Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pavel
Novinec

Plačilo kupnine

Napisal/-a pavel Sr apr 11, 2012 3:21 pm

Zanima me, kako plačujete kupnino za avto. ki ga kupite od fizične osebe.Nosite s seboj gotovino, ki jo po prepisu izplačate, ali obstaja še kekšna bolj preprosta varianta?

lp

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Re: Plačilo kupnine

Napisal/-a Mgajvr Sr apr 11, 2012 3:43 pm

to je vse po dogovoru. ponavadi se plača na roko.
so variante da se nakaže na tekoči račun, ampak je s tem malo več dela.
najlažje in najhitreje je gotovina, takoj uredit pogodbo, prepis....
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

ozze
Nov uporabnik

Napisal/-a ozze Sr apr 11, 2012 4:28 pm

Najbolje je plačati preko položnice. Gresta s prodajalcem skupaj na banko in na njegov trr nakažeš željen znesek.
Le tako imaš dokaz, da si denar nakazal, da ni bil denar ponarejen ali da je nepravi znesek.

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador Sr apr 11, 2012 5:43 pm

jaz bi nekaj drugega vprašal v tej temi, kako je s prepisom pri prodaji oz. nakupu, kje v lj. lahko to uredimo in koliko približno stane prepis, a je cena prepisa odvisna od zneska kupnine?

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Sr apr 11, 2012 6:12 pm

matador je napisal/-a:jaz bi nekaj drugega vprašal v tej temi, kako je s prepisom pri prodaji oz. nakupu, kje v lj. lahko to uredimo in koliko približno stane prepis, a je cena prepisa odvisna od zneska kupnine?

Vse se lahko, oz ko sem jaz lani prodal svoj avto, sva z kupcem vse uredila na AMZS (na Dunajski), tudi kupoprodajno pogodbo sva tam dobila. Prepis je stal (kolikor se spomnim) 7€.
lp

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če apr 12, 2012 7:35 am

Meni je kupec plačal na banki, jest sem potem nakazal naprej prodajalcu mojega novega avtomobila.
V prvem primeru sem šel z njim do okenca njegove banke in je prenakazal, ter dal potrdilo da je bilo nakazano na moj račun.
Ko sem kupoval mi je pa prodajalec zelo zaupal, imel sem že narejen prepis nase, dan kasneje je pa dobil denar na račun.
Res pa da je odbvisno za kolikšen denar se gre....jest sem imel primer 10-12t EUR...kar ni šans da s sabo nosim.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če apr 12, 2012 7:55 am

ozze je napisal/-a:Najbolje je plačati preko položnice. Gresta s prodajalcem skupaj na banko in na njegov trr nakažeš željen znesek.
Le tako imaš dokaz, da si denar nakazal, da ni bil denar ponarejen ali da je nepravi znesek.

X2.
Tudi ko sem jaz nazadnje prodajal avto, sva s kupcem uredila kar na banki - prinesel je keš, ki ga je položil na moj transakcijski račun (OK, lahko bi on namesto nošenja gotovine tudi nakazal s svojega računa, ampak kot prodajalcu mi je itak vseeno).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov