Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: avto za vleko priklice z skupno maso 2t

Napisal/-a cruiser1 So mar 31, 2012 12:31 pm

~toMmy~ je napisal/-a:@cruiser1: Eh če se ti zdijo kombiji nasploh neokretne škatle, potem se mi zdi škoda sploh kaj dalje menit. Nekateri so res neokretni (Traffic, ker se ga ne da namotat, 2x podaljšan Master zaradi medosne ipd.), ampak kakšen (potniški) Transporter, Master v osnovni izvedbi, prav tako tudi enkrat povišan in podaljšan Master, Sprinter starejše generacije... če se ti to zdi neokretno oz. slabše kot osebni avto, potem ne znaš vozit kombija, ker to so pa res super zadeve! :D

Govorim, da je kombi neokreten v primerjav s pick upom! Vozil sem nekaj kombijev in nisem imel nobenih večjih težav ampak v primerjavi s pick upom so precej bolj nerodni.

~toMmy~ je napisal/-a:
Glede velikosti pa lahko pišete še tisoč primerov nesposobnih voznikov, jih poznam tudi sam, ampak še enkrat ponavljam, če ni prostora, ga pač ni. Na veliko mestih vsaj jaz ne bi imel kaj iskat s takim glomaznim pickapom, ker ga ne boš spravil v box ipd.

To o nesposobnosti nekaterih voznikov je sicer res druga zgodba ampak je pa res, da so ravno taki zelo pametni kako nekdo drug ne bo mogel voziti večjega avtomobila. Sem pa že omenil, da včasih se lahko zgodi, da ne moreš parkirati in se zapelješ še malo naprej. Kaj pa je to tako groznega? Men sploh ni jasno, da imajo nekateri stalno probleme s parkiranjem. Edino problem je, če želiš vedno in povsod parkirati zastonj! Takrat je pa res težje najti parkirišče.

~toMmy~ je napisal/-a:
Še vedno me resno zanima logična razlaga, kako je lahko z večjo širino in večjim obračalnim krogom nekaj bolj okretno... :D

Moj pick ua ima zelo majhen obračalni krog. Celo manjši od mnogih osebnih avtomobilov, je skoraj, kot viličar ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So mar 31, 2012 12:38 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Moj pick ua ima zelo majhen obračalni krog. Celo manjši od mnogih osebnih avtomobilov, je skoraj, kot viličar ;)

11,9m..tulk kot ima novi transporter najmanši obračalni radij

vir:
http://www.ehow.com/list_7400600_1992-f ... tions.html

http://www.vw-gospodarska.si/files/si/d ... ei/724.pdf
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So mar 31, 2012 9:27 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

11,9m..tulk kot ima novi transporter najmanši obračalni radij

vir:
http://www.ehow.com/list_7400600_1992-f ... tions.html

http://www.vw-gospodarska.si/files/si/d ... ei/724.pdf

za primerjavo
twingo 9.74m
smart okoli 8.7m
sam si lastim vectro kjer smatram da ni nek mestni avto 11.9m
lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So mar 31, 2012 9:30 pm

Smart ima 8,7m? :shock: Kulk pa ma pol peg perego gt3? 10m? :mrgreen:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So mar 31, 2012 10:16 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Smart ima 8,7m? :shock: Kulk pa ma pol peg perego gt3? 10m? :mrgreen:

Ha ha! Smart je res zmagovalec :lol: po nekih podatkih ima celo 9.1m :shock: http://www.avto.info/Novosti/ADAC-Prime ... bilih.html

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne apr 01, 2012 1:40 am

cruiser1 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:@cruiser1: Eh če se ti zdijo kombiji nasploh neokretne škatle, potem se mi zdi škoda sploh kaj dalje menit. Nekateri so res neokretni (Traffic, ker se ga ne da namotat, 2x podaljšan Master zaradi medosne ipd.), ampak kakšen (potniški) Transporter, Master v osnovni izvedbi, prav tako tudi enkrat povišan in podaljšan Master, Sprinter starejše generacije... če se ti to zdi neokretno oz. slabše kot osebni avto, potem ne znaš vozit kombija, ker to so pa res super zadeve! :D

Govorim, da je kombi neokreten v primerjav s pick upom! Vozil sem nekaj kombijev in nisem imel nobenih večjih težav ampak v primerjavi s pick upom so precej bolj nerodni.

~toMmy~ je napisal/-a:
Glede velikosti pa lahko pišete še tisoč primerov nesposobnih voznikov, jih poznam tudi sam, ampak še enkrat ponavljam, če ni prostora, ga pač ni. Na veliko mestih vsaj jaz ne bi imel kaj iskat s takim glomaznim pickapom, ker ga ne boš spravil v box ipd.

To o nesposobnosti nekaterih voznikov je sicer res druga zgodba ampak je pa res, da so ravno taki zelo pametni kako nekdo drug ne bo mogel voziti večjega avtomobila. Sem pa že omenil, da včasih se lahko zgodi, da ne moreš parkirati in se zapelješ še malo naprej. Kaj pa je to tako groznega? Men sploh ni jasno, da imajo nekateri stalno probleme s parkiranjem. Edino problem je, če želiš vedno in povsod parkirati zastonj! Takrat je pa res težje najti parkirišče.

~toMmy~ je napisal/-a:
Še vedno me resno zanima logična razlaga, kako je lahko z večjo širino in večjim obračalnim krogom nekaj bolj okretno... :D

Ti očitno govoriš o svojem pickupu, jaz pa o tistem, ki si ga predlagal. ;) Med tvojim in tistim je pa bistvena razlika, tvoj je krajši, ožji, nižji, ima občutno manjši obračalni krog in je zelo škatlast. Pač ravne linije, ki so najbolj hvaležne za manevriranje med ovirami. Tisto "čudo" je pa popolnoma druga zgodba.

Glede parkiranja ne govorim o tem, če bo zastonj ali boš recimo moral parkirati 100m stran, govorim o primerih, kjer imam obveznosti in "prijetna opravila" in enostavno z nečim tako velikim ne bi mogel (legalno) parkirati niti 500m stran, ko bi bilo že malo več gužve. S tistim predlaganim bi že za svoje relativno veliko dvorišče moral enkrat popravljat, da bi ga zapeljal gor itd. Z dodatno veliko prikolico je pa vse skupaj sploh glomazno.

Obračalni krog tvojega predloga je velik, širina in dolžina sta obupni tudi za najbolj izdatne bokse...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Ne apr 01, 2012 6:40 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Smart ima 8,7m? :shock: Kulk pa ma pol peg perego gt3? 10m? :mrgreen:

Hahahahaha. Sicer za Peg Perego ne vem, ampak za quinny-a ti lahko iz izkušenj povem, da ga na mestu obrneš za 360 stopinj. Pa še cenejši je od Smarta, pa parvtako lahko z njim potujeta dva - eden (običajno večji) zadaj tiši, drug pa spredaj sedi in komentira (al pa spi). Pa še porabo ima komaj eno flaško čaja na 5 kilometrov.

Jaz se strinjam s cruiserjem glede kompliciranja pri parkiranju. Kakorkoli je manjše mogoče fizično bolj okretno je ponavadi tako, da se ta razlika v realnosti izgubi, saj jih mnogo vozi majhno zato, ker so prepričani, da večjega ne zmorejo. In še kako prav imajo. Zato pa je brezveze debatirati o okretnosti velikih vozil, ker ponavadi bomo tisti s ta velikimi vedno lažje parkirali, kljub dimenzijskim hendikepom. Je pa res, da tisti z manjšimi lažje mahajo ven ostalim, naj se jim umaknejo. Namreč nekdo ki maha iz smarta je videt kot da bi ti cel avto mahal - polno vetrobransko steklo nekih rok, stranska stekla pa polna komolcev. Pa ponavadi tk intenzivno mahajo, da se še cel avto poleg miglje.
Spremljajte enkrat malo dogajanje na prkiriščih, kako bo nekdo z veliko škatlo spretno v enem šusu zrihtal vse, majhni pa se bodo popravljali po 3x, 4x naprej in nazaj, preden ga bodo končo parkirali, po možnosti krivo. Sicer to ni pravilo, je pa na žalost dokaj pogost pojav.
Zato jaz, kadar parkiram, raje parkiram zraven večjega avta, ker sem prepričan, da bo njegov voznik z lahkoto obšel moje odbijače, pri majhnih pa me je vedno strah, da mi bo rit odnesel, ker ni računal, da bo vzporedno z njim stala neka ovira, ki bo segala še kak meter bolj ven od njegovega avta. Poleg tega mi je že enkrat na parkirišču nekdo s Hyundai Atos al neki takega, odnesel cel zadnji bok in blatnik, pol pa je rekel da je mislil, da bo šlo mimo, ko je obračal. Očitno je imel prevelik avto.
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne apr 01, 2012 8:38 pm

uros_p je napisal/-a:Zato jaz, kadar parkiram, raje parkiram zraven večjega avta, ker sem prepričan, da bo njegov voznik z lahkoto obšel moje odbijače, pri majhnih pa me je vedno strah, da mi bo rit odnesel, ker ni računal, da bo vzporedno z njim stala neka ovira, ki bo segala še kak meter bolj ven od njegovega avta.

X2

Nikoli nimam dobrega občutka, če moram avto pustiti zraven kakšnih miniaturnih vozičkov saj tem "pilotom" ni znano, da nekateri avtomobili dejanski imajo prtljažnik in motorni koš. :lol:

zigyec
Nov uporabnik

Napisal/-a zigyec Po apr 02, 2012 12:01 am

Volkswagen caddy 1.9 tdi preizkušen delovni stroj, za vsakotedensko vleko 1500kg težkega kompresorja, tut po težkem tereni.
Če pa iščeš novga ti predlagam Caddy 2.0 tdi 4 motion

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To apr 03, 2012 8:38 pm

Jaz ravno zdaj zadnje čase prevažam prikolico, star cigel furamo skupaj.
Avto Xsara 2.0Hdi 90 konjska, avto ima 1200kg, naložena prikolica 900kg. Ima naletno zavoro, tako da glede tega ni problem. Tudi s samo vožnjo ni problem, dokler je cesta dobra; pri slabši cesti, začne prikolica zibat, hopsa. V hrib, recimo, imamo en odsek z več kot 10% naklona, gre gor v tretji lepo 70, bi šlo več tudi, samo se ne moreš spodaj zagnat, ker je cesta razbita, in preveč hopsa. Kaj pa je problem, ki ga vidim; danes sem ravno na vrh tega klanca, ko se že skoraj poravna skoraj počakal, ker je v ovinku nasproti prišel tovornjak, potem pa prva pa normalno pritisnem na gas, začnejo gume cvilit, avto kople. Isto je ko spelješ pa če pohodiš gas; itak moreš met več gasa, da spelješ, potem pa koplje, če nimaš občutka.
Tako da, ko ste eni govoril, da z avtom 1500kg kak karavan, kamot vleče prikolico 2000kg in to s konji, ko je še težišče visoko, pa vse skupaj bol nestabilno (dva konja peljat ali pa cigel je mal razlika ;) )....ne vem no.....po ravnem ja, v kak klanc pa ne vem kako bi se to obnašalo, enostavno je premalo teže na pogonskih kolesih in koplje na suhem asfaltu kaj šele kje drugje, splejevanje pa je tudi problematično v kakem nagibu.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov