Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

brazgotine
Nov uporabnik

Nakup Scenica

Napisal/-a brazgotine Po maj 21, 2012 4:41 pm

Kupujemo rabljenega Scenica (Granda) nov model in potrebujem malce informacij.

Prosim vas za objektivno mnenje o avtomobilu, še posebej od koga ki ga ima v lasti ali ga je že sprobal in kateri dizel motor je bolj pametno gledati ali 1,5 ali 1,9. Ima avto kakšne večje hibe in pa na kaj je potrebno biti še posebej pozoren pri ogledu tega avta.

Na avtonetu smo si situacijo ogledali in tile štirje so nam najbližje.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5315585&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5868087&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6070595&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6083612&show=1

Če ima kdo kakšno mnenje ali izkušnje z zgornjimi prodajalci oz. če je že šel gledat kakšnega od avtomobilov bi prosil če kaj napiše.

Badzo
Stalni uporabnik

Re: Nakup Senica

Napisal/-a Badzo Po maj 21, 2012 7:46 pm

Glede konkretno teh 4ih avtomobilov ne vem nič, sem pa peljal tako 1.5 kot tudi 1.9 (120KM v prejšnjem, in 131KM v novejšem).

1.5dCi je nekak dovolj v Meganu, v scenicu, sploh pa grandu, je ta motor precej anemičen. Sicer da se peljat, ampak v klance na AC ga zmanjka, pri prehitevanjih rabi dolg odsek. V kolikor je voznik zelo umirjena oseba (na AC večino časa 110-120) in da avto ne bo večino časa naložen, potem recimo da je dovolj. Ampak resnično "ta prav" motor je pa 130ka. Navora mu ne manjka, lepo se pelje tudi pod 1500 obrati.
Poraba je skorajda enaka, mogoče 130ka spije kak deci več po mestu, na AC in daljših relacijah pa se situacija obrne. Jaz bi vam predlagal, da se osredotočite na močnejšega.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: Nakup Senica

Napisal/-a Cefizelj Po maj 21, 2012 7:55 pm

Badzo je napisal/-a:Glede konkretno teh 4ih avtomobilov ne vem nič, sem pa peljal tako 1.5 kot tudi 1.9 (120KM v prejšnjem, in 131KM v novejšem).

1.5dCi je nekak dovolj v Meganu, v scenicu, sploh pa grandu, je ta motor precej anemičen. Sicer da se peljat, ampak v klance na AC ga zmanjka, pri prehitevanjih rabi dolg odsek. V kolikor je voznik zelo umirjena oseba (na AC večino časa 110-120) in da avto ne bo večino časa naložen, potem recimo da je dovolj. Ampak resnično "ta prav" motor je pa 130ka. Navora mu ne manjka, lepo se pelje tudi pod 1500 obrati.
Poraba je skorajda enaka, mogoče 130ka spije kak deci več po mestu, na AC in daljših relacijah pa se situacija obrne. Jaz bi vam predlagal, da se osredotočite na močnejšega.

+1

Dodal bi še, da je Renault načeloma zelo radodaren z opremo, tako da ne vem kako ti je uspel izbrskat 4 primerke s plastičnim volanom. :D Glede dotičnih pa tudi, uvožen avto je uvožen avto. Pred nakupom vsekakor pregled mehanika, da ne bo presenečenj.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: Nakup Scenica

Napisal/-a a4 Po maj 21, 2012 8:20 pm

ima dizelski motor tudi tak brezvezen menjalnik kot bencinski ?

(kratke prestave)

v glavnem če še nisi vozil tega scenica, ga pred nakupom vsekakor sprobaj, da ti ne bo kje žal kasneje oz. že prvi dan

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Po maj 21, 2012 8:36 pm

Ker ni majhen avto, obvezno 1.9 motor

Lp
AH NI NAM LAHKO!

tag710
Nov uporabnik

Napisal/-a tag710 To maj 22, 2012 11:38 am

a4 je napisal/-a:ima dizelski motor tudi tak brezvezen menjalnik kot bencinski ?

(kratke prestave)

v glavnem če še nisi vozil tega scenica, ga pred nakupom vsekakor sprobaj, da ti ne bo kje žal kasneje oz. že prvi dan

sem vozil tako bencinarja kot dizelaša. In razlika je kot noč in dan. Bencinar (1.6) mi ravno ni prirasel k srcu, dizel (1.9) pa je bil odličen za vozit, in ima vsaj za moj okus zelo dober navor in je poskočen.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To maj 22, 2012 8:15 pm

a4 je napisal/-a:ima dizelski motor tudi tak brezvezen menjalnik kot bencinski ?

(kratke prestave)

Nima tako kratkih prestav. Če veš zakaj so tako kratke, potem ti je nekako logično da dizel tega nima - tako so vsaj dobili nekaj bore poskočnosti, ki bi bila s petstopenjkim menjalnikom slabša glede na težo avta, konje in navor..

Ne vem pa zakaj bi mu bilo kasneje žal? Če bi ga peljal bi vedel, da se pelje presenetljivo dobro za enoprostorca. razen seveda, če zavračaš zadevo po defaultu ker je reno..

tag710
Nov uporabnik

Napisal/-a tag710 Sr maj 23, 2012 7:12 am

Badzo je napisal/-a:

(kratke prestave)

Nima tako kratkih prestav. Če veš zakaj so tako kratke, potem ti je nekako logično da dizel tega nima - tako so vsaj dobili nekaj bore poskočnosti, ki bi bila s petstopenjkim menjalnikom slabša glede na težo avta, konje in navor..

Ne vem pa zakaj bi mu bilo kasneje žal? Če bi ga peljal bi vedel, da se pelje presenetljivo dobro za enoprostorca. razen seveda, če zavračaš zadevo po defaultu ker je reno..

bi se strinjal. Če primerjam podobno "klaso" avta, sem vozil tudi C4 Granda, ki pa je v primerjavi z Scenicom manj vodljiv, manj odziven in se vsaj po mojem mnenju dosti slabše vozi, kljub temu da je avto oblikovno na višji ravni. Nekako čutiš velikost avtomobila, kar pri Scenicu ni tako (govorim o grandu).

Se je pa res naredila nekakšna "stigma" okoli Renaultov zaradi problemov, ki so jih v preteklosti imeli 1,9 in 2,2 dizel motorji. Kolikor pa sem gledal Adacove teste, je Renault naredil ogromen korak naprej in je od nekje leta 2008 v samem vrhu po zanesljivosti. Po statistiki v tej kategoriji celo boljši od opevanih VW Caddyja, in Seatov (ki naj bi bili v istem rangu kot VW).

Torej moje mnenje o Scenicu je dobro, je pa res da oblikovno malce zaostaja za C4 Picassojem je pa vseeno dosti manj dolgočasen kot Touran in bolj dopadljiv od C-Maxa, ki je s prenovo (vsaj po moje) brcnil v temo.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr maj 23, 2012 7:44 am

ne ne, badzo, imamo 2 renaulta pri hiši. ampak ti novi so res čudni za vozit s temi kratkimi 6 prestavami
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov