Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matador
Nov uporabnik

novi vs malo rabljeni

Napisal/-a matador Po maj 21, 2012 6:58 pm

pozdravljeni, te dni se soočam s krizo v smislu kaj nabaviti, novega ali malo rabljenega (2 leti), najbolj optimalna izbira in moja želja je karavanska izvedba Octavie 1.6tdi, te še nisem preizkusil, sem pa 1.2 tsi. Ob nakupu bi dal svojega v menjavo, vrednost 7.500 €, ker se mi ne da prodajat še to posebej, danes se avtohiše borijo za vsakega kupca, za vsako prodano novo vozilo, to vem, tako bi ob menjavi staro za staro ali staro za novo želel dobiti za svoje vozilo toliko kot sem napisal. Če kdo priporoča kakšno od preverjenih avtohiš izven Lj, lahko tudi 50 km stran od Lj...?

Sicer pa iščem prostornost in udobnost tako v kabini kot v prtljažniku, dober položaj za volanom, odzivnost pri nizkih vrtljajih...

Gledal sem tudi Opel Insignio (nisem še peljal), mi je zanimiva, je pa dražja.

Še to, kdaj pride nova octavia ven ? A je potem za počakat ? Ker če pride čez eno leto bi se zadovoljil s kakšnim drugim avtom, za tisto leto me ne bi ubilo, je pa res, da trenutno rabim karavana - po tej rezervi (ne se smejat) bi si omislil R Laguno 1.9 ali 2.0 dci, npr. 2007 letnik, je vsaj neko udobje pa mislim, da dokaj zanesljiv.

zany
Uporabnik

Re: novi vs malo rabljeni

Napisal/-a zany Po maj 21, 2012 8:07 pm

Nova škoda octavia prej kot konec 2013, najverjetneje leta 2014 na trg ne bo prišla. Kljub temu, da so ponekod že delne fotografije, ki naj bi prikazovale novo octavio(vse skupaj je pod velikim vprašajem), nikjer tudi ni zaslediti, da bi se nova octavia že testirala zato je trg še hitro pomoje ne bo videl.

Kakšen pa je znesek, ki si ga za avto pripravljen odšteti?

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po maj 21, 2012 8:47 pm

doma imam octavio 2, letnik 2005, 1.9 tdi 105 konjev 3 mesece staro 1.6tdi, 105 konjev.
Glede kvalitete izdelave je kar velika razlika med obema, predvsem v hrupu. 1.6tdi je mnogo tišji od predhodnice.
1.9tdi je bolj odziven v nižjih obratih, 1.6 tdi začne vlečt nekje pri 2200 obratov. Predvsem se ta primanjkljaj pozna ko imaš prižgano klimo in še kakšnega človeka not. Moraš kar fajn dat v obrate če želiš speljati kokr tok hitro.

Če bi se odločal, pa da sta oba avta nova, bi vseeno vzel 1.6 tdi, saj je neprimerno tiši, sploh na avtocesti ker neki navor ne igra neke velike vloge.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po maj 21, 2012 11:40 pm

matador je napisal/-a: Ob nakupu bi dal svojega v menjavo, vrednost 7.500 €, ker se mi ne da prodajat še to posebej, danes se avtohiše borijo za vsakega kupca, za vsako prodano novo vozilo, to vem, tako bi ob menjavi staro za staro ali staro za novo želel dobiti za svoje vozilo toliko kot sem napisal. Če kdo priporoča kakšno od preverjenih avtohiš izven Lj, lahko tudi 50 km stran od Lj...?

ne vem za katero vozilo se gre, ampak povsod kjer date vozilo v avtohišo dobite vsaj 800€ manj kolikor pa bi dobili če bi ga sami prodali, v kolikor je
z vozilom vse ok, se bi kar hitro prodal

nobena avtohiša ne bo odštela realne vrednosti za vašo vozilo, kolikr je vredno, ker potem ga ne more prodat in nima dobička.

prodajte vozilo Vi
Alergičen na rjo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 5 gostov