Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Odločitev med novo Opel Astro ali Toyoto Auris

Napisal/-a tristan01 Po feb 27, 2012 1:30 pm

lukp je napisal/-a:Sem pozabil napisati, da za 16.000€ dobiš cosmo opremo, ki je neprimerljivo boljše opremljen. Po novem ima cosmo serijsko tudi el. pomik zadnjih stekel. Če pa ni problem malo čez buget bi vzel tegale:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4485196&show=1

Če je ne moti Oplov fafing in s tem povezani stroški in ostali nategi ki jih prinaša naj se odloči za Astro, če pa ima slučajno na računu gotovino, naj na Opla kar pozabi. Če kupuje avtomobil na gotovino je cena po ceniku in nekaj 100 EUR popusta (beri morda gratis kovinska barva). Glede na to, da tašča noče Francozov ali Italijanov, naj pogleda še za Golfa. Trenutno so neke posebne akcije in cena za 1.2TSI s Comfortline paketom bi znala še ostati v predvidenem proračunu. Danes recimo je od vozil na zalogi v ponudbi 1.2TSI Comfortline 5 vraten, bel na voljo za 16.139 EUR nekje na primorskem.

Mislim pa da se ne splača zaradi dobrega stotaka podpisovat raznih nategov pri Oplu. Glede Aurisa... z njim žal nimam izkušenj, vsekakor pa vtis iz salona: materiali na pogled malce manj ugledni, vendar preverjeno trpežni, visoko sedenje (plus za starejše), malce dolgočasna notranjost, drugačen položaj prestavne ročice, ki pa hitro pade v roko in na koncu precej prostorna zadnja klop za tak razred avtomobila.

Glede na to, da se je tašča omejila na nemška in japonska vozila, pride morda v poštev še kakšen Ford.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 27, 2012 1:57 pm

tristan01 je napisal/-a:
lukp je napisal/-a:... Danes recimo je od vozil na zalogi v ponudbi 1.2TSI Comfortline 5 vraten, bel na voljo za 16.139 EUR nekje na primorskem.

Pri AC kondorju v LJ imajo takega za 15.990 v kovinsko temnosivi barvi.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po feb 27, 2012 2:06 pm

Seveda je oplov fafing j**c od j***a, če pa nekateri sploh ne razmišljajo s (svojo) glavo pa slepo verjamejo temu, kar jim prodajalc nabija.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 27, 2012 2:13 pm

Golfa ali Ceed-a bi predlagal zaradi prostorne zadnje klopi, za Aurisa pa ne vem kako je v primerjavi z njima, Astra ni ravno nek biser na zadnji klopi, čeprav mogoče za nižje ljudi ni problem, jaz imam tam glavo v stropu zadaj. Vsekakor predlagam še ogled Focusa v salonu in direkten pogovor s trgovcem glede popustov. No nasploh se ne osredotočajte na ceno po ceniku ampak povprašajte direktno. Tudi če je avto v akciji, zna bit še lufta!

Nikakor pa ne spreglejte Mazde3, za moje pojme dosti boljša (japonska) izbira od Aurisa, meni osebno eden od favoritov v tem razredu.

sonic je napisal/-a:
a4 je napisal/-a:moti me da govorite o izkušnjah o prejšnjih modelih astre ter o prejšnjih modelih aurisa. to je popolnoma nepomembno
Hja realno je pa tako, da redki na forumu imajo kake izkušnje z najnovejšo Astro, še redkejši s (katerokoli generacij Toyoto Aurisom (vpršanje če je še kdo na forumu toliko preozil Aurisa kot jaz)...
...skoraj nihče pa verjetno nima nekih omembe vrednih izkušenj z zadnjima generacijama obeh avtov .
Tako pač je, pomagamo po svojih močeh in glede na svoje izkušnje, lastnoročne primerjave čisto vseh avtov zadnjih let pa verjetno nima nihče, še povprečen novinar avto-revij verjetno ne.

Jaz sem v tem razredu od trenutno aktualnih modelov vozil Golfa, Mazdo3, Astro in Megana, poleg tega sem si večino konkurentov podrobneje ogledal ali pa bil sovoznik. Od neposrednih predhodnikov sem vozil Golfa, Focusa, C4. Najbrž sem kakšnega še pozabil... :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po feb 27, 2012 3:35 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Jaz sem v tem razredu od trenutno aktualnih modelov vozil Golfa, Mazdo3, Astro in Megana, poleg tega sem si večino konkurentov podrobneje ogledal ali pa bil sovoznik. Od neposrednih predhodnikov sem vozil Golfa, Focusa, C4. Najbrž sem kakšnega še pozabil... :D
No viš, ampak Aurisa pa nisi vozil, hehe! :D

No, sicer pa tudi če ne, nisi čisto nič zamudil :mrgreen:
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 27, 2012 4:13 pm

sonic je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
No viš, ampak Aurisa pa nisi vozil, hehe! :D

No, sicer pa tudi če ne, nisi čisto nič zamudil :mrgreen:

Corollo in Aurisa sem si ogledal v salonu, pa sta nekje na dnu mojega seznama v tem razredu. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po feb 27, 2012 5:27 pm

Auris je zadaj po mojem občutku kar primerljiv z golfom, s tem da sta pri aurisu ta dva plusa, da ima popolnoma ravno dno, nasloni zadnjih sedež se dajo lahko pa v malo bolj "legen" pozicijo (če se bodo redno vozili potniki). Ima pa auris res ogromen minus in to je cenena plastika. Sicer ima tudi mazda3 v notranjosti trdo plastiko, vendar ta še zdaleč ni tako cenenega videza in občutka kot pri aurisu. Sicer pa nekatere ljudi to ne moti.
Astre res ne poznam dobro (sploh prostora zadaj).
Razmišljam takole (če bi bilo mojih 16k €) - gledal bi na celotne stroške, ki jih imam z avtomobilom vključno s stroški servisov in zavarovanjem (tu so razlike na letni ravni sicer male, ampak 200€ pomeni že vikend razvajanje za dva v enem od zdravilišč). Auris bi padel stran zaradi plastike, neugodnih (zavarovanje) 132 konjev (ki se v praksi tudi ne kažejo) in nekoliko višje cene servisov. V igri bi ostala mazda3 mirai in golf comfortline - mazde naj bi imele nekaj dražje servise, minus je tudi atmosferski 1,6 litrski motor, ki bo popil ob podobni vožnji kak liter več kot 1,2 tsi. To bi bilo sicer potrebno stestirat na testni vožnji. Torej bi po vsej verjetnosti vzel golfa - mi je pa mazdina notranjost ljubša.
Preden me raztrgate s tem, da gledam več ali manj na ekonomiko - ogromno ljudi, sploh nekoliko starejših druge stvari ne brigajo kaj dosti pri avtu (tudi tista plastika ne) in nima smisla delati kakšnih ekspertiz glede ergonomije, kako avto na cesti leži in podobno. Za občasen prevoz petih oseb pa recimo nek golf ni nič manj primeren kot kakšna meriva, ki je istih mer, samo da ima sedeže pač ločene - tisti trije na zadnji klopi se bodo mogli imet v vsakem primeru radi.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po feb 27, 2012 5:50 pm

če gledaš ekonomijo potem vzameš pač tega

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5176498&show=1

ali pa kako drugo barvo

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5685066&show=1

4000€ pa je nekaj, ali ?

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po feb 27, 2012 6:07 pm

a4 - no, ali pa to, kot je bilo že predlagano, vendar se bojim, da v tem primeru s temi firmami ne bo šlo. Mojih staršev tudi ne bi mogel prepričat, da so kia, hyundai, škoda ipd. svetlobna leta pred tem, kar so bili 15 ali več let nazaj. Ko sta teta in mož kupovala avto, je seveda moral biti Nemec (polo), saj so "menda korejci narejeni iz predelanih smeti". Popravil sem ju, da verjetno mislita iz recikliranih materialov in da ima tudi polo dobršen del takih materialov, ampak to pa ne! Tu nimaš kaj. Sploh pa, kako bi ju pa gledali tam na vasi, če bi bila kia parkirana pred bajto.

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Po feb 27, 2012 10:10 pm

Zanimivo, ampak kot pravijo podatki z http://www.spritmonitor.de ima Auris za pol litra nižjo porabo kot Astra. Je treba omenit, da 1.6 literski 132KM motor v aurisu nima prav dosti skupnega z 124KM pred faceliftom. Tehnologija pri novem je pa skoraj enaka kot pri manjših BMWjevih atmosfercih (valvematic=valvetronic), tako da če je za oh in sploh bavarce to dovolj dobro bo tudi za Toyoto.

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če mar 01, 2012 2:16 pm

sonic je napisal/-a:Tudi motor 1.6 od Aurisa se mi je zdel len in izjemno požrešen, na avtocesti pa z visokim obrati in ob slabi zvočni izolaciji že pri 130 kmh utrujajoče preglasen, skoraj gotovo bo 1.4 turbinec v Oplu tu v vseh pogledih veliko boljši...

MadIggy je napisal/-a:Zanimivo, ampak kot pravijo podatki z http://www.spritmonitor.de ima Auris za pol litra nižjo porabo kot Astra. Je treba omenit, da 1.6 literski 132KM motor v aurisu nima prav dosti skupnega z 124KM pred faceliftom. Tehnologija pri novem je pa skoraj enaka kot pri manjših BMWjevih atmosfercih (valvematic=valvetronic), tako da če je za oh in sploh bavarce to dovolj dobro bo tudi za Toyoto.

Poleg tega pa ima novi motor 6 prestav, torej odpade tista bistvena pomankljivost, ki jo pri Aurisu vedno omeni @sonic - visoki obrati pri 130km/h. S 132 konji pa še vedno ostaneš v istem zavarovalnem razredu kot prej, ko jih je imel 126km (nekdo je nekaj omenjal neugodno zavarovanje, kar seveda ni res, ker si še vedno pod 100kw oz. na istem kot pri Astri 1.4T 120km). Treba je tudi vedeti, da s faceliftom vedno odpravijo določene težave ali pomankljivosti, ki so jih imeli prvi modeli. Torej avto je treba preizkusit in ugotovit, če ti pač ustreza. Jaz osebno bi se na vsa zadnja dejstva prej nagibal k Aurisu kot Astri. Tudi zaradi tega, ker o Oplih (Insignie in Astre) zadnje čase slišim dosti pritožb njihovih lastnikov...

Vsekakor bi tudi sam osebno pogledal v smeri Mazde 3 (btw, model je bil pred kratkim faceliftan) in jo na seznamu želja postavil precej pred Astro in Aurisa, namenoma pa je nisem omenjal, ker je avtor že določil ožji izbor dveh kandidatov. ;)
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], pleomax in 13 gostov