martin85 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Počasi bom moral menjati iztrošen stari avto in se mi sanja ne, kaj naj kupim.
Do sedaj sem vozil bravota 1.6 bencinca s katerim sem bil relativno zadovoljen.
Motila me je prevelika poraba (8,5l) in premalo prostora. Letno sem delal 17-18kkm, sedaj računam na cca 20-22kkm zato verjetno dizla.
Je pa do tega cca 20% mesto, 25% AC, ostalo izven mesta. Rad bi tudi več navora, ker mi je na strmi ovinkasti cesti v snegu bravo delal probleme (pod 2500vrt ni bilo dovolj moči, z več pa je bila hitrost prevelika).
Želje so sledeče:
-dovolj velik prtljažnik, da vanj dam (lahko razmontirano) kolo brez podiranja sedežev
-povprečna poraba do 7,5l
-poceni vzdrževanje (pomemba mi je zanesljivost)
-klima
-več udobja, kot mi ga je nudil bravo
-nisem dirkač, vendar dosti pod 100konjev ne-bi
-dosti čez 4500eu ne dam
Kakršnikoli predlogi dobrodošli, ker nisem značkar.
Hvala!
Mivec je napisal/-a:Hyundau I30
martin85 je napisal/-a:Tele C5 so mi všeč in udobne vendar se malo bojim podvozja (za to ceno težko da ma kateri pod 200-250kkm).
.
Badzo je napisal/-a:martin85 je napisal/-a:Tele C5 so mi všeč in udobne vendar se malo bojim podvozja (za to ceno težko da ma kateri pod 200-250kkm).
.
Kaj se maš pa toliko za bat podvozja?
Badzo je napisal/-a:Kolikor se spomnim teh citroenov - dalo se jih je dobit tudi brez regulacije podvozja (ne vem pa ali majo vsi hidravliko)..
So ga imeli znanci - nobenih resnejših težav razen zaribanega ležaja pri jermenu alternatorja (ob tem je vredno povdarit da so z glavnim servisom zamujali). S podvozjem nobenih težav (imeli so regulacijo podozja), kljub temu da se je avto vozil po terenu, ki ga večina današnjih SUVov ne vidi.
Z avtom se je delalo kot svinja z mehom je pa šel z nekaj čez 210k km stran od hiše (kake 2leti nazaj) pa še danes ga vidim po Lj.
Po forumu brska: blasfemik in 16 gostov