Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Nov uporabnik

Nakup Tourana

Napisal/-a top Po mar 12, 2012 8:10 am

Živjo,

kupujem rabljenega Tourana (ali nekaj primerljivega). Zelo si želim avtomatika in izbire (predvsem slovenskih avtov) je zelo malo.
V oči mi je padel tale, ki ima sicer relativno veliko prevoženih KM, vendar je zraven 1 letna garancija pri Motive Service.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5571184&show=1

Pozna kdo avto? Mnenja o samem letniku, motorju?

Tudi o prodajalcu RBM Center nisem nikjer ničesar zasledil. Ali ima kdo kakšno izkušnjo?

P.s avto se prodaja tudi na Bolhi in tam se vidno da je prodaja od Decembra (sicer za preko 15k). Nekako veliko časa se mi zdi da se prodaja glede na to da ni primerljive ponudbe...morda je pa kriva le visoko nastavljena začetna cena.

Hvala!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nakup Tourana

Napisal/-a sonic Po mar 12, 2012 9:25 am

Ne poznam trgovca in tudi ne tega kokretneg avta, ampak na prvi pogled bi rekel da to utegne biti v redu zadeva.

Edino če boš šel gledat ta avto, natačno preveri seznam opreme - recimo v oglasu ni naveden tempomat, ki ga ta primerek 100%, ima (ker je to v osnovni opremi čisto vseh Touranov, vsaj tega letnika). In če so pozabili tempomat, so morda še kaj drugega - ali pa pomotoma napisali kaj, česar ni...

Mene osebno bi zaenkrat motila le ponesrečena izbira barv (sicer lepa modra paše mogoče na običajne Tourane, na CrossTouranu pa ne najbolj; tudi barva sedežev mi preveč všeč, ampak OK).

Razliko med navadnim in CrosTouranom poznaš?

SIcer so te letniki Touranov menda OK, vsekakor na splošno pri Touranu glej da bo letnik 2007 ali novejši, ker takrat je bil facelift in so ga kar dosti polepšali, tudi v kabini so materieli lepši in se zdijo boljši...
Z motorji 2.0 TDI je bilo nasploh menda dosti težav, ampak če je letnik 2008 je morda že poštimano, poleg tega ima ta primerek močnejšo 170-konjsko varianto tega motorja, mogoče je pri tem itak kaj drugače (naj pove kdo ki bolj pozna kaj točno je bilo z 2.0 TDI-ji).

DSG menjalnik je za uporabo super, upajmo da je tale v dobrem stanju. Preveri če so v DSG redno menjali olje (na 60.000 km), če nisi 100% in boš avto vseeno kupil, ga daj po nakupu menjat.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po mar 12, 2012 9:47 am

šele sedaj opazil: čeprav je DSG, so v oglasu označili da je ročni menjalnik...

(sem šel za štos gledat avto.net koliko je ponudbe Touranov z DSG in jih je kar nekaj, ampak tega 'tvojega' ni bilo v seznamu, ker ima napačno obkljukan ročni menjalnik).

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Nov uporabnik

Napisal/-a top Po mar 12, 2012 11:39 am

sonic je napisal/-a:Ne poznam trgovca in tudi ne tega kokretneg avta, ampak na prvi pogled bi rekel da to utegne biti v redu zadeva.

Edino če boš šel gledat ta avto, natačno preveri seznam opreme - recimo v oglasu ni naveden tempomat, ki ga ta primerek 100%, ima (ker je to v osnovni opremi čisto vseh Touranov, vsaj tega letnika). In če so pozabili tempomat, so morda še kaj drugega - ali pa pomotoma napisali kaj, česar ni...

Mene osebno bi zaenkrat motila le ponesrečena izbira barv (sicer lepa modra paše mogoče na običajne Tourane, na CrossTouranu pa ne najbolj; tudi barva sedežev mi preveč všeč, ampak OK).

Razliko med navadnim in CrosTouranom poznaš?

SIcer so te letniki Touranov menda OK, vsekakor na splošno pri Touranu glej da bo letnik 2007 ali novejši, ker takrat je bil facelift in so ga kar dosti polepšali, tudi v kabini so materieli lepši in se zdijo boljši...
Z motorji 2.0 TDI je bilo nasploh menda dosti težav, ampak če je letnik 2008 je morda že poštimano, poleg tega ima ta primerek močnejšo 170-konjsko varianto tega motorja, mogoče je pri tem itak kaj drugače (naj pove kdo ki bolj pozna kaj točno je bilo z 2.0 TDI-ji).

DSG menjalnik je za uporabo super, upajmo da je tale v dobrem stanju. Preveri če so v DSG redno menjali olje (na 60.000 km), če nisi 100% in boš avto vseeno kupil, ga daj po nakupu menjat.

Živjo,

ja DSG-jev je kar nekaj vendar so moji pogoji: SLO, vsaj 140KM in 1. lastnik (tako na koncu ostane bolj malo ali nič;)

Med opremo je tempomat zabeležen in še nekateri dodatki:

- tempomat / Adaptive Cruise Control / Distronic

Glede Crosstourana mislim, da je večinoma razlika le estetska (in razdalja od tal ene 10mm več)?

Glede motorjev sem slišal da so pred 2008 imeli neke težave in to me nekako najbolj skrbi (čeprav je tu spet 1 letna garancija).
Glede menjalnika, naj bi imel vse servise opravljene pri pooblaščenem serviserju, torej predpostavljam da so menjavo olja opravili.

Hvala za odgovor.

LP

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po mar 12, 2012 12:07 pm

top je napisal/-a:Med opremo je tempomat zabeležen in še nekateri dodatki:

- tempomat / Adaptive Cruise Control / Distronic
Lahko da sem prej spregledal, ali pa so tudi vmes popravili.
Pa ne vem kaj mislijo s tem "Adaptive Cruise Control / Distronic" - če je to 'aktivni tempomat', ki ga imajo nekateri avtomobili zadnje čase, ne vem če ga ima Touran iz leta 2007/8... (seveda lahko da so pač samo to obkljukali v oglasi, da bolje zveni).

Glede Crosstourana mislim, da je večinoma razlika le estetska (in razdalja od tal ene 10mm več)?
Tako je.
Pa originalna kolesa CrossTourana so malo posebna - zadnje gume so širše kot sprednje... (ne vem točno zakaj, ampak tako je; no za zimske pogosto dajo gor 4 običajne 16" platišča in z 4 običajnimi 16" zimaki)...

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po mar 12, 2012 12:30 pm

sonic je napisal/-a:barva sedežev mi preveč všeč

če bi jaz to napisal bi ti dejal, da pač "koga briga kakšna barva sedežev je tebi všeč"

...razen če imaš fetiš na leder sedeže... in tako naprej

(verjetno se spomniš teme nakup golfa 6) :roll:

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Po mar 12, 2012 1:17 pm

Pri nas ma oče Tourana letnik 2009 2.0 TDI 140km, avto ma zdj 80k kilomtrov pa dela že ves čas čist brez težav. Je pa avto super za vozt pa še zelo praktičen je.
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po mar 12, 2012 1:36 pm

a4 je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:barva sedežev mi preveč všeč

če bi jaz to napisal bi ti dejal, da pač "koga briga kakšna barva sedežev je tebi všeč"

...razen če imaš fetiš na leder sedeže... in tako naprej
Nimam... raje imam blago, hehe (no ali p alkantare se mrda ne bi branil).
Sem pa itak mimo pihnil s temi sedeži, priznam: potem ko sem malo gledal, imajo vsi CrossTourani take sedeže, pač še ena posebnost Crossa (sedaj pa v štacuno po pepel :mrgreen:

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po mar 12, 2012 3:25 pm

top je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
ja DSG-jev je kar nekaj vendar so moji pogoji: SLO, vsaj 140KM in 1. lastnik (tako na koncu ostane bolj malo ali nič;)

Zato pa zelo zelo pazi pri nakupih v SLO, ker magične številke prevrtenih kilometrov so več ali manj med 120-150t km. Seveda se lahko najde tudi točno takšen kot si ga želiš, ampak zna trajati. Še najbolje bi bilo da bi ga dobil direktno od prodajalca (fizične osebe), katera si je lastila avto in da tudi prečekiraš vse papirje. Lahko da je tudi ta super, ampak pojdi na servis in naj ti pogledajo kako je bil servisiran, če kaj ne štima oz. če ti bo že prodajalec kaj bluzil, pač roke stran. Dober preverjen avto se da dobiti tudi iz tujine, samo so cene nekako takšne kot pri nas. Verjamem pa da so več ali manj takšni kot si ga želiš uvoženi.

Nov uporabnik

Napisal/-a top Po mar 12, 2012 10:36 pm

Grega_ je napisal/-a:
top je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Zato pa zelo zelo pazi pri nakupih v SLO, ker magične številke prevrtenih kilometrov so več ali manj med 120-150t km. Seveda se lahko najde tudi točno takšen kot si ga želiš, ampak zna trajati. Še najbolje bi bilo da bi ga dobil direktno od prodajalca (fizične osebe), katera si je lastila avto in da tudi prečekiraš vse papirje. Lahko da je tudi ta super, ampak pojdi na servis in naj ti pogledajo kako je bil servisiran, če kaj ne štima oz. če ti bo že prodajalec kaj bluzil, pač roke stran. Dober preverjen avto se da dobiti tudi iz tujine, samo so cene nekako takšne kot pri nas. Verjamem pa da so več ali manj takšni kot si ga želiš uvoženi.

Ja v tujini je velika izbira, cenovno pa ni glih nek biznis. Že samo DMV-ja pride za takšen avto 2500 EUR...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 21 gostov