Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

opko
Nov uporabnik

Ford Fusion 1.4 dci

Napisal/-a opko To dec 20, 2011 1:21 pm

lep pozdrav, zanima me kakšna so vaša mnenja izkušnje glede Ford Fuison 1.4 diesel
kakšna je poraba, kako se drži ceste, se kaj kvari...
proso bi za nasvete, ali še mogoče poznate kak podoben avto z majhno porabo in da je prostoren itd.. hvala :)

gasolinedream
Uporabnik

Re: Ford Fusion 1.4 dci

Napisal/-a gasolinedream To dec 20, 2011 10:35 pm

Tega motorja ne morem komentirat, lahko pa sam avto.

Ceste se drži presenetljivo dobro glede na samo višino(samega avtomobila, pa tudi oddaljenosti od tal). Ni pa to nek športnik. Meni je občutek za volanom v tem avtu zelo všeč.
Avto je prostoren, sedi se visoko, spredaj je dovolj prostora, pritljažni prostor ogromen za to velikost vozila, zadnja klop srednja žalost. Notranji dizajn je meni všeč, večini ljudi pa je pust.

IMO je velik plus to, da ima nizek nakladalni rob, ter relativno velika pritljažna vrata, posledično gre v pritklažnik en kup stvari. 2 kolesa + še kaj. V glavnem, glede praktičnosti ni da ni.
Minusi: Kratke prestave, slabša zvočna izolacija.. če sem pedanten me moti tudi to da v zadnjih vratih ni predala za odlaganje stvari. Avto je pač.. v stilu pande ali mazde demio.

Avto bo začetek leta star pet let in ima okoli 120kkm. Do sedaj nič izrednega, sami redni servisi, olje, filter.. pa mislim da še levi ali desni končnik in nekaj žarnic. Ostalega mislim da nič.

Motor je 1.6 16V bencin okoli 100KM(mislim da večina prodanih je bila 1.4 ali dizlov), poraba po BC 6.8L (je pa zanimivo, da je avto težko spravit pod to vrednost, čez 7 pa tudi še ni šel). Vožnja je vsak dan v službo in nazaj (šk. loka - ljubljana) + trgovine, kakšen planinski izlet..

Z avtom sem prevozil kakih 10.000KM, saj pripada drugemu družinskemu članu. Ravno prav da vem kaj me moti in kaj mi je všeč.

winman
Nov uporabnik

Napisal/-a winman Sr dec 21, 2011 6:14 pm

Tudi sam sem lastnik Ford Fusion, vendar bencinske različice 1.6 (101 KM). Glede pokvarljivosti ne bi sploh nič napisal, saj do sedaj ni bilo še nič narobe. Avto je letnik 2008, prevoženih ima 50.000 km in razen rednih servisov še ni bilo nič drugega. Glede porabe, se strinjam z prejšnjim postom, giblje se nekje od 6 do 6.8.
Omeniti moram tudi to, da je vozilo predelano dodatno na avtoplin in je poraba praktično zanemarljiva. Za cca. 45 EUR naredim 1000 km!! Tako, da ti priporočam, da razmisljiš o smotrnosti dci motorja. Vzdrževanje bencinskega je ceneje...
Vsekakor pa ti želim veliko varnih km ob nakupu avta.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr dec 21, 2011 6:17 pm

Če dela veliko km se sigurno splača dizel, ker bo ob taki vožnji kjer bencinar pije 6l pil 4l...

opko
Nov uporabnik

Napisal/-a opko Sr dec 28, 2011 11:42 pm

najlepše hvala za odgovor, zanima me še samo, koliko bi stala predalava na plin v takem primeru, ker o tem sem že tudi razmišljal veliko. hvala :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po feb 27, 2012 8:51 am

Da si malo sposodim temo - zanima me predvsem prtljažnik. In sicer, ali se da v Fusiona stlačit notr smučke do 175cm, če se podre 2/3 zadnje klopi? Mislim tako po diagonali, od zadnje stene, do prednjega sedeža. Če bi lahko kakšen lastnik malce napisal, ali celo izmeril, če se mu da.
Hvala.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po feb 27, 2012 10:50 am

sam an 15k km delej servis pa bo, mašina je ok
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov