Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kuco77
Nov uporabnik

Mercedes 190

Napisal/-a kuco77 Ne apr 15, 2012 1:25 pm

Lep pozdrav vsem skupaj!
Ker se odločam o nakupu Mercedesa 190 (l. 1990 naprej), bi želel slišati vaše mnenje oz. izkušnje. Dobrih dieslov je malo (razumljivo), ostane benz varianta, od katere ciljam na 1.8E. Avto bi uporabljal kot drugi oz. tretji avto pri hiši, namen ga imam obdržati vsaj 10 let in ga (ko bo avto ustrezal pogojem) vpisati kot starodobnika (nižji str. zavarovanja). Moja najvrečja dilema so stroški (popravila, poraba...) ki jih tak avto lahko prinese. Sam o tem avtu iskreno povedano nimam pojma in tudi ne poznam nikogar, ki bi si ga lastil.
Vsak nasvet/izkušnja bo več kot dobrodošla.
Vnaprej hvala in LP,
kuco

nimla
Nov uporabnik

Re: Mercedes 190

Napisal/-a nimla Po maj 28, 2012 9:18 pm

Lep pozdrav
sam sem imel mercedesa 190 1.8 letnik 90 skoraj 2 leti,sam sem na obali in sem ga kupil od starejšega možakarja kakšnih večjih stroškov z njim nisem imel mislim da bi se kaj konkretnega pokvarilo (razen komplet auspuha posledica ker je avto stal na travi in ga je malo načela korozija pri katalizatorju,in sem dobil v trstu komplet auspuh od kolektorja do konca za 120€ kar ni neka cena) drugo kar je redni servisi motorji kot je slišat od fanov 190 je motor skoraj neuničljiv če ga vsaj malo popaziš js sm jih naredil malo čez 110 000km kupu sm pa ga z 189k km in bil sem prezadovoljen za moje pojme zadni mercedes stare šole.Kar res moraš pazit pri nakupu obvezno pregledat zadnje blatnike, pa pod čepi (kjer je mini gona)oz. kjer se daje dvigalka da ni gnilo to jim je bolezen.deli kot deli niso dragi jaz sm drugače iz kopra in v trstu jih najdeš na odpadu praktično skoraj nove z malo kilometri za 500€ dobiš celega ampak skoraj novega skoraj kot iz trgovine a tudi dele da si kupiš posebej niso neki dragi.poraba od 6 pa do 12 litrov hard vožnje s tem pa da sem jaz imel na 4 brzine kar pa nanese malo večjo porabo kot pa s 5 brzin vse odvisno od vožnje mestne normalne vožne boš imel 7-8l.kaj drugega nebi smel bit večji problem žal pa jih je na naši cesto zelo malo.poznam pa možakarja tukaj iz obale ki je ljubitelj starejših mercedesov ter lastnik men se zdi da jih ima 12 (12 sem jih naštel samo 190 ima pa jih ogromno avtov od starih pa do novih) ima pa jih od 1.8 benzinca celo cosvorta pa tud dizle res pa da niso poceni ampak pa so ohranjeni z malo denarja oz vložka 200-300€ max prideš do lepega vozila če rabiš telefonsko ti jo lahko posredujem.ima pa enega zelo lepega 2.3 sportline avtomatik ima skoraj uso opremo razen usnja za klimo pa nism siguren daje ga za malo denarja za 650€ zadnja cena ( original je bolj nizek letnik je 92 ali 93 metalik sinjamodre barve šibedah el. šipe športni sedeži športni volan el. zaklepanje,...) edina napaka oz sta dve naredit zamenjat tesnilo glave motorja in zadnji odbijač je malo pri avspuhu ožgan ampak skoraj nevidno.bi ga js kupu ampak nimam prostora za njega ker imam že enega doma in ga obnavljam ampak bi ga takoj vzel ker je raketa od avta.če te še kaj zanima konkretno vprašaj upam da ti bo moj odg. kj pomagal
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov