Napisal/-a gogocak Po apr 30, 2012 10:54 am
Pozdravljeni,
Na razpolago je 15.000 e, avto se bo uporabljal večinoma po mestu od 3,4 km pa do 12 km v eno stran dnevno, odvisno kdo ga vzame, jaz ali punca, dvakrat na mesec pa trip okrog 500 km za vikend, poleg tega še kakšen izlet... Računam, da bom delal tam od 15-20-000 km na leto.
Iz naslova se vidi, da razlike v ceni med avtoma ne bo, kia je dizel 90 km, vsa možna oprema....6. prestava za dolge vožnje...
Ibiza fr, 1.2 tsi 105 km, samo 5. prestav( nevem zakaj ne dajo 6 kot v polotu?!?!), oprema tudi polna... Vozil sem že oba, nimam predsodkov glede znamk, kia je res lep avto, opreme za čez glavo, garancija..... ibiza pa me mi je všeč njen izgled, športna notranjost...(pismo saj sem tip:)).
Sedaj pa vprašanje, kaj izbrat, cena je enaka, oprema bolj ali manj ista, razlika je emocijah in da je en dizel, drugi bencinar. Avto se kupuje na dajši rok, vsaj 5 let, cene goriv gredo v nebo, in ne predstavljam si da bi za 100km dajal 15 e za bencin, tako, da ima prednost kia, vendar vožnja v mestu, mrzel motor, dpf filter... je spet + za bencinarja. Kaj bi vi vzeli glede na moje potrebe-gre pa samo za ta dva avta:) lp
Zadnjič spremenil
gogocak, dne Po apr 30, 2012 11:07 am, skupaj popravljeno 1 krat.