat ali nekaj podobnega...
Namreč, ko avto stoji na mestu temperatura normalno naraste na ca 80 stopinj in lepo greje, ko pa se pelješ pa takoj
pade na minimum - ne greje nič. Predvidevam da je za menjat termostat - ali bi lahko bilo kaj drugega?
Lep dan!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So feb 04, 2012 8:33 pm

Točno to je kar si sam ugotovil.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 So feb 04, 2012 9:23 pm

ooo, super, si vzel Voyagerja, in drugače zadovoljen? Ga boš kaj predstavil?
lp

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo To feb 07, 2012 7:16 pm

Zadovoljen.
Predstavljat se mi pa ne da 15 let starga avta, ki mi predstavlja zgolj (sicer prijeten) prevoz A do B...
Menjat mu moram sicer termostat, pa na v nobeni trgovini z avtodeli ne najdejo ustreznega (za ta tip avta vrže ven 6 možnih...)
Lep dan!

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca To feb 07, 2012 7:53 pm

airbus320 je napisal/-a:Živjo,
mi ga imamo (2,4 letnik 96) že 3 leta, ga pa prodajamo (v bistvu ga uradno prodaja tast, ker je nanj registriran), ker ima žena nov avto. Z avtom, v teh treh letih, smo imeli samo en problem, in sicer potrebno je bilo menjati komplet števec, ker se mu je nekaj poblesavilo. Na cesti oz med vožnjo ponoči so se mi prižgale vse možne lučke na armaturi, vsi kazalci so padli na nulo, vklopili so se mi vsi smerniki, brisalci,.......v glavnem, ves avto "utripal" :D Avto ima cca 205000km.
Kaj je bil vzrok oz okvara ne vem, vem da je mehanik menjal komplet števec. Drugače, avto je delal bp, v teh treh letih smo naredili velik servis ter dva redna.
Minusi (za moje pojme):
-ker imamo tri majhne otroke, sem moral voziti obe zadnji sedežni vrsti, ker v eno nisem mogel pripeti 3 otroške sedeže, posledično nič prtljažnika.
-poraba....hm.....kar dobro pupa
-avto (vsaj naš) ima za moje pojme blesav imobilizator, če ti nekje v jebinah crkne daljinec oz prazna baterija, avta ne moreš zalaufat, oz če ne odkleneš vrat z daljincem, avto ne prižge

Drugače pa, drsna vrata (zaradi otrok) zakon, v treh letih nobenih problemov (imamo dobrega serviserja, Sedej Jani), avto se fajn vozi, pa tudi nepremičnina ni. Upam, da sem kaj pomagal.
lp

Če kdo potrebuje servis za Jeep ali Chrysler je on pravi naslov za to, pravi strokovnjak, servisiram moj avto pri njemu odkar ga imam :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov