Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Vikking
Uporabnik

Re: Nateg... kaj narediti

Napisal/-a Vikking Sr maj 23, 2012 8:40 am

Se dela pri nas na tem problemu, da se bi na tehničnih pregledih popisovali prevoženi kilometri. Kar v bistvu prinese nek relativni mir kupcem vozil, ki kupujejo vozila ki niso uvožena iz tujine.

matej.sgs
Nov uporabnik

Napisal/-a matej.sgs Sr maj 23, 2012 10:29 am

Pri nas, sedaj ob poplavi uvoženih - je verjetno že vsak drugi avto s prevrtenimi km. Pa še "interno" se prevertava, čeprav se govori da tega ni več: morda malo manj, ko se je to delalo kot del folklore pred prodajo - ampak se to še stalno dela. Tako vsaj v debatah: "bom še malo prevrtel nazaj za 50€ pr' 'Franclu' ". Ja, kot "Turki" v Nemčiji, "žalostno" - ampak tako je.

Se dela pri nas na tem problemu, da se bi na tehničnih pregledih popisovali prevoženi kilometri. Kar v bistvu prinese nek relativni mir kupcem vozil, ki kupujejo vozila ki niso uvožena iz tujine.

Razumem da vsak hoče čim bolje prodat - samo nek nadzor bi res moral biti... Ok, za 10-20.000 ni problem /? kje je potem meja problema?. Za 100.000 in več pa že je. Da ne govorimo o tistih čez 200, 300 tisoč.

No, recimo - čeprav še vedno lahko prevrtijo pred tehničnim, samo potem se ne sklada z servisno knjižico.

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Sr maj 23, 2012 10:34 am

Vem za primer ko se je kupil nov avto, z njim se je delalo cca. 80-120kkm/leto, vendar se je pred vsakim uradnim letnim servisom zavrtelo kilometre nazaj v bližino ustreznega servisnega intervala, naredilo servis, poštemplalo servisno in vse je na papirju bilo ok. Po 3h letih ali tam nekje se je vozilo prodalo z realno nekje 300kkm, po števcu pa 60 ali 80 kkm.

matej.sgs
Nov uporabnik

Napisal/-a matej.sgs Sr maj 23, 2012 12:04 pm

@volvo-s60
Po 3h letih ali tam nekje se je vozilo prodalo z realno nekje 300kkm, po števcu pa 60 ali 80 kkm

:( cca. moj primer... samo da je imel malo čez 100.000 - sumljivo že to (mislim da 117, ne vem več): kao operativni leasing (ja...res...), samo pustmo sedaj to... kar je je - ker je bil tudi drug razlog zakaj sem ga sploh nabavil.

Ja. Take bi jest oglobil tako da jim to ne bi padlo več na pamet - da se prek zavarovalnic ipd. Samo malo je treba razmislit sistem. Saj, seveda, še vedno bodo našli luknje: samo bi bilo tega manj.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr maj 23, 2012 12:22 pm

Pri nas, sedaj ob poplavi uvoženih - je verjetno že vsak drugi avto s prevrtenimi km

Pred nakupom se da deloma tudi to preverit če štima ..... nedolgo nazaj vem za en primer ko je tip zahteval od prodajalca v Sloveniji kontakt od prodajalca v Nemčiji od koder je bil avto in ta prodajalec tam gori mu je dal cifro od nekega Hansa kateri naj bi bil 1 lastnik in na koncu se je izkazalo ,da je šlo za 1000km več kar je normalno glede na to od koder je avto prišel ...... lahko pa da je tisti diler gori bil zmenjen z Hansom samo po papirjih to ni blo izvedljivo tak da štima ...... malo se je treba znajt včasih pa marsikaj gre ;)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Sr maj 23, 2012 12:56 pm

106 je napisal/-a:
Pri nas, sedaj ob poplavi uvoženih - je verjetno že vsak drugi avto s prevrtenimi km

Pred nakupom se da deloma tudi to preverit če štima ..... nedolgo nazaj vem za en primer ko je tip zahteval od prodajalca v Sloveniji kontakt od prodajalca v Nemčiji od koder je bil avto in ta prodajalec tam gori mu je dal cifro od nekega Hansa kateri naj bi bil 1 lastnik in na koncu se je izkazalo ,da je šlo za 1000km več kar je normalno glede na to od koder je avto prišel ...... lahko pa da je tisti diler gori bil zmenjen z Hansom samo po papirjih to ni blo izvedljivo tak da štima ...... malo se je treba znajt včasih pa marsikaj gre ;)

To je res. Obstaja pa še en problem: lahko da je Hans tisti, ki je zbil kilometre, ko je prodal avto uvozniku.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

matej.sgs
Nov uporabnik

Napisal/-a matej.sgs Sr maj 23, 2012 1:11 pm

AudiFreak je napisal/-a:To je res. Obstaja pa še en problem: lahko da je Hans tisti, ki je zbil kilometre, ko je prodal avto uvozniku.

Hehe. Ja tudi to je to. Pri firmah je težko preverit - ker kupujejo na dražbah, bojda precej službenih avtomobilov - in je težko ugotovit prejšnjega lastnika - skorajda nemogoče: tudi težko da dobiš kontakt v firmi, ki je imela avtomobil: koliko je imel km, ipd...

Včasih se da, večinoma pa zelo težko. Malo po papirjih - samo kaj ko so dostikrat ponarejeni. En prodajalec mi je nekoč rekel, ko sem rekel za servisno knjižico, ki naj bi jo imel: da jo dobi čez par dni: in mi nekaj nakladal o postopku.... Kolikor vem, sem mu odgovoril, pride servisna v avtu. Očitno še ni imel "narejene" (in dostavljene). Drug avto pa je imel servisno: na 100m vidno ponarejeno: vse isti štempelj (poštempljano naenkrat), in identičen podpis, z istim svinčnikom. Pisava km: ista za vsak servis... neverjetno še to se ne potrudijo, ko ponarejajo: pa je rekel da je bil pač vedno isti mehanik, isti svinčnik: logično ne? (da.... seveda): Avto-mehanik pa, jasno, nekje v "Palermu via".... ni šans da kaj vprašaš.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr maj 23, 2012 1:52 pm

o je res. Obstaja pa še en problem: lahko da je Hans tisti, ki je zbil kilometre, ko je prodal avto uvozniku.

Ja res bi lahko samo je servisna knjiga štimala pa tud na edinem servisu so potrdili kar pač so lahko gled tega avta tak ,da jaz ne vrjamem da bi veriga segala tak daleč al pa ne veš nikoli spiš pa le bolj mirno ...... Po drugi strani pa spet je full folka kateri imajo različne avte pa se ne vozijo dosti ,jaz recimo in moj foter prej nisva v 13letih nardila niti 100 jurjev 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov