Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
fUATPANZa
Novinec

Kraj: Ptuj

Qashqai 1.5 dci - kaj lahko pričakujem od rabljenega

Napisal/-a fUATPANZa So maj 19, 2012 8:19 am

Torej, sem pred nakupom rabljenega dizla.
V oči mi je padel qashqai 1.5 dci, rabljen. Težava je nastala, ko sem se zavedal, da mašina Renault-ova. In ne vem kaj si naj mislim. To me je kar precej ohladilo...
Ima mogoče kdo kakšne izkušnje s to mašino oz. če bi mi kdo znal povedat kaj lahko pričakujem, da bi se zalomilo, ker najmanj kar si želim je to, da čez 2 do 3 mesece moram menjat pola mašine.
Aja, kilometrino, ki jo delam letno je cca 30.000 km (mogoče celo do 40.000).
V ožjem izboru je tudi Auris in Mazda 3. Ja, vem, popolnoma drug spekter avtomobila (koliko toliko no...).
Cena, ki sem jo pripravljen odštet je nekje do 14.000 €.

Drugi avtomobili me ne zanimajo.

Predvsem me zanima kaj lahko pričakujem od Nissana (Renaulta). Za kakšen nasvet glede teh mašin oz. na kaj moram bit pozoren pri nakupu in česa naj se "bojim" bi bil izjemno hvaležen.

Hvala

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: Qashqai 1.5 dci - kaj lahko pričakujem od rabljenega

Napisal/-a Cefizelj So maj 19, 2012 9:19 am

http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/nissan/qashqai-2007/?section=bad

Drugače ni pa z 1.5 dCi motorji nobenih problemov, ki jih ni tudi na drugih znamkah dizlov. Če boš kupu lepo ohranjenga pa servisiranga te nima kej skrbet.

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie So maj 19, 2012 9:58 am

Tudi 1.6 v Mazdi je francoski (PSA HDI). Aurise pa sestavljajo v Turčiji, motorje (vsaj dizle) pa na Poljskem. Se strinjam, da se bodo na modernih dizlih pojavljale povsem iste napake, ne grede na znamko. Vedno bo dovolj primerkov, ki bodo šli 300.000km brez težav, za katere bodo lastniki lahko anekdotalno rekli: "Vidiš to pa je VAG/Renault/PSA/BMW kvaliteta" in zmeraj bo nekaj primerkov identičnega motorja, ki bo po 20000km pustil lastnika na milost in nemilost romunskim ciganom, ko bo izdihnil nekje na avtocesti zaradi pokvarjenega turba/injektorja/zamašenega pdf-a/počenega intercoolerja, nakar bodo lahko lastniki in naključni opazovalci modrovali v stilu: "Poglej to pa so ta francoska/nemška/italijanska/japonska j***a"

1.5dci je bil najbrž bolj pokvarljiv od povprečja do zadnje inkarnacije z 106 konji, zdaj pa je tam kjer so pač vsi. Velika možnost je da ne bodo povzročali težav, seveda pa noben ne pričakuje zanesljivosti atmosferskih dizlov iz osemdesetih let. Tudi Samsung Galaxy SII zmrzne večkrat kot kakšna prazgodovinska Nokia 3330, pa se zaradi tega ne odločamo masovno, da bi se pogovarjali s starimi cigli.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So maj 19, 2012 8:05 pm

nevem no, meni ne bi nihče nikoli podturil renoja pod nobeno obliko. raje vozim fauve 1.9 SDI
litr bencina, litr olja ;)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So maj 19, 2012 8:12 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:nevem no, meni ne bi nihče nikoli podturil renoja pod nobeno obliko. raje vozim fauve 1.9 SDI

S takim komentarjem pokažeš le, kako omejen si.
Sicer pa zna biti omejen (fu)kaškaj zelo zanimiv avto, z izjemo (vsaj meni) neumnega imena. Na cesti jih je sicer videti zelo malo, mi se zdi, kot da se jih malo zapostavlja. S sodobnimi 1.5 DCI ni več nobenih problemov.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So maj 19, 2012 8:20 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:nevem no, meni ne bi nihče nikoli podturil renoja pod nobeno obliko. raje vozim fauve 1.9 SDI

Ta podobni motor sem imel v Golf 2 in je nepremičnina z 60-imi konjički, ki mi je žru 8-9l za moje potrebe. Renault 1.9 dci mi pije pa trenutno 5.8 za iste potrebe.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So maj 19, 2012 11:01 pm

S tem odgovorom si avtorju teme pomagal z popolnimi 0%. Si pa pokazal svojo inteligenco. In to spoštujemo. :lol:

Mislim pa da je freddie vse povzel s svojim replyjem.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Ne maj 20, 2012 11:51 am

fare je napisal/-a:http://www.whatcar.com/car-reviews/used/nissan/qashqai-crossover/summary/25583-5

Moj foter ga ima 2,0 16V, star je dve leti. Pred pol leta mi ga je posodil, ker ga ni bilo v SLO, sem ga imel na uporabo 14 dni. Moram reči, da je avto fajn za vozit, tudi ta motorizacija se mi zdi za ta voz super. Porabo po BC mi je kazalo 8,4. V glavnem v tem času kar sem ga imel, sem imel tudi dogovorjeno za redni servis, in v tem linku, pod točko 5, je bila edina okvara. Ropotalo je pa kar glasno.
lp

smrkec*
Nov uporabnik

Napisal/-a smrkec* Ne maj 20, 2012 12:46 pm

Doma imamo dva Qashqaja 1.6. Kaj reči? Odličen avto, nizki stroški. Moj ima sedaj 100k km, naredil 3x redni servis (200-230€) in v garanciji so zamenjali zadnje amortizerje (očitno serijska napaka). Servis je torej na 30k km, motor ima verigo, to je to. Poraba od 6.7 na relacijah, do 7.5 pri 120 na avtocesti in dobrih 8l v mestu. Premisli, če se sploh splača dizla, saj poraba najverjetneje ne bo več kot 1l manjša, servisni intervali so krajši in verjetnost za okvare je bistveno večja, sploh če kupuješ rabljenega.
Ta 1.6 je res zmaga glede porabe in vzdrževanja, če se ga predela na plin pa še sploh. Edino če se voziš dosti po avtocestah IN da hitrost praviloma presega 130km/h, potem ga odsvetujem (postane glasen, poraba poskoči, pač ni 6. prestave).

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne maj 20, 2012 5:41 pm

človek se ne sme več niti pohecat. pred leti so ga nekaj posrali z dci-ji in sedaj je vse strah to vozit. nimaš se česa bat. šansa da kaj crkne je enaka kot pri vseh ostalih. drugač pa sam vozim renoja....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne maj 20, 2012 5:52 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:človek se ne sme več niti pohecat. pred leti so ga nekaj posrali z dci-ji in sedaj je vse strah to vozit. nimaš se česa bat. šansa da kaj crkne je enaka kot pri vseh ostalih. drugač pa sam vozim renoja....

Če je blo pa mišlen kot sarkazem se pa opravičujem ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne maj 20, 2012 6:05 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:človek se ne sme več niti pohecat....

V taki obliki, kot si napisal, se tega nikakor ne da razumet kot hec. Namesto, da bi pomagali avtorju, se ukvarjamo s tabo. Je to tudi hec?

Če kdo ne misli resno, naj to na nek način tudi pokaže, še bolje pa je, če se vzdrži pisanja. Drugače smo spet pri večnih OFF-ih, tema zaide, prave pomoči pa ni.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne maj 20, 2012 7:32 pm

pri 1.5 dCi je bil problem z visokotlačno črpalko, ki je zaribala in potem je z opilki zapacala še šobe. Ampak to je odpravljeno, problematične so bile prve serije, tako da raje glej da je avto redno vzdrževan.

Moraš se zavedati, da do okvar prihaja pri vseh znamkah, pri rabljenem pa je tveganje še večje. če boš kupil pri kaki avtohiši, si probaj izpogajat vsaj nekaj mesecev garancije.

Pa dober nakup!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne maj 20, 2012 7:46 pm

fUATPANZa je napisal/-a:V ožjem izboru je tudi Auris in Mazda 3. Ja, vem, popolnoma drug spekter avtomobila (koliko toliko no...).
Cena, ki sem jo pripravljen odštet je nekje do 14.000 €.
Ja, Qashqai verjetno ni tako zelo drugačen od omenjenih 'klasičnih hatchbackov', vseeno pa bi bilo dobro vedeti, zakaj je prva izbira Qashqai in ne bolj običajen tip avta. Ker verjetno bo gorivo in vzdrževanje kvazi 'SUV' Qashqaia malo dražje...
Od omenjenih sicer nad Aurisom nisem navdušen, sem že večkrat napisal...
Če pa bi rad avto podobne sorte kot Qashqai, bi bilo morda dobro pogledati za Škodo Yeti (1.2 TSI), edino ne vem če ga dobiš za 14 jurjev, sploh verzijo ki bi jo najbolj priporočal (1.2 TSI z DSG menjalnikom)

O dCi motorjih je bilo povedano veliko, od tega tudi dosti slabega. Moja ocena glede na vse je, da so načeloma čisto OK motorji, ki jih je verjetno zaj€bala trapasta Renaultova politika, da predpisuje (je predpisoval?) predolge servisne intervale za menjavo olja. Nekateri lastniki na lastno pobudo menjajo olje takrat ko je v splošnem priporočljivo (najkasneje vsakih 15.000 km/vsako leto), četudi naj po navodilih še ne bi bilo treba, in tistim ponavadi dCi-ji lepo delajo.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po maj 21, 2012 12:57 pm

sonic je napisal/-a:
O dCi motorjih je bilo povedano veliko, od tega tudi dosti slabega. Moja ocena glede na vse je, da so načeloma čisto OK motorji, ki jih je verjetno zaj€bala trapasta Renaultova politika, da predpisuje (je predpisoval?) predolge servisne intervale za menjavo olja. Nekateri lastniki na lastno pobudo menjajo olje takrat ko je v splošnem priporočljivo (najkasneje vsakih 15.000 km/vsako leto), četudi naj po navodilih še ne bi bilo treba, in tistim ponavadi dCi-ji lepo delajo.

Tako je. In lep primer tega kar si napisal je moj 1.9 dci. ;)

oops oops vsaj upam. ;)

lp

skrillex7
Nov uporabnik

Napisal/-a skrillex7 To maj 22, 2012 7:41 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6076925&show=1

opazil sem, da si omenil Aurisa. Tega poznam, lastnica je starejša ženska iz okolice Celja (moja soseda). vem, da so ga kupili od sorodnikov, ko je bil star pribljižno 1 leto. Garantiram kilometre, prav tako pa ga nikoli ni terala (vsaj mimo naše hiše) :) lp

Uporabniški avatar
fUATPANZa
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a fUATPANZa To maj 22, 2012 9:04 pm

Pozdravljeni soforumaši,

Zahvaljujem se vam na izkazani pomoči in na odgovorih.
Gremo kar po vrsti...

@fare in cefizelj: hvala za povezave, sem tudi sam naletel na njih med googlanjem

@freddie: zelo hvaležen za odgovor, me je nekako "pomiril" glede dci-jev

@yugo :D

blablablabla razčiščeno... ;)

@ smrkec&airbus - to imata ali sta vozila bencinarje. Jaz obvezno potrebujem diesel (cca 40000 km na leto).

@ redbaron: se zavedam, da je riziko, vendar pri nekaterih znamkah je manjši riziko pri nekaterih pa večji. Načeloma pa je vse skupaj loterija. Hvala za nasvet na kaj naj bom pozoren.

@sonic: ja, saj vem, da ni tako drugačen (po dimenzijah je popolnoma enak ostalima kandidatoma). Zakaj je prva izbira Qashqai? Veš, da ne vem. Res ne vem. Ne vem niti točno kaj bi želel. Vem edino, da moram menjat avto. In trenutno mi se to upira, lahko bi celo povedali, da gabi. Namreč lani sem menjal avto, decembra menjal službo in zdaj sem prišel do zaključka, da tako naprej več ne gre. Najrajši bi ostal v Yarisu saj mi popolnoma zadostuje ampak za dnevno vožnjo po avtocesti ni. Preveč žejen postane okoli 150km/h.
Se zahvaljajujem na pomoči.

@skrillex: ja, ta auris mi je padel v oči, vendar sem rahlo skeptičen, ker ko sem to telefonsko googlal sem našel razno razne oglase (stare) pod to telefonsko. In to, da se je oglas v roku parih dneh kar nekajkrat zamenjal. In to me je kar ohladilo od tega...

Skratka, zahvaljujem se vsem za odgovore.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr maj 23, 2012 1:03 pm

fUATPANZa je napisal/-a:Namreč lani sem menjal avto, decembra menjal službo in zdaj sem prišel do zaključka, da tako naprej več ne gre. Najrajši bi ostal v Yarisu saj mi popolnoma zadostuje ampak za dnevno vožnjo po avtocesti ni. Preveč žejen postane okoli 150km/h.
Če misliš, da bo Kaškaj pri 150km/h manj žejen, se močno motiš. Avto je visok 1,6metra in to nikakor ne pripomore k nizki porabi pri visokih hitrostih. Če si lansko leto menjal in imaš Yarisa, ki brezhibno dela, je po mojem neumnost da greš sedaj na loterijo z rabljenim SUV dizlom.
Sploh pa - 14.000€ je zdaj Ceed v akciji, 1,6CRDI, 6 prestav, 2-področna klima, ESP. Namesto tega nabaviti rabljenega Kaškaja? :ue
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

skrillex7
Nov uporabnik

Napisal/-a skrillex7 Sr maj 23, 2012 4:07 pm

fUATPANZa je napisal/-a:Pozdravljeni soforumaši,

Zahvaljujem se vam na izkazani pomoči in na odgovorih.
Gremo kar po vrsti...

@fare in cefizelj: hvala za povezave, sem tudi sam naletel na njih med googlanjem

@freddie: zelo hvaležen za odgovor, me je nekako "pomiril" glede dci-jev

@yugo :D

blablablabla razčiščeno... ;)

@ smrkec&airbus - to imata ali sta vozila bencinarje. Jaz obvezno potrebujem diesel (cca 40000 km na leto).

@ redbaron: se zavedam, da je riziko, vendar pri nekaterih znamkah je manjši riziko pri nekaterih pa večji. Načeloma pa je vse skupaj loterija. Hvala za nasvet na kaj naj bom pozoren.

@sonic: ja, saj vem, da ni tako drugačen (po dimenzijah je popolnoma enak ostalima kandidatoma). Zakaj je prva izbira Qashqai? Veš, da ne vem. Res ne vem. Ne vem niti točno kaj bi želel. Vem edino, da moram menjat avto. In trenutno mi se to upira, lahko bi celo povedali, da gabi. Namreč lani sem menjal avto, decembra menjal službo in zdaj sem prišel do zaključka, da tako naprej več ne gre. Najrajši bi ostal v Yarisu saj mi popolnoma zadostuje ampak za dnevno vožnjo po avtocesti ni. Preveč žejen postane okoli 150km/h.

@skrillex: ja, ta auris mi je padel v oči, vendar sem rahlo skeptičen, ker ko sem to telefonsko googlal sem našel razno razne oglase (stare) pod to telefonsko. In to, da se je oglas v roku parih dneh kar nekajkrat zamenjal. In to me je kar ohladilo od tega...

Skratka, zahvaljujem se vsem za odgovore.

aha, to pa nisem vedel. Vem samo, da je nekaj časa gospa prodajala Cliota, od hčerke. Možno pa je tudi, da je cifra sinova, on ima baje neko trgovino. Če je pa to 100% ti pa ne morem zagotoviti, saj sam njene cifre nimam. Če pa te zanima kaj več o avtu, pa lahko vprašam očeta, bo bolj vedel. lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov