Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lukas123
Nov uporabnik

Kupujem Passat 1.9 tdi 2003 (5000eur)

Napisal/-a lukas123 So feb 18, 2012 10:01 am

Lep pozdrav
Odločil sem da bi blo dobro da zamenjam mojega starega cliota za nekaj večjega ter malo boljšega (vsaj za vozit ).
Malo sem gledal passate tam od letnika 2002 dalje oz. kar se da dobiti za okoli 5000eur. Izbire je kar precej, sicer najbolj so mi všeč modeli z highline opremo ter 6 prestavami in mašince s 131 konji. A ima kdo kakšen predlog na kaj najbolj paziti oz. ali se kaj takega sploh splača nabavlat, naj pa povem da na leto naredim okoli 20.000km, večina od teh km so dopusti kjer si privoščim daljše ture z avtomobilom.
Včeraj sem si ogledal letnik 2002 z ogromno opreme, 6 brzin, 131hp za 4800eur je pa res da imam 300.000 km vendar priložene vse račune rednih servisov ter potrjeno servisno kjižico, kaj mislite ali je realnih 300.000 km preveč za sploh kupovat v pričakovanju da ne bo problemov al to lavfa precej dalje če je za avto lepo poskrbljeno?
Če ima mogoče kdo kakšen predlog kaj naj kupim se priporočam.
Hvala, Luka

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Kupujem Passat 1.9 tdi 2003 (5000eur)

Napisal/-a DaDek So feb 18, 2012 10:15 am

300k nič za tak avto, če je vzdrževan kot treba. Mi imamo v družini tak avto, ima dobrih 330k km, je pa res da je človek prvi lastnik. Avto se samo servisira in vozi. Sicer na zvoku se že sliši malo da ni nov vendar nič ne kaže na to da bi crknil v kratkem. Ima pa še prvo turbino, prvi izpušni sistem itd, delajo pa se long life servisi na 30k km.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Ne feb 19, 2012 5:02 pm

Če je res lepo ohranjen oz. redno vzdrževan kot praviš potem je vreden cca. 3200€, avtohiša bi mu ponudila 2300-2500 - overall: cena je (zelo) optimistična, osebno bi mu ponudil 3k, pol pa glihajta.
Glede kilometrov je pa tko, da ima večina teh passatov na trgu vsaj toliko na grbi oz. dost več.
Moraš pa vedet kaj vse je zamenjal in kar ni čaka tebe, definitivno prej kot pri avtu z manj km.

lp

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Ne feb 19, 2012 8:39 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5704574&show=1

cena sicer malo večja ampak mal novejši in manj prevoženih km tko da se ti splača malo povprašat za tem(seveda če so napisani podatki resnični)
VW golf IV

On
Novinec

Napisal/-a On Ne feb 19, 2012 9:13 pm

Zdravo,

jaz sem ga plačal 5000 za 2001 letnik. (Bratu). Je pa 96 KW, limuzina, 6 prestav, highline oprema in garantiranih 170000 Km.

Stroški (okvirno):

poraba je 5.9 čez zimo poleti pol litra manj (se vozim 100 km v eno smer/služba)
Veliki servis cca 350 eur.
zadnji diski in ploščice 80 eur
Mali servis 80 eur.

Ker sem šel gledat tudi druge avte pred nakupom tega sem opazil sledeče v primerjavem z mojim:

Prve roke imajo v večini primerov luft
Avti imajo magičnih 180 jurjev volan in ročka od menjalnika pa čisto hin (če ima avto realne kilomtre se nesme poznat nič do 200 jurjev)
Izpuhi so že dokaj bogi
ponavadi so precvikane žice v prvih vratih (zvočnik ne dela)
ličarskih in ostalih zadev nebom komentrial ker so večinoma od primera do primera odvisne
stekla morajo imeti isti letnik
pri teh letih mora imeti porumenele prve luči (če so seveda orginal)
veliko avto se je vozilo na kurilca, kar tudi vpliva na šobe itd...
Kiler je na vseh passatih spustil veliko je zamenjanih z neorigalnimi kateri bo zope spustil (videl sum tudi zalotane itd...)

Kar se tiče tehnike, samo gas. Na službenih passatih smo imeli čez 400 000 jurjev do 2 let starosti, prva turbina in mašina dela brez problema...

Če te še kaj zanima oz hočeš pogledat moj avto mi javi na zs pa se dogovoriva da boš imel za primerjavo.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne feb 19, 2012 9:32 pm

Osebno bi ti priporočal, da dobiš avto s čim boljšim motorjem, in slabšim podvozjem (lufti itd.), za nižjo ceno od tvojega budgeta, in potem zamenjaš in obnoviš vse kar se tiče podvozja + velik servis. Tako boš s ceno prišel verjetno na ali pa malo čez tvoj budget, in skrbet te bo rablo samo in le za motor in kakšno elektroniko. In to te lahko "skrbi" prav pri vseh avtih, ki jih gledaš, s tem da te pri tistih, ki jih dobiš za tvoj budget in na katerih ne boš delal neke "generalke podvozja" lahko "skrbi" še za to. ;) Torej, moj nasvet: ne se omejit na ceno in letnik, ampak dobi čim boljši motor, in ne se ustrašit "zjebanih" kar se tiče podvozja, oz. morda celo takega, ki je imel nedavno zamenjano turbino z novo ali obnovljeno (račun!). Škripajoče podvozje z luftom zna ceno kar znižati, (in ni tako drago za porihtat), in potem imaš lep čas mir - to je pa ključ vsega. Kar zamenjaš TI, veš KDAJ je bilo zamenjano, in S ČIM. In tiste stvari zelo redko gredo v maloro na kratki rok. :) Seveda pa je treba pazit tudi, da avto ni bil močno zaleten!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov