Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mirko123
Nov uporabnik

Avto za prevoz kužka

Napisal/-a mirko123 Sr mar 07, 2012 10:23 am

S punco sva posvojila kužiko in stari clio ni dovolj velik za pasji boks, tako da se odločava za nakup rabljenega večjega avtomobila.
Gledava dizla tam za okoli 6000 do 7000 EUR: Doblota, Kangooja, Berlingota in Partnerja.

Hvaležna bi bila za kakršnekoli predloge, nasvete in opozorila.

hvala in lp

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Avto za prevoz kužka

Napisal/-a RedBaron Če mar 08, 2012 11:04 am

kaj konkretno te zanima??

Jaz bi v takem primeru nabavil pick-up oz nekaj z ločenim tovornim prostorom, da nimaš potem vse poslinjeno in polno dlak v avtu, pa še smrdi ne. Če je že res treba vozit psa zraven.

Ali pa nabaviš prikolico, pa voziš psa na prikolici.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Če mar 08, 2012 11:27 am

Kakšen box pa imaš? Velikost psa (plečna višina)? Jaz Atlasa Car 80 (pes ima plečno 57cm, notri se brez problema obrne, ne more pa stati brez da bi upognila glavo. Ponavadi še leži po širini :D ) komot spravim v Clia2 v prtljažnik, drugače pa vozim v Golfu. Seveda je v karavanu in "dostavnikih" to bolj komot, ker lahko daš še nekaj ostale robe zravn.
Nakup boxa (izvedba za avto), je seveda cenejša od menjave avtomobila, če pa je menjava nujna... od vseh se mi najbolj dopadeta brata Partner in Berlingo. Tudi večina ljudi v "našem" kiniloškem društvu ima ta dva modela. Prevladujejo pa karavani.

Če ti je kaj do psa, prikolico odmisli. Če imaš box, dlaka in slinjenje v avtu odpadeta. Vonj pa je itak odvisen od psa do psa. Določene pasme ga (skoraj) nima.

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 Če mar 08, 2012 11:46 am

Prikolica odpade. Treba bo pa nabavit nekaj z velkim prtljaznikom še zaradi opreme za kampirat. Tako da ja Partner in Berlingo, pa tudi Doblo in Kangoo.
Kar se prostornosti tiče so pomoje vsi približno enako ali se motim? Edino novi doblo je res večji.
Berem, da naj bi imeli dobloti dobre motorje JTD, kangooji pa slabe. Take stvari me zanimajo. Če morem bit pozoren na kake zadeve kot je mašina ipd ali naj samo gledam ohranjenost in čimmanj kilometrov?

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če mar 08, 2012 1:27 pm

mirko123 je napisal/-a:Prikolica odpade. Treba bo pa nabavit nekaj z velkim prtljaznikom še zaradi opreme za kampirat. Tako da ja Partner in Berlingo, pa tudi Doblo in Kangoo.
Kar se prostornosti tiče so pomoje vsi približno enako ali se motim? Edino novi doblo je res večji.
Berem, da naj bi imeli dobloti dobre motorje JTD, kangooji pa slabe. Take stvari me zanimajo. Če morem bit pozoren na kake zadeve kot je mašina ipd ali naj samo gledam ohranjenost in čimmanj kilometrov?

JTD je ok, pa tudi dCi v kangooju ne zaostaja bistveno! Bencinski motorji v kangooju so pa itak bulletproof.
Kangoo je izmed naštetih najbolj špartanski (za moje pojme - največ pleha v kabini, čeprav drugi tudi niso najboljši). Doblo mi ne potegne niti oblikovno niti tako.

Sam bi v primeru nakupa takega avta vzel Citroen Berlingo. Citroen zato ker ima bojšo servisno mrežo kot Peugeot, pa še če se prav spomnim je enkrat kolega rekel da je servis za partnerja dražji kot pa če pelješ Berlinga na citroenov servis - pa čeprav je v osnovi to isti avto. HDIji v teh avtih so tudi dobri.
Moj glas gre Berlingu!

Še en namig (pa da ne boš mislil da kaj usiljujem ali pa karkoli): poglejta kot je predlagal W3s7 S1D3, mogoče sploh ne potrebujeta večjega avta. Ali pa mogoče kak enoprostorec Scenic, Xsara picasso ali pa kaj podobnega.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Če mar 08, 2012 2:52 pm

Mene zanima kateri izmed naštetih je največji in ima največji prtljažnik? Ker če jih tak pogledam, mi delujejo vsi podobno. Kaj pa mere?

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Če mar 08, 2012 6:12 pm

mogoče bo kaj pomagalo pri odločtvi, čeprav glede na ceno pridejo v poštev starejši modeli: http://www.youtube.com/watch?v=nWmxWaBFOIM
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov