Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nakup novega GOLF 6.

Napisal/-a sonic Če mar 08, 2012 9:30 am

a4 je napisal/-a:sem vozil oba, vzel bi pa dizla 1.6 ker je super motor z nizko porabo ki je dandanes nekaterim ključna.
če si pa navajen na vožnjo dizla pa sploh ne vem zakaj premišljuješ o bencinarju.
Me zanima če si res vozil oba... Ker tisto kar je fajn v vožnji pri dosedanjih turbodizlih, več ali manj dobiš pri novih turbobencinarjih.

Nizka poraba tudi ni sama sebi namen - gre za manjše stroške. Če pa plačaš za dizelaša 2000 EUR več, zaradi manjše porabe pa v nekaj letih prišparaš le npr 1000 EUR, si še vedno 1000 EUR v minusu...
In avtor teme je s svojo kilometrino nekako bolj v tem scenariju.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če mar 08, 2012 11:10 am

sonic je napisal/-a:
a4 je napisal/-a:sem vozil oba, vzel bi pa dizla 1.6 ker je super motor z nizko porabo ki je dandanes nekaterim ključna.
če si pa navajen na vožnjo dizla pa sploh ne vem zakaj premišljuješ o bencinarju.
Me zanima če si res vozil oba... Ker tisto kar je fajn v vožnji pri dosedanjih turbodizlih, več ali manj dobiš pri novih turbobencinarjih.

Nizka poraba tudi ni sama sebi namen - gre za manjše stroške. Če pa plačaš za dizelaša 2000 EUR več, zaradi manjše porabe pa v nekaj letih prišparaš le npr 1000 EUR, si še vedno 1000 EUR v minusu...
In avtor teme je s svojo kilometrino nekako bolj v tem scenariju.

Mene tudi to zanima, če je vozil oba.

Jaz bi rekel da ne, ker TSI precej bolj zvezno vleče in tudi pri precej nižjih obratih od 1.6TDIja. Meni osebno je TSI bil precej bolj prijeten za vozit od 1.6TDIja pri katerem sem moral po prestavni ročki posegat večkrat.

Poraba je ključna, ampak tudi tu moraš racionalno in bjektivno pretehtat možnosti. Prvič če imaš toliko kratkih voženj, boš rabil ohoho časa da boš prinesel z razliko v porabi razliko pri nabavni ceni, tako kot pravi Sonic.
Pustimo pa možnosti okvare kakega DPFja na strani, ki pa pri takih kratkih vožnjah bi se prej kot slej pojavile..

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če mar 08, 2012 12:37 pm

Povprečna poraba iz strani spritmonitor.de (kar od vsega verjetno še najbolj drži):
Golf 1.6 tdi ~ 5,41l /100km
Golf 1.2 tsi ~ 6,48l /100km

Še linki:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če mar 08, 2012 12:59 pm

2.000€ razlike pri nakupu ? tisti ki kupuje golfa itak ne gleda na denar, ker ve da bo stran vrgel 20.000€
(pa še vseeno je nekaj plastike v notranjosti za ta denar)

sem vozil oba, zaradi mene lahko dvomite ampak pri rent a carju imajo oba :D res da sem vozil dizla več kot bencinarja, pa vseeno bi jaz izbral dizla in pika.

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 Če mar 08, 2012 2:45 pm

a4 je napisal/-a:2.000€ razlike pri nakupu ? tisti ki kupuje golfa itak ne gleda na denar, ker ve da bo stran vrgel 20.000€

Če ne gledaš na denar, zakaj ti je pol pomembna un liter nižja poraba :roll:

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe mar 09, 2012 6:40 am

mm46 je napisal/-a:
a4 je napisal/-a:2.000€ razlike pri nakupu ? tisti ki kupuje golfa itak ne gleda na denar, ker ve da bo stran vrgel 20.000€

Če ne gledaš na denar, zakaj ti je pol pomembna un liter nižja poraba :roll:

celo temo preberi

jaz sem najprej rekel da bi jaz izbral dizla, ker mi je všeč poraba, pa tudi pospeševanja (in vožnja) so čist vredu.
potem so nekateri še nadaljevali debato o porabi ter o tem, kdaj se ti teh 2.000€ razlike pri nakupu povrne in tu sem jaz napisal da se kupci golfov pač zavedajo da jih bo avto stal skoraj 20.000€

jaz pa niti pod razno ne bi kupil golfa 6 samo zaradi tega ker se lahko isto prepeljem iz maribora v ljubljano v astri H ki (nova) stane 4.000€ manj, pa še tempomat mam zraven medtem ko ga vsak novi golf nima. v glavnem golfa si ne morem privoščiti pa še skrbi me ne da je tako.

kot rečeno pa avtor teme sprašuje o tem kateri motor naj izbere in jaz mu še vedno svetujem dizla če že pač hoče golfa 6.
in še vedno bo pomembnejši argument poraba goriva, saj kdo pa rad hodi na bencinske postaje ? če drugo ne, zaradi manjše porabe en rezervoar dlje časa "zdrži"

pa Lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe mar 09, 2012 11:37 am

a4 je napisal/-a:jaz sem najprej rekel da bi jaz izbral dizla, ker mi je všeč poraba, pa tudi pospeševanja (in vožnja) so čist vredu.
...
potem so nekateri še nadaljevali debato o porabi ter o tem, kdaj se ti teh 2.000€ razlike pri nakupu povrne in tu sem jaz napisal da se kupci golfov pač zavedajo da jih bo avto stal skoraj 20.000€
Kar bi TI izbral, za druge ni relevantno, če nimaš nekih razumnih argumentov, zakaj tako. Razen če imaš pač fetiš da na zadku avta piše TDI...

Praviš "pospeševanja (in vožnja) so čist vredu", torej sklepam bi bila tudi po tvoje lahko pri dizlu boljša, a zate je glavna zvezda nizka poraba.
Pa se tebi da dopovedat, da če je varčnost dražjega motorja edina glavna prednost pred cenejšim in poskočnejšim motorjem, je smiselno ekonomske prednosti nižje porabe natančno preračunati? In za nekoga ki vozi letno 10.000 km ali manj, se pač dizel ne splača, zadnja leta pa z turbobencinarjem tudi pri navoru ni več prikrajšan napram turbodizlu....

Drugače pa golf lahko stane tudi okoli 15.000 jurjev in itak ne vem od kod ti ideja da kupci golfov pa kar brezbrižno vržejo jurja ali dva stran...

jaz pa niti pod razno ne bi kupil golfa 6 samo zaradi tega ker se lahko isto prepeljem iz maribora v ljubljano v astri H ki (nova) stane 4.000€ manj
Ja in kaj potem? Tako pot se lahko prepelješ tudi z avtom za 500 EUR (vključno s tempomatom), ampak ni fora v tem. Človeka ne zanima Astra, temveč Golf.

kot rečeno pa avtor teme sprašuje o tem kateri motor naj izbere in jaz mu še vedno svetujem dizla če že pač hoče golfa 6.
in še vedno bo pomembnejši argument poraba goriva, saj kdo pa rad hodi na bencinske postaje ? če drugo ne, zaradi manjše porabe en rezervoar dlje časa "zdrži"

Mislm kakšne buče no. Saj res da tank malo dlje zdrži, ampak pri majhni letni kilometrini to ni pomembno... ma sem obupal... a bi ti plačal 1000 EUR več za električno napravo, ki ti prihrani letno za 50 EUR elektrike (čez 10 let pa moraš kupiti novo)?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov