Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 16, 2010 3:29 am

Če sta mu sprednji pogon in bencinar(pri takšni teži) dovolj, naj si raje kupi kakšnega karavana. Če hoče vsaj približno kaj imet od relativno drage, velike, težke krave, pa o drugem kot 4x4 in dizlu sploh nima za razmišljat!

Zanimivo kako debilna dejanja se dogajajo, nakup "terenca" z izključno sprednjim pogonom je, kot da bi kupil ferrarija s 150KM...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver So okt 16, 2010 11:04 am

No, Je Tristan že ugotovil..ketne sem dajal gor, medtem ko so me prijatelji prehitevali z vozili razreda clio.

Drugače pa sem si ga 2WD nabavil, ker je bila res ugodna ponudba..tako ugodna, da sem ga čez leto pa pol prodal za več, kot sem ga dobil..tako da - je d**** tisti, ki ga ne bi vzel!

Mislim pa, da me SUV ne vidi več..ker nimam takih poti, da bi rabil dvignjen avto in da bi trpel "kombijevski" tip vožnje..imam rajši limuzino, pa še sedež nastaviš na malček ležeče in gasssa!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

seskomar
Nov uporabnik

Re: Hyundai IX 35

Napisal/-a seskomar Sr feb 22, 2012 12:39 pm

ljubi človek: bog ne daj kupovati hyundai ix 35 2.0 bencinski motor, ker je to takšno sranje, da ga v evropi ni večjega !!!!
poraba 12-15 l/100 km forsirana vožnja (na avtocesti med 15 in 20 l/100 km
avtocesta v majnem vzponu komaj zmore 80 km/h pri 6500 obratih v 4 prestavi; VSI AVTOBUSI IN TOVORNJAKI VAS BODO PREHITELI, da o osebnih vozilih niti ne govorim ti bodo kar švigali mimo vas !!!!!!!!!!! in poraba preko 20 l/100km testirano na relaciji Klagenfurt- Salzburg. kakšni večji vzponi n.pr.: na pohorje 1. včasih tudi 2. prestava.- vsi ki bodo vozili za vami vas bodo prehiteli -tudi stari FIČKO vas bo prehitel z lahkoto. pa se ZAMISLITE !!!
tempomat na avstrijskih avtocestah NI UPORABEN ker je potrebno non stop menjavati brzine iz 5 v 4 ali celo 3.!!!!!!!! ker avto nima nobene moči.pospešek pri višjih hitrostih neopazen.testirano(večkrat): ogret motor od 0-100 v 15 sec. !!!in ne v 10 kot piše v brošuri !!! moje mnenje o tem tipu avta delim z mnogimi uporabniki, ki imajo povsem enake težave in si pulijo lase, ker niso uspeli avta testirati kot se spodobi ..!!!! in so prenekateri želeli avto vrniti !!!
potem šele vidiš kakšno sranje je to ,če boš imel super odvetnike boš uspel avto vrniti prodajalcu po nekaj letih , kjer ti bodo odbili amortizacijo in vse OSTALO in si izgubil več kot 50 % vrednosti avtomobila, da stroške svojih expertov in odvetnikov niti ne omenjam. katastrofalno !!!! da bi pa gospodje pri hyundaju pomislili: ali ne bi bilo bolje vzeti avto nazaj (ko je še nov)in stranki ponuditi diesel z manjšim doplačilom in bi bili vsi zadovoljni : proizvajalec, prodajalec in kupec!!!! tako pa smo vsi , ki smo nezadovoljni z ix35 bencin to razbobnali po celem vesoljnem svetu. ali veste koliko tovrstnih modelov so prodali po tem pri zelo znanem prodajalcu avtov v mariboru ???: NOBENEGA VEČ IN JIH TUDI VEČ NE NAROČAJO, KER JE MOTOR AVTOMOBILA TEHNOLOŠKO POPOLNOMA ZAVOŽENA ZADEVA.
MARIJAN ŠEŠKO DIPL ING POD KOZJAKOM 6, 2352 SELNICA OB DRAVI

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr feb 22, 2012 12:53 pm

Zelo težko verjamem zgornjemu sestavku.... Če je moj Lancer z 1.6 motorjem zmogel proti Salzburgu v breg 140-150 km, potem tudi tale zmore precej več kot 80. Razen, če je nekaj hudo okvarjeno na motorju. Samo potem ne moreš posploševat na vse.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr feb 22, 2012 1:15 pm

dask je napisal/-a:Zelo težko verjamem zgornjemu sestavku....

x2. Lari fari if u ask me. :roll:
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr feb 22, 2012 1:40 pm

seskomar je napisal/-a:ljubi človek: bog ne daj kupovati hyundai ix 35 2.0 bencinski motor, ker je to takšno sranje, da ga v evropi ni večjega !!!!
avtocesta v majnem vzponu komaj zmore 80 km/h pri 6500 obratih v 4 prestavi; VSI AVTOBUSI IN TOVORNJAKI VAS BODO PREHITELI, da o osebnih vozilih niti ne govorim ti bodo kar švigali mimo vas !!!!!!!!!!! in poraba preko 20 l/100km testirano na relaciji Klagenfurt- Salzburg. kakšni večji vzponi n.pr.: na pohorje 1. včasih tudi 2. prestava.- vsi ki bodo vozili za vami vas bodo prehiteli -tudi stari FIČKO vas bo prehitel z lahkoto. pa se ZAMISLITE !!!
tempomat na avstrijskih avtocestah NI UPORABEN ker je potrebno non stop menjavati brzine iz 5 v 4 ali celo 3.!!!!!!!! ker avto nima nobene moči.pospešek pri višjih hitrostih neopazen.testirano(večkrat): ogret motor od 0-100 v 15 sec. !!!in ne v 10 kot piše v brošuri !!! moje mnenje o tem tipu avta delim z mnogimi uporabniki, ki imajo povsem enake težave in si pulijo lase, ker niso uspeli avta testirati kot se spodobi ..!!!! in so prenekateri želeli avto vrniti !!!
potem šele vidiš kakšno sranje je to ,če boš imel super odvetnike boš uspel avto vrniti prodajalcu po nekaj letih , kjer ti bodo odbili amortizacijo in vse OSTALO in si izgubil več kot 50 % vrednosti avtomobila, da stroške svojih expertov in odvetnikov niti ne omenjam. katastrofalno !!!! da bi pa gospodje pri hyundaju pomislili: ali ne bi bilo bolje vzeti avto nazaj (ko je še nov)in stranki ponuditi diesel z manjšim doplačilom in bi bili vsi zadovoljni : proizvajalec, prodajalec in kupec!!!! tako pa smo vsi , ki smo nezadovoljni z ix35 bencin to razbobnali po celem vesoljnem svetu. ali veste koliko tovrstnih modelov so prodali po tem pri zelo znanem prodajalcu avtov v mariboru ???: NOBENEGA VEČ IN JIH TUDI VEČ NE NAROČAJO, KER JE MOTOR AVTOMOBILA TEHNOLOŠKO POPOLNOMA ZAVOŽENA ZADEVA.

Diplomiran inženir :lol: Počitnice so in nekomu je blo dolgčas. Dejte banat tega tipa ker bo po celmu forumu pisal bedarije.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

HITRI 97
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a HITRI 97 Sr feb 22, 2012 1:53 pm

seskomar je napisal/-a:ljubi človek: bog ne daj kupovati hyundai ix 35 2.0 bencinski motor, ker je to takšno sranje, da ga v evropi ni večjega !!!!

hahaha to lahko napišeš v temo VICI :)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr feb 22, 2012 2:43 pm

Fantje, a je kdo vozil omenjen avto s tem motorjem? Zadeva je tako lena, da je za zjokat!
Po še po snegu je en oddaljen sosed obstal v enem klančku (ima 2wd), na katerem si ne bi mislil, da je dejansko mogoče obstat.

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Sr feb 22, 2012 3:20 pm

Jaz sem naredil par 100 km z prejšnjim Tucsonom 2.0 bencinarjem (4x4), pa ni ravno poskočen, ampak tako slab pa tud ni (predvidevam da sta si precej podobna). Manjka mu 6 prestava in pa poraba je med 11-12 litri. Doma imamo sicer isto Tucsona samo da je dizel (100kw), in je treba priznat da terencu bolj paše dizelski navor. Sem bil pa presenečen kako se avto pelje v zimskih razmerah z samo sprednjim pogonom - zelo dobro, pa so že bolj slabe gume gor! Je pa res da je bil prejšnji terenec pri hiši kia sportage ki je pa totalen poraz za kam pridt v sežnih razmerah, tako da je navdušenje nad Tucsonom še večje. :roll:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr feb 22, 2012 3:38 pm

2 možnosti sta:
- ali je kaj narobe z motorjem, da nikamor ne gre
- ali pa nikamor ne gre po kriteriju zahtevnejšega voznika.

Rešitev za prvo možnost je reklamacija oz. uveljavljanje garancije, rešitev za drugo pa testna vožnja pred nakupom. Just simple as that!

So mi pa naravnost smešni ljudje, ki si kupijo tak avto z 2.0 benc. motorjem in pričakujejo porabo 7 litrov/100 km pri dinamični vožnji... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr feb 22, 2012 4:42 pm

Haha umrl. Jaz sem naredil nekih 200 km z ix35 in 2.0 bencinsko mašino (je pa bil 2WD). Avtomobil je v primerjavi z 2.0 CRDI (136KM) res bolj len in se ti zdi precej počasnejši, čeprav dejansko niti ni - sploh pa imaš tak vtis, če si pred tem imel dizla (turbo dizla seveda in po možnosti kakega s 140, 150 KM ali več). Je pa res, da če hočeš biti med hitrejšimi, moraš avtomobil gnat bolj v vrtljaje. Tisti podatek o porabi, pa je verjetno podatek o trenutni porabi. Tudi pri meni se včasih na 1.6 dizlu izpiše trenutna poraba 25 lit, pa je na koncu v povprečju okrog 6-7 lit. Sicer pa jaz od takega avtomobila in v kombinaciji s to mašino, niti ne bi pričakoval pod 9-10 lit.

Če pa je res, kar je napisano, potem je nekaj res narobe z vozilom (ročna ne popusti?), ker mislim...da te bo vsak avtobus in tovornjak prehitel.. :lol: Te ne prehiti niti z 1.2 Cliotom, kaj šele s tem.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr feb 22, 2012 5:02 pm

Ja, sploh pa da pred nakupom ne greš na testno in vidiš ali ti avto sploh odgovarja :roll:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr feb 22, 2012 5:51 pm

Kot dipl. ing. kot navajaš da si, bi lahko imel malo tehničnega znanja oz logike. Še pri starem Cliu 1.2 z 59KM zadošča menjava iz 5. v 4. da vzdržuje v klanec na AC 100km/h tudi s 4imi potniki.
Je pa res da takemu avtu bolj paše dizel in tudi poraba ne moreš pričakovat da bo z bencincem poraba 5.5/100 ampak sigurno okoli številke 10.
Sicer ne vem za kater motor se gre, ampak glede na to da omenjaš 5 stopenjski menjlanik bi rekel da gre za 2.0 163KM. Peljali smo 1.6GDI v Sportage-u in na AC brez problema zmore vzdrževat želeno hitrost v 6. vse klance pri nas. Edino pospešuje ne v klanec v 6., za kaj takega je potreben poseg po prestavni ročki in ena prestava nižje.

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Če feb 23, 2012 4:51 pm

Doma imamo Sportagea 2.0 benz. Avto res ne gre nikamr, če ga ne zavrtiš. :D Poraba na AC 9L, sedaj se zaradi menjave službe vozi na plin. 8) Glede na to, da ma 1.6 gdi še manj navora, si tistega pa res ne bi upal kupiti, pa še ceneje smo tega dobili. Definitivno temu avtu bolj paše dizel, razen, če imaš veliko kratkih poti. In še nekaj..zakaj bi kupoval toliko grši IX35 namesto Sportagea, cena je pa skoraj ista. :?: Temu avto bi pasal bencinar s turbino (tipa TSI), atmosferski bencinar ne gre nikamor.

Za primerjavo: bencinski pro'ceed s 109km (1.4 16v) je neprimerno bolj poskočen od 2.0 16v 163km v Sportageu. Morte vedt, da je tudi Ceed težak za svoj razred.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov