Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

aleslo
Nov uporabnik

Audi a3 potovalni računalnik

Napisal/-a aleslo Po maj 14, 2012 8:33 pm

Zanima me ali ima audi a3 1.9 tdi 2001-2003 potovalni računalnik?

hvala

jeronimo
Novinec

Re: Audi a3 potovalni računalnik

Napisal/-a jeronimo Po maj 14, 2012 9:06 pm

Če ima moj potovalni računalnik bi moral imeti tudi A3 tega letnika (Avto je seat leon 2000).
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 14, 2012 9:12 pm

aleslo je napisal/-a:Zanima me ali ima audi a3 1.9 tdi 2001-2003 potovalni računalnik?

hvala

Audi A3 (8L) 1.9TDI teh napisanih letnikov je ze FL-model. Vse pa je seveda pri vprasanju ali ima potovalni rac. odvisno tudi od opreme, na katero se nanasa kaksen motor ima za sasija (90, 100, 110, 130KM). Opreme so bile: Ambiente, Attraction, Ambition. Prva od teh pri 90KM tega racunalnika nima, to se tudi opazi po preprostih kazalnikih v sredini stevcne platforme. Naceloma se Informacijski sistem (potovalni racunalnik) lahko opazi tudi po tem, da ima vozilo ze tovarnisko vgrajen climatronic (obicajno pod radijem) na katerega je tudi vezan potovalni racunalnik. Predvsem pa je viden sredi stevcne konzole, ki prikazuje na 4 vrsticnem red-dot displayu: zgoraj - informacije, radio post., napake vozila, premanjkovanje pralne tekocine | srednja - temperaturo | pod - hitrost, povprecno hit., povprecno porabo, itd. | spodnja - prestavno razmerje. Obstaja oz. bolj znan pa je polovicni (kjer je zgornja stran tega displaya prekrita).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Gregec_
Novinec

Kraj: MB (cersak)

Napisal/-a Gregec_ Po maj 14, 2012 11:12 pm

MacTron je napisal/-a:
aleslo je napisal/-a:Zanima me ali ima audi a3 1.9 tdi 2001-2003 potovalni računalnik?

hvala

Audi A3 (8L) 1.9TDI teh napisanih letnikov je ze FL-model. Vse pa je seveda pri vprasanju ali ima potovalni rac. odvisno tudi od opreme, na katero se nanasa kaksen motor ima za sasija (90, 100, 110, 130KM). Opreme so bile: Ambiente, Attraction, Ambition. Prva od teh pri 90KM tega racunalnika nima, to se tudi opazi po preprostih kazalnikih v sredini stevcne platforme. Naceloma se Informacijski sistem (potovalni racunalnik) lahko opazi tudi po tem, da ima vozilo ze tovarnisko vgrajen climatronic (obicajno pod radijem) na katerega je tudi vezan potovalni racunalnik. Predvsem pa je viden sredi stevcne konzole, ki prikazuje na 4 vrsticnem red-dot displayu: zgoraj - informacije, radio post., napake vozila, premanjkovanje pralne tekocine | srednja - temperaturo | pod - hitrost, povprecno hit., povprecno porabo, itd. | spodnja - prestavno razmerje. Obstaja oz. bolj znan pa je polovicni (kjer je zgornja stran tega displaya prekrita).

Da si na rahlo sposodim temo :D
lastim si Audi a3 8l 2003 letnik TDI 100 km. kaksna oprema je nevem lahko povem da imam taki displeček ko je zgornji del prekrit, potovalnega racunalnika nimam. imam samo gretje sedežev.
zanima me pa kaj za vgradnjo potovalnega je potrebno zamenjati kompleten stevec ali samo displejček (ter obvolanske ročke za brisalcez gumbkoma za potovanli racunalnik)?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr maj 16, 2012 11:42 pm

Gregec_ je napisal/-a:Da si na rahlo sposodim temo :D
lastim si Audi a3 8l 2003 letnik TDI 100 km. kaksna oprema je nevem lahko povem da imam taki displeček ko je zgornji del prekrit, potovalnega racunalnika nimam. imam samo gretje sedežev.
zanima me pa kaj za vgradnjo potovalnega je potrebno zamenjati kompleten stevec ali samo displejček (ter obvolanske ročke za brisalcez gumbkoma za potovanli racunalnik)?

Naceloma je potovalni racunalnik bolj poznan v bencinskih motorjih kateri so bili vgrajeni v A3/S3 (8L) , vendar v kolikor ze imas polovicni display, bi ti vsaj v osnovi moral kazati povprecno porabo ter se nekaj funkcij povezanih z njo npr: koliko km do konca tanka oz. me v tem primeru zanima, kaksen podatek ti pokaze na tistem red-dot displayu. Naceloma, v kolikor je ze taksen stevec vgrajen v vozilu, bi tudi mogel imeti informacijski sistem s preverjanjem kontrole, kateri je vezan ne ostale racunalnike in senzorje v vozilu ter tudi obvolansko rocko, ki ima gumb zgolj blendiran (ali pa prost). Vse odvisno pa tudi od modela stevca EX JX QX DX HX... nasteti IS za dieselske 8L.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov