Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tejka83
Nov uporabnik

nakup vozila ford mondeo

Napisal/-a tejka83 So feb 11, 2012 10:52 pm

odločila sem se da svoj stari avto zamenjam in sicer mi je v oči padel ford mondeo 2.0 tdci letnik 2008...če se odločim za nakup ali se naj raje za 1.8 tdci...ker sem punca pa ponavadi smo pri takih stvareh bolj neumne me zanima mnenje....
ta avto sem si šla že ogledat skupaj s fantom k enmu preprodajalcu pa me tudi predvsem zanima če ima kdo izkušnje z AVTOCENTER PANDA D.O.O šKOFJA VAS PRI CELJU oziroma WIKRA D.O.O iz istega kraja....

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: nakup vozila ford mondeo

Napisal/-a sonic So feb 11, 2012 11:20 pm

tejka83 je napisal/-a:odločila sem se da svoj stari avto zamenjam in sicer mi je v oči padel ford mondeo 2.0 tdci letnik 2008...če se odločim za nakup ali se naj raje za 1.8 tdci...ker sem punca pa ponavadi smo pri takih stvareh bolj neumne me zanima mnenje....
ta avto sem si šla že ogledat skupaj s fantom k enmu preprodajalcu pa me tudi predvsem zanima če ima kdo izkušnje z AVTOCENTER PANDA D.O.O šKOFJA VAS PRI CELJU oziroma WIKRA D.O.O iz istega kraja....
Najverjetneje gre za tale avto:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5574490&show=1

Sedaj pa poglej na fotkah sedeže v 'tvojem izbrancu', kakšni so postali po kao 114.000 km, in jih primerjaj s spodnjim primerkom, ki ga prodaja lastnik sam in verjetno ima res realnih 118.000 km - vsaj na slikah so sedeži v primerjavi s preprodajalčevim mondeotom kot novi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5582376&show=1

V glavnem, ne vem zakaj se sploh kdo ukvarja s preprodajalci...

disclaimer: Drugi avto sem dal samo zaradi primerjave slik sedežev po enakem navedenem številu kilometrov, to še ne pomeni da je drugi avto res pravi nakup (morda je, morda ni, vsekakor je cena morda malo previsoka, ampak to se itak potem zbaranta)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar So feb 11, 2012 11:23 pm

@sonic to so različni tipi sedežev...

lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So feb 11, 2012 11:29 pm

radar je napisal/-a:@sonic to so različni tipi sedežev...

lp
Ja, saj to se sicer vidi - ampak vseeno, ali je možno da so na enem avtu videti skoraj kot da še niso bili uporabljeni (praktično kot bi gledal avto iz salona), na drugem pa se zelo očitno vidijo sledi uporabe?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne feb 12, 2012 8:53 am

Sam sorry ampak tale 007 edition je pa hud k sv.....a. Sploh nisem vedel, da so tudi take delal.

lp

p.s. je pa @sonic dobro opisal razliko med zasebnim prodajelcem in avto dilerjem.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne feb 12, 2012 6:17 pm

sonic je napisal/-a:
radar je napisal/-a:@sonic to so različni tipi sedežev...

lp
Ja, saj to se sicer vidi - ampak vseeno, ali je možno da so na enem avtu videti skoraj kot da še niso bili uporabljeni (praktično kot bi gledal avto iz salona), na drugem pa se zelo očitno vidijo sledi uporabe?

Načeloma je res bolj varen nakup direktno od 1. lastnika kot pri dilerjih, še zdaleč pa to ni pravilo. V obeh primerih moraš biti prekleto previden. Sicer bi pa rekel, da je "James Bond" dal v oglas par let stare slike notranjosti Mondea in zato zgledajo sedeži kot novi, ker to tudi (na slikah) so. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov