Če gledaš mali avto za po mestu, je Aygo (Peugeot 107/ Citroen C1) pomoje odličen. Punca ga ima zdaj že skoraj eno leto, kupila je novega. Z avtom do sedaj ni bilo še niti enega, najmanjšega problema. Ima bencinsko verzijo - 1.0 VVTI. 50kw (68hp) se mogoče sliši malo, ampak lahko rečem, da se avto tja do ene 90km/h kar spodobno premakne. Sploh s tem "mestnim" menjalnim razmerjem; prva gre 55, druga 95, tretja 136, pol maš pa še četrto pa peto za končno hitrost (140km/h?). Motor ima ketno, zunanjost pa je skoraj vsa narejena kot lego kocke, tak da lahko karkoli takoj (skoraj na klik) menjaš. Servisiranje je dokaj poceni, pije tam okoli 5l. Stroški so res majhni. Za 4 komade spodobnih zimskih gum (Bridgestone Blizzak LM30) je punca odštela 220€. Prtljažnik je sicer majhen, ampak tudi na zadnjih sedežih lahko ljudje normalno sedijo. Jaz bi izboljšal edino sprednje sedeže, bočnega oprijema skoraj ni,. Druga pomanjkljivost, ki jo vidim jaz, je da iz voznikove strani ne moreš odpreti sovoznikovega (električnega) stekla. Je pa avto sam tolko mali, da se brez napora nagneš na desno stran pa držiš gumbek.
Punca že od začetka beleži porabo -
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=11636. Glede na to da ma do doma 7km vožnje v hrib (druga, tretja prestava) je poraba pomoje odlična.
Če bi jaz bil na tvojem mestu in ne bi potreboval ravno denarja, bi verjetno kupil novega. Dobiš ga že za 8k€, z dolgo garancijo in 0km, pa potem točno veš kaj imaš.
Za Lupota ti svojega mnenja ne morem podat, ker ga nisem imel, ampak kolko sem jih jaz gledal kako leto nazaj (za Lupo 1.8T projekt) niso bli glih nekaj ohranjeni in z veliko km..