a4 je napisal/-a:jaz sem najprej rekel da bi jaz izbral dizla, ker mi je všeč poraba, pa tudi pospeševanja (in vožnja) so čist vredu.
...
potem so nekateri še nadaljevali debato o porabi ter o tem, kdaj se ti teh 2.000€ razlike pri nakupu povrne in tu sem jaz napisal da se kupci golfov pač zavedajo da jih bo avto stal skoraj 20.000€
Kar bi TI izbral, za druge ni relevantno, če nimaš nekih razumnih argumentov, zakaj tako. Razen če imaš pač fetiš da na zadku avta piše TDI...
Praviš "pospeševanja (in vožnja) so čist vredu", torej sklepam bi bila tudi po tvoje lahko pri dizlu boljša, a zate je glavna zvezda nizka poraba.
Pa se tebi da dopovedat, da če je varčnost dražjega motorja edina glavna prednost pred cenejšim in poskočnejšim motorjem, je smiselno ekonomske prednosti nižje porabe natančno preračunati? In za nekoga ki vozi letno 10.000 km ali manj, se pač dizel ne splača, zadnja leta pa z turbobencinarjem tudi pri navoru ni več prikrajšan napram turbodizlu....
Drugače pa golf lahko stane tudi okoli 15.000 jurjev in itak ne vem od kod ti ideja da kupci golfov pa kar brezbrižno vržejo jurja ali dva stran...
jaz pa niti pod razno ne bi kupil golfa 6 samo zaradi tega ker se lahko isto prepeljem iz maribora v ljubljano v astri H ki (nova) stane 4.000€ manj
Ja in kaj potem? Tako pot se lahko prepelješ tudi z avtom za 500 EUR (vključno s tempomatom), ampak ni fora v tem. Človeka ne zanima Astra, temveč Golf.
kot rečeno pa avtor teme sprašuje o tem kateri motor naj izbere in jaz mu še vedno svetujem dizla če že pač hoče golfa 6.
in še vedno bo pomembnejši argument poraba goriva, saj kdo pa rad hodi na bencinske postaje ? če drugo ne, zaradi manjše porabe en rezervoar dlje časa "zdrži"
Mislm kakšne buče no. Saj res da tank malo dlje zdrži, ampak pri majhni letni kilometrini to ni pomembno... ma sem obupal... a bi ti plačal 1000 EUR več za električno napravo, ki ti prihrani letno za 50 EUR elektrike (čez 10 let pa moraš kupiti novo)?